Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krispi

Dieta na grzyba i oczyszczenie organizmu

Polecane posty

Gość Krispi

Witam Wraz z mężem przechodzimy na diete żeby pozbyć sie grzybicy, ja z narządów płciowych a on cześciowo też no i jezyk, gardło i chyba zatoki. Trudno określić bo grzyba trudno na sto procent potwierdzić. Przeczytałam troche o diecie w tym kierunku na http://www.dieta.peet.pl ale ciągle mam masę pytań np: -czy wolno brac tabletki musujące typu magnez, wapń, potas bo w każdej z nich są jakieś słodziki ? Czy tez może ten cukier (ok 1gr) jest do pominięcia? -jak jeść obiad jeśli nie można jeść węglowodanów razem z mięsem? ... to jest najgorsze... Mamy jeść osobno mięso i surówki i osobno np ziemniaki lub ciemny ryż, ewentualnie kasze? NIektórzy piszą że ryż wyłącznie peruwiański... tylko że on kosztuje 50zł za kilogram - przecież to chore. Prosiłabym o radę jak robić obiad żeby sie najeść a jednocześnie walczyć z grzybicą. Mieso niby można ale tylko dwa razy w tygodniu. Trudno mi sobie wyobrazić życie na samych warzywach i naturalnych jogurtach... -co z przyprawami? wyczytałam że można pieprz i sól, a co z oregano, majerankiem, zmieloną czerwoną papryką, gotową przyprawą do kurczaka ? -jedni piszą że można majonez (najlepiej własnej roboty) a inni że w żadnym wypadku pod żadną postacią.... - co z ziemniakami? na jednej stronie napisane było że można a na innej że gotowane nie są polecane... to ja sie pytam jak jeść niegotowane ziemniaki? bo smażone jeszcze gorsze?? W ogóle jest masa sprzeczności jak dla mnie, olej słonecznikowy jest kompletnie zakazany ale słonecznik jest bardzo polecany... -czy można jeść czasami wędliny chude? typu kiełbasa krakowska albo szynka naturalnie wędzona? czy to też odpada jeśli jest paczkowane ? Największym dla mnie problemem jest zastąpienie węglowodanów w obiedzie, co jesc zamiast makaronu, ryżu i ziemniaków do mięsa? Kiedy jeść ziemniaki i kasze jesli nie z miesem ? Prosze pomóźcie ale nakierujcie na dobrą stronkę.

nie wiele wiem na ten temat.:-( przykro mi bo chciałabym pomoc ale skoro ryż to moze brązowy a co do tej nie wielkiej wiedzy wiem że ziemniaki smażone i wieprzowina odpada. A jeżeli chcecie przyjmować witaminy bez cukru to bardzo polecam dla diabetyków witaminy i minerały firma bodajże gesundhaus są nie drogie. Także życzę powodzenia i powrotu do zdrowia. Zielona herbata z cytryna tylko liściasta i cytryna oddzielnie bo teraz są różne cuda i mieszanki ale to powinno napewno pomoc.

Gość krispi
Dzieki za kilka słów pomocy. Ciągle mam wiele pytań i najważniejsze... skąd wziąć chleb na zakwasie, bez drożdzy i mąki pszennej bo na kilkanascie piekarni w okolicy nikt takiego pieczywa nie robi. Zostaje tylko pieczenie samemu? A jak ktoś nie ma czasu ? Czy można jeść chrubki kukurydziane? Jakie płatki można, owsiane? Czy brązowy ryż jest zakazany na początku leczenia bo różnie o tym ludzie piszą...

Gość Krispi
Dzieki za linki, w tym pierwszym jest przykłąd diety, niestety znow wiele sprzecznych rzeczy w stosunku do tego co przeczytałam wceśniej. Orzechy dopiero w poźniejszym etapie a wszedzie pisało żeby jesc ile sie cche, tutaj polecają mieso a w innych źródłach tylko 2 razy w tygodniu w małych ilosciach. Co źródło to inna teoria... nie mam już pewności co jeść.