Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świąteczna bąbka

Kredyt na święta brać czy nie brać?

Polecane posty

Gość świąteczna bąbka

jeśli nie weznę kredytu to święta będą bardzo skromne, bez prezentów,świecidełek, słodyczy i wielu innych pyszności a jeśli weznę to święta będą wypasione i na świętowanie sylwestra spokojnie wystarczy

Gość świąteczna bąbka
ale w styczniu trzeba będzie zacząć spalcac :( mam dylemat:(

Gość kounmghji
a przez spłacanie kredytu póxniej nie ucierpi budżet ? Pomyśl co lepsze

Gość ...........źźź.........
To zależy czy stać cię będzie na spłatę kredytu...

Gość świąteczna bąbka
moj mąż niecche brać kredytu, twierdzi ze przeżyjemy jakos, skromnie bo skromnie ale będzie....tyle ze my mamy tak co roku:( dzieciaki nigdy nie dostały wypasionych prezentów a co dopiero ja moge sobie pomarzyć

powiem ci ze dla mnie wazniejsze jest spedzenie swiat z rodzina !!! glupi przyklad-- w poniedzialek mialam urodziny -- dostalam tyle ze az... nie potrzebuje tych rzeczy. gdybym mogla zamienilabym je ma czas spedzony z rodzina. prezenty swiateczne beda podobne ale co z tego :O pamietam czasy kiedy w domu bylo skromnie , ale bylismy razem. przemysl to sobie !!! twoj maz ma racje :)

Gość xfbg cxfbgxfbg
dobrze, że ja nie mam takich problemów. Też musimy żyć skromnie ale na szczęście nie jesteśmy pozerami, żeby brać kredyt a potem go spłacać byleby zadowolić dzieci "wypasionymi" prezentami. Nie wiem jak ty wychowujesz swoje dzieciaki bo moje się ucieszą jak dostaną puzzle za 3,50 kupione w kiosku lub samochodzik za 5 zł. A co do kolacji wigilijnej to chyba nie musisz zaraz nagotować tyle różnych potraw, że potem się zmarnuje bo nikt nie je. Co za problem ugotować ziemniaki, rybę i do tego np. kapustę, od razu musisz gotować kilkanaście różnych dań? Do tego jeden placek np. piernik i święta gotowe. No chyba że jesteś z tych co "zastaw się a postaw się" to bierz ten kredyt i potem spłacaj cały rok.

Gość oneshot
nigdy przenigdy nie bierzcie kredytu gdy was nie stac na jego splacenie pamietajcie zarazem ze splaca sie znaaaacznie wiecej niz sie pozyczylo !

Gość xnxnxnxnxnxbbxx,x
kurde ja mam juz tyle kredytow ze masakra i miusze brac bo zapensje 1100 nie wyzyje

Gość mikikun
pomyslcie ze macie siebie zdrowych pomyslcie ze prąnd zdrożeje o 40 % woda gaz benzyna a jak zdrozeje ,to wszystko zdrozeje ciuchy i jedzenie

Gość mikikun
Tusk chce podwyszyc podatek dochodowy

Gość świąteczna bąbka
macie racje....macie świętą racje zeby nie brać tego kredytu....tak sobie mysle ze juz zaczną się oglondac za jakimiś drobiazgami dla dzieciaków i męża i dla siebie a jutro zaczę szukac jakieś dodatkowej pracy - mam na mysli dac ogloszenie ze umyje okna na święta czy cos w tym stylu jaies sprzątanie 2 razy w tygodniu zeby dorbic do świąt :) dobry pomysł???

Gość ...........źźź.........
Doskonały:-)

swiateczna--- zayebisty :D skorzystaj z promocji. czasami mozna kupic cos naprawde w niskiej cenie. ciesz sie rodzina :Da w szczegolnosci dziecmi bo to jest twoj najpiekniejszy i najwiekszy dar ;)

Gość hahhahahaaaa
Z ta dodatkowa praca to swietny pomysl, a kredytu nie bierz, bo tylko sobie problemow narobisz.

Gość świąteczna bąbka
mysle ze jak bym dorobila z 2-3 stówki to w zupełnosci wystraczy na zrobienie fajnych świąt :) ohh ale mi sie nadzieja w sercu zrodzila a z tym prądem to prawda ze o 40% pojdzie w góre???

Gość ptasiek nastroszony
w te święta kupisz dzieciom szpulkę a za rok dokupisz nici i radoche beda mialy z prezentów