Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzenkaaaa1

Czy powiedzieć siostrze??

Polecane posty

Gość marzenkaaaa1

Jestem w mega trudnej sytuacji. Otóż moja siostra spotyka się z pewnym chłopakiem. Nie wtrącam się w jej życie, on jest rozwodnikiem, ma 30 lat... Gdy zapytała go o powód rozwodu, wmówił jej, że żona go zdradzała. Prawda jest jednak inna- popytałam trochę starych znajomych z jego miejscowości- okazało się, że rozwiodła się z nim dlatego, że jest złodziejem! Ostatnio okradł nawet sklep... Siostra nic nie wie, dowiedziałam się o tym wczoraj i jestem w kropce... Wiem że planuja juz wspólne mieszkanie i to mnie jeszcze bardziej dobija... Ludzie co ja mam robić??

Gość takmysle
No chyba nie zamierzasz siedzieć cicho i powiedzieć, że wiedziałaś dopiero jak stanie się coś złego i siostra będzie cierpiała. Nigdy Ci tego nie wybaczy. To co siostra zrobi z tą informacją to już jej sprawa. Ale nie powinnaś tego ukrywać.

Gość marzenkaaaa1
Ok dzięki za wypowiedzi, dzisiaj jej powiem. Może jest mi ciężko to powiedzieć bo teraz mieszkamy osobno, każda ma swoje życie itp. Tylko co jej powiem że skąd wiem? Ze robiłam wywiad środowiskowy i pytałam o niego? :-(

Gość takmysle
Możesz kłamać, że dowiedzialaś się przypadkiem. Ale to nie ma sensu raczej bo siostra może drążyć temat i wyda się, a wtedy może już nie będzie chciała w ogóle Ci wierzyć. Powiedz szczerze, że się martwiłaś i zaczęłaś podpytywać. Tylko nie namawiaj jej, żeby go rzuciła z tego powodu, bo jak jest zakochana, to odniesie to odrotny skutek. Niech sama zadecyduje co z tym zrobić. Myślę, że sama zacznie dociekać.

Gość marzenkaaaa1
Do RubinowejDamyTwojej: konsekwencje ponosi, dzisiaj miał rozprawę w sądzie, powiedział ze w sprawie alimentów. Ale ja już wiem że chyba jednak nie w tej sprawie

Gość Andzia z parku
Jasne, że powiedzieć. I to najlepiej prawdę. Jeśli są to sprawdzone informacje.

Gość elemele ...
a skąd pewność, że to prawda?

Gość marzenkaaaa1
własnie pewności nie mam- pytałam 2 różne osoby czy go znają i jaki jest, obie mi odpowiedziały to samo. I dodam że te 2 osoby się nie znają