Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sterylizacja w polsce

Sterylizacja w polsce

Polecane posty

Gość sterylizacja w polsce

Czy ktoś jest w stanie normalnie i konkretnie odpowiedzieć mi czy w Polsce jest możliwa sterylizacja na życzenie? legalna teoretycznie nie jest, ale wiem ze jest wykonywana. Ile to kosztuje? Dodam ze pytam o zabieg sterylizacji, co tyczy się mojego ciała i mojej płodności... a nie aborcji(właśnie miedzy innymi dlatego żeby nie musieć aborcji dokonywać w razie czego)Beredę wdzięczna za każdą rade i każdy "namiar" na kliniki.

Gość Krótko mówiąc nie jest
Nie wiem, czy wykonuje się takie zabiegi nielegalnie, ale prawo zabrania dokonywania trwałej bezpłodności bez przyczyn ratujących życie lub zdrowie. Za granicę trzeba jechać 🖐️

Gość Zdzisiek od kuz
mi się tam wydaje że to legalne no ale w usa na pewno jest legalnie u chłopów to chyba się nazywa wazektomia a u bab podwiązywanie jajników

Gość Krótko mówiąc nie jest
To źle ci się wydaje.

Gość Zdzisiek od kuz
"Polskie prawo (art. 156 1 k.k.) stwierdza, że kto powoduje ciężki uszczerbek na zdrowiu w postaci pozbawienia zdolności płodzenia podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. Tylko wskazania lecznicze sprawiają, że zabieg ten jest legalny. Dokonany z innych wskazań, nawet za zgodą lub nawet na żądanie osoby zainteresowanej jest uważany za nielegalny" cytat z Wikipedii więc nie legalne jest

Gość najlepiej zaopatrzyć sie w
możliwe jest sterylizacja tylko w temperaturze powyżej 100 stopni Celcjusza.

Gość najlepiej zaopatrzyć sie w
stręciciel zwany alfonsem, będzie miał niedługo swojego patrona, św Jerzego Popiełuszkę, który ma na imie Alfons. Czyli bardzo porządana święta profesja.