Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

vi

skad zaswiadczenie o ubezpieczeniu na urlopie wychowawczym ?

Polecane posty

kto powinien mi wystawic zaswiadczenie o ubezpieczeniu, potrzebne do wizyty lekarskiej jesli przebywam na urlopie wychowawczym ? firma zatrudnia wiecej niz 20 osob nie posiadam ksiazeczi ubezpieczeniowej, bo od stycznia 2010 roku nie sa wydawane nowe. ktos byl w podobnej sytuacji ??

ale sama bylas, czy przyszlo poczta ? bo ja nie dostalam zadnego pisma z ZUS'u :/

Gość jesli wyplaca
zus to od nich,a jesli mops to z mops

Gość kolosola
Tooro jestes zatrudniona, a przebywasz tylko na urlopie wychowawczym to niech firma da Ci RUMA i to jest podstawa Twojego ubzepieczenia. Ja tak robie jak ide z dzieckiem do lekarza.

dostaje zasilek wychowawczy, dokumety skladalam do urzedu miasta i przyszlo pismo z urzedu miasta, ze mam przyznany taki zasilek. to kto powinien wystawic mi takie zaswiadczenie ?? zus wystawia chyba, jak firma zatrudnia ponizej 20 pracownikow, a pracodawca twierdzi, ze jak jestem na urlopie wychowawczym to juz go nie obchodzi moje rmua :/ ktos zna konkretna odpowiedz ?

Gość kolosola
JAk go nie obchodzi? Nie rozumiem... JA jestem na wychowawczym od pol roku i za kazdym razem jak potrzebuje RUMA to biore ją włąsnie z zakładu pracy z ksiegowosci.

kolosola dzieki za konkretna odpowiedz :) bede musiala stanowczo im powiedziec, ze maja obowiazek mi dac taki dokoment, bo mimo, ze jestem na wychowawczym to nadal jestem ich pracownikiem.

Gość do urzedu miasta
idz i spytaj o to.Bo wychowawczy to okres bezskładkowy i Twoj szef nie odprowadza składek za Ciebie

Gość aga35q
a czy na wychowawczym pracodawca ponosi jakies straty? bo z tego co wiem to za ubezpieczenie paci panstwo i pensji równiez sie nie otrzymuje?

no nie otrzymuje sie pensji i pracodawca nie odprowadza skladek, ale ma obowiazek prowadzic dokumentacje skladek ubezpieczeniowych pracownika. poczytalam juz przepisy ZUS i pracodawca ma obowiazek wystawiac RMUA, bo ja nadal jestem pracownikiem firmy.

Gość kolosola
A Twoje dziecko jest zgłoszone do ubezpieczenia w zakładzie pracy? Pytam, bo czasmi rodzice o tym zapominają.

Gość aaaaaaallllleeee jjjaaajjjjaaa
państwo placi,ale pracodawca daje dowód ubezpieczenia. Ja nie mam problemu bo ma jeszcze legitymację. chodze i podbijam, a zasilków żadnych nie dostaję.

corka jest zgloszona do ubezpieczenia meza. zasilek nie ma nic wspolnego z ubezpieczeniem

Gość gość
Jedynym takim rozwiązaniem tutaj moze być własnie takie centrum konsultingowe http://www.konsulting4u.pl/ Na pewno własnie to dobry wybór bo mozemy wybrać idealnie dopasowaną ofertę.

Gość gość
Nauczyłam się ze jesli szukam naprawde dobrego ubezpieczenia to jednak najczesciej zaglądam w takie miejsca http://www.konsulting4u.pl/ Tu zawsze mogę liczyć na odpowiednią i własciwie dobraną dla mnie ofertę.