Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość córkamamy

ile dostajecie zł na studia?

Polecane posty

Gość córkamamy

ja 400zł..i tak zawsze mi głupio ze mi tyle daje :(

Gość córkamamy
za dwa tańce na rurze mam 1000zł

jak 400 zł? tylko na życie nie wliczając w to opłaty za lokum rozumiem? czy mieszkasz z rodzicami a do tego dają ci 400 zł? jeśli tylko na życie to niewiele zwłaszcza w większym mieście

Gość córkamamy
mieszkam z rodzicami i dojezdzam codziennie na uczelnię...na dojazdy idzie trochę kasy.

Gość dziewczyna0000
50zł tygodniowo na zycie. 220 akademik miesiecznie

Gość córkamamy
chodzi o to, że jest mi smutno ze muszą mi az tyle dawac, wg mnie to duzo pieniedzy. w jedna strone mam 40 km, jezdze roznymi autobusami wiec miesiecznego wykupic nie mogę. dziennie na dojazdy wydaje ok.15 zł

Gość córkamamy
nie, bo mam tak godziny ustawione ze nie..

a miesięczny bilet musi uwzględniać godziny przejazdu? może weź miesięczny bilet pkp wyjdzie taniej a jeśli Ci smutno, że dają Ci kasę to pociesz się, że studenci mieszkający na stancjach wyciągają jeszcze więcej i rzadko który ma z tego powodu wyrzuty sumienia

Gość a mieszkanie z rodzicami
liczycie? czy same mieszkacie i placicie za mieszkanie?

Gość cudownych rodziców mam
1700 -w tym 450 na czynsz ,co tydzień dostaję koszyk jedzenia,tata tankuje mi samochód,plus dodatkowa kasa na większe zakupy typu płaszcz ,buty ,rodzice fundują mi tydzień na nartach w tym roku Austria i tydzień latem (=w tym roku Turcja),płacą za wszystko co związane jest z nauką -podyplomówki ,kursy językowe .Oprócz nauki pracuję na 3/4 etatu,.Mam szczęście,że mam takich Rodziców.I uprzedzę -nie odejmują sobie od ust ,nie biorą dla mnie kredytów i nie wypruwają sobie zył żeby mi dogodzić.

a mieszkanie z rodzicami - sama mieszkam i muszę się w swojej kwocie zmieścić z opłatami i utrzymaniem swojego mieszkania :/

Rhowka - eh! Zapominasz o swoim pasozycie, jak mozesz wypierac sie kogos, kto jest przy Tobie! Nieladnie tak :classic_cool:

Gość kieszonkowego 600zl + wikt i
opierunek + oplacają mi studia :) p.s mi też jest głupio,ale kiedyś im tojakoś wynagrodze :classic_cool:

No, jeszcze pasożyta musze utrzymywać. Wyobraź sobie, że mnie dzisiaj z łóżka zepchnęła, bo chciała się ułożyć przy grzejniku... Ten pies mnie załamuje. I wcale się nie boi, że ją przerobię na smalec, czym jej nieustannie grożę.

Gość capapaascpapa
mojej kolezance rodzice opalacaja studia : 800zł miesiecznie mieszkanie 1000zl kieszonkowe 1000 zl wlasciwie jej ojciec bo mama siedzi na dopie w domu :classic_cool:

Gość jaciekrece, u la la
Ja mam 600zł od rodziców, plus dorabiam sobie dając korepetycje, pisząc artykuły, hostessując itd.

Gość jaciekrece, u la la
dorabiam na kafeterii :classic_cool:

Gość jaciekrece, u la la
Ale ja mieszkam bez rodziców, z moim chłopakiem, samej mnie nie byłoby stać na wynajem.

Gość capapaascpapa
w zasadzie znam lepsze przypadki : 800 zł dostają na studia 900-1000 na mieszkanie 600-800na żarcie kasa na kursy językowe + fitesy +karta na benzyne + parkingi + wydają w klubach co tydzien ze 100 zł i taksówki no to pewnie miesiecznie mają z 3-5 tys od rodziców :o

Gość jaciekrece, u la la
ten o kafeterii to podszyw :D Dorobiłam się już podszywa

Rhowka - nie wierze w Twoje klamstwa! - ostatnio pisalas, ze sypiasz sama! :P OK ... postaram sie ... lozko ... lezaca Rhowka ... a z oddali wylania sie postura pasozyta, biegnacego (cej?) niczym kon na wyscigach ... prosto na Ciebie ... i nie widac w jej oczach zamiaru zatrzymania sie ... w Twoich natomiast widac narastajacy strach ... chwytasz posciel niczym torreador plachte na byka ... szybkim ruchem otwierasz - znajdujace sie za Toba - okno ... posciel sprytnie umieszczasz przed oknem ... a pasozyt i tak sie nie nabral ... tylko prosto w Ciebie ... sie zapuscil, spychajac Cie z lozka. Tak to sobie wyobrazilem :P

Było bardziej prozaicznie - nieopatrznie zwinęłam się w kłębek, co pasożyt wykorzystał niecnie i wskoczył na łóżko, po czym oparłszy się łapami o grzejnik, zaczął mnie spychać na podłogę :) Z wyrazem rozkoszy na czarnym pysku ;)

Rhowka - przednie lapy na grzejniku a tylne sprawialy Tobie kopniaki? oO - byk, jak nic. A pewnie to i tak nie chodzilo o grzejnik, po prostu chce zajac Twoje miejsce w lozku. Mysle, ze za kilka tygodni bedziesz sypiala na podlodze, bo lozko bedzie zajete!

nieee, wszystkie 4 na grzejniku i klasyczny wypych grzbietem ze szczególnym uwzględnieniem zadu. A teraz śpi w nogach i chrapie :/

Oj, no to przeciez nie chodzilo o Ciebie! Po prostu chcial (czy chciala?) wepchnac grzejnik w sciane! :D