Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

mam pytanie i proszę o pomoc.. od jakiegoś czasu staramy się z mężem o dziecko. Od paru dni mam dziwne uczucie w podbrzuszu (podbrzusze jest wydęte pobolewa), towarzyszy temu również ból jajników (szczególnie lewego). Ból jajnika początkowo był ćmiący delikatny ale od ok. 2 dni Momotami pobolewa naprawdę mocno- jednak jest to ból kłujący nie ciągły. Ćmienie w podbrzuszu trwa raczej dłużej. Nigdy wcześniej nie miewałam takiego uczucia (poza dniami miesiączki) czy może to być oznaka ciąży? Zastanawiam się czy nie pobiec jutro na badanie beta hcg choć to dopiero mój 21 dzień cyklu. Pomoże ktoś?

Objawy jakie opisujesz wskazują prędzej na infekcję pęcherza moczowego lub infekcję dróg rodnych. Wbrew pozorom oba schorzenia mogą występować bez klasycznych objawów [ból przy oddawaniu moczu, pieczenie, swędzenie]. Z reguły stąd biorą się infekcje przewlekle.Zamiast na betę, poleciałabym zbadać mocz i odwiedziłabym gina.

Nie mam ani pieczenia ani swędzenia ani nawet bólu przy oddawaniu moczu. Miałam kilkakrotnie zapalenie dróg moczowych w swoim życiu i na pewno nie jest to nawet podobne do tego co teraz odczuwam. :(ale dziękuję

Jak napisałam - nie każde zakażenie przebiega z klasycznymi objawami. Może być grzybiczne albo bakteryjne [zarówno pęcherz jak i narządy rodne]. Niektórzy miesiącami chorują nie wiedząc o tym.Na patologii ciąży leżałam z 3 dziewczynami plamiącymi - wszystkie 3 miały zaawansowaną infekcję pęcherza moczowego i jedynym objawem było... zagrożenie ciąży. U jednej stan był na tyle przewlekły, że doszło do problemów z nerką.Objawy "klasyczne" są pomocne w zdiagnozowaniu choroby ale nie muszą występować zawsze.

"Całkiem niedawno" to kwestia względna.Jeśli sytuacja trwa kilka dni, to od kilku dni możesz mieć problem.

Dziękuję za rade. Mam jeszcze takie pytanie. Pomijając już wszelkiego rodzaju objawy i odczucia, czy beta robiona w 21 dniu może dać już wynik pozytywny? Dodam że nie mam pojęcia kiedy mam owulację ( mam bardzo nieregularne cykle).?

Dzień cyklu nie ma tu znaczenia a dzień kiedy wystąpiła owulacja. Bo owulacja może wystąpić dowolnie, tak w 10 jak i w 60 dc.Jakkolwiek, szanse dość nikłe. Beta ma wiarygodność bliską 100% ok 14-16 dni po owulacji

dzieki :) mimo wszystko chyba dla swietego spokoju wybiore sie jutro. nic mi to nie zaszkodzi a moze rozwieje watpliwosci

Gość adzia1982
nie wyjdzie,najlepiej w terminie miesiaczki albo dzień po