Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karinkaharmoka

Grać czy nie grać na basach

Polecane posty

Gość Karinkaharmoka

Witam,mam takie pytanie,nie wiem czy mi pomożecie otóż od kilku lat uczę się gry na akordeonie i jestem w zespole folkowym ale nie wiem czy mam używać przy graniu guzików basowych cz nie używać. Z góry dziękuje.

Gość Oczywiście że
jeśli od kilku lat uczysz się grać na tym instrumencie i zadajesz takie debilne pytania to może weź się za szydełkowanie bo na naukę gry życia Ci nie starczy.Wyobrażam sobie poziom tego folkowego zespołu.Aż strach się bać.Przy okazji zapytowywuję się Ciebie :Czy w mojej gitarze potrzebne są struny niskotonowe/basowe,czy wystarczą mi tylko trzy?

Gość Karinkaharmoka
Zrozum idioto,to nie tak bo jedni uważają że trzeba a z kolei inni że nie.jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj

Gość Oczywiście że
jesteś śmieszna.Prawdopodobnie konstruktor akordeonu przez pomyłkę umieścił w nim basy.Zadajesz pytanie na forum jak masz grać chociaż kilka lat się uczysz gry na tym instrumencie.Przecież od tego masz taki narząd jak słuch/uszy.I nie słyszysz czy jest taka potrzeba używania klawiszy /przycisków basowych?Żenada.

Gość Czokletrybak
Używaj basów np wtedy gdy wszyscy gracie a jak spiewacie to tylko sekunduj na klawiszach żeby nie zagłuszać innych, ale w pełnym składzie używanie basów jest nie konieczne.basów sie używa grając solo