Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolcia102

Wybór mleka modyfikowanego.

Polecane posty

Gość Karolcia102

Mam 4, 5 miesięczne dziecko cały czas karmię piersią, ale kiedy mam zamiar wyjść na dłużej ściąganie mleczka staje się uciążliwe, ponieważ nie jestem w stanie ściągnąć pokarmu na np. 3 posiłki, a przecież czasami też chciałabym wyjść bez dziecka. Wcześniej gdy dzieciątko było mniejsze nadmiar pokarmu ściągałam i mroziłam, ale niestety zapas został już wykorzystany świetnie się nadał jak szłam na wesele. :) Zastanawiam się jakie mleczko modyfikowane mu podać bo teraz jest taki wybór że trudno coś wybrać a ja dopiero się zapoznaje z tymi produktami ponieważ to moje pierwsze dzieciątko ? Będę bardzo wdzięczna za radę.

Gość takaPrawda
Nan

Gość Karolcia102
No tak NAN ale czy z literką HA? Czy bez ? Bo ponoć też jest takie.

Jeśli dziecko nie ma żadnych alergii to podaje się zwykłe, tzn bez HA. Ja na początku (do 6 m-cy )dawałam Bebilon a później Bebiko - oba małemu smakowały i po żadnym nie miał problemów z brzuszkiem.

Gość Karolcia102
Dziękuję za wypowiedź :)

córa dostawała na samym początku Alprem (specjalne dla wcześniaków), a później jako naturalną kontynuację dawałam NAN (ten sam wytwórca) synowi z przyzwyczajenia też dawałam od początku NAN ale zmieniłam jak miał jakieś 7 miesięcy na Bebiko bo raz częsciej kupowałam kaszki bobovita niż nestle a dwa NAN przestał mu smakować i teraz jest nadal na Bebiko już 3 :) a te z dodatkami literowymi np HA są do zadań specjalnych więc jak dziecko nie ma alergii ani kolek to daje się te bez literek :)

Gość ja uzywam bebilon
jest spoko

Gość ufreofher
ja na początku dawałam swoje odciągnięte,potem karmiłam angielskim sma(zielone kupy,zatwardzenia,obfite ulewanie) zmieniłam na Bebilon i jest okej. Mały ma już 7 miesięcy,ostatnio na próbę dostał od pediatry Hipp Combotik powyżej 6 miesiąca,ale odniosłam wrażenie że szybciej jest po nim głodny (porównałam skład i niby Hipp jest bardziej kaloryczny od Bebilonu),nie planowałam zmiany mleka, tylko ta 1 puszka. Twoje dziecko rozumiem że nie jest już noworodkiem-bo chyba takie maleństwa najgorzej znoszą zmianę mleka. Poprostu ja na swoim dziecku testowałam dane mleko dotąd dopóki nie trafiłam na to odpowiednie.

Gość Karolcia102
Ja chce karmic caly czas piersia, poki mam mleczko, a to modyfikowne chce podawac tylko sparadycznie jak nie bede miala innego wyjscia, ciekawe czy maly na to przystanie i czy da sie tak oszukac.

Gość awerstytredfghjgfyut
To trzeba indywidualnie dopasowac mleczko dziecku. Każde inaczej reaguje. :) Ja nie karmiłam piersią wcale, najpierw pił enfamile - lipa, bebilon - lipa, bebiko też lipa, humana - lipa, dopiero humana plus się okazała strzałem w dziesiątkę i już przy niej zostaliśmy. :)

Gość mama dwojeczki
Zadne z moich dzieci nie bylo karmione piersia. Oboje karmilam NAN HA (hypoalergiczne) mimo, ze zadne nie ma alergii i ja osobiscie bardzo sobie te mleko chwale.

Gość zastanów się nad jednym
1. jesli chcesz podawać sporadycznie to weź pod uwagę, że mleko trzeba zużyc w ciągu 3 tygodni od otwarcia puszki 2. nie zaczynaj od HA bo one sa 2 razy droższe niz zwykłe (np. zwykła puszka 14 zł a HA 30 zł), a jak dziecku nie posmakuje albo zacznie mieć jakieś problemy z brzuszkiem albo kupami to takie mleko trzeba wywalić 3. jesli dziecko jest wybredne to i tak pewnie będziesz musiała wypróbować kilka mlek, moje dziecko właśnie testuje 5 i dalej nie jest to strzał w 10

Gość Karolcia102
O kurcze, że tak się wyraże, nie myślałam, że to aż takie skomplikowane.

Gość do zastanów się nad jednym
Bardzo zle robisz, ze ciagle zmieniasz mleka. Kazde dziecko musi przyzwyczaic sie do modyfikowanego zanim brzuszek zacznie je dobrze znosic, a ty w ten sposob katujesz wlasne dziecko nowymi mlekami, ciaglym przyzwyczajaniem sie do nowego i meczysz male jelita i zoladek, przez co pewnie dziecko ma ciagle kolki albo problemy z kupka. Dziwie ci sie, ze nigdy nie powiedzial ci o tym zaden pediatra, a chociazby polozna. Nie ma nic gorszego i glupszego niz czeste zmienia mm dziecku :o Zapytaj pierwszego lepszego pediatre, a powie ci dokladnie to, co ja i nie pisz mi, ze pytalas, bo W ZYCIU nie uwierze, ze z zalecenia pediatry meczysz dziecko ciagla zmiana mleka.

Gość zastanów się nad jednym
tylko ja te mleka zmieniam ze polecenia pediatry...

Gość Karolcia102
Jutro idę do lekarza z moimi wynikami badań, przy okazji zapytam o mleczko dla synka :)

Ja na poczatku dawalam Bebiko, od 2 tygodnia do 3 miesiąca, ale ze mieszkam w Anglii to przenioslam się na Aptamil czyli polski Bebilon i to mu bardziej samakowalo oraz po godzinie od zrobienia nie smierdziało zepsutym mlekiem tak jak bebiko, teraz po roku jest na Cow&Gate, a to niby polskie Bebiko, po obu mleczkach dobrze się czul i nie było problemów z brzuszkiem:) tyle ze akurat mu Bebilon bardziej smakowal jak był malutki, a teraz bardziej bebiko:P