Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izoluuuuunia

Sklep z odzieża na wsi

Polecane posty

jakby sama prowadziła sklep gdzieś na swoim to opłat nie byłoby duzo.. to nie spozywczy, że płaci się dużo za wodę czy prąd.. tylko czynsz ewentualnie i podatek.. a czynsz na takiej wiosce to groszowe sprawy.

Niestety,ale sporo wysiłku trzeba włożyć,żeby na wsi utrzymał sie jakikolwiek interes. A dlaczego odzież używana? bo jest tania i każdy może wybrać coś dla siebie .Myślę, że będziesz miała sporo klientek wśród starszych pań. Jest tam u was jakiś lumpeks?

no to możesz pomyslec.. ale trzeba mniej wiecej sie obczaic, czy okoliczni mieszkańcy by kupowali u ciebie..

Gość Izoluuuuunia
chciałabym własnie na swoim podworku to otworzyc wiec jedynym wydatkiem była by odziez

Gość niedajka
spróbuj , najwyżej nie wyjdzie:)

Gość Izoluuuuunia
u nas nie ma lumpeksu dopiero jakies 20 km dalej

u mnie na wiosce są 2 lumpeksy.. w sumie to nie widze, zeby jakis zajebisty ruch miały, ale jakos sie trzymają, więc widać ktos tam chodzi..

Gość Izoluuuuunia
Chciałabym aby wyszło :) bo naprawde potrzebuje jakiegos zajecia

Gość Izoluuuuunia
chyba przemysle ten pomysł na lumpeks

Gość Izoluuuuunia
moze ktos jeszcze sie wypowie

Gość Izoluuuuunia
musiałabym znalezc jaiegos importera takiej odziezy

Gość Izoluuuuunia
może zna ktoras z was taka firme

Gość mnie na 1 palcu odstaje
a ja mieszkam w 50 tys miescie , odległość do miasta też 30 km i powiem wam że tutaj akurat ludzie kupują wyłacznie w sh albo na rynku.Ja kupuje w sieciówkach i zawsze drą papę że jestem ubrana tak a nie inaczej.Dla porównania bluzka z sieciówki 20--30 zł max 45, w takiej mieścinie identyczna kosztuje około 70 , 80 zł , za 30 to na ryneczku sztuczny badziew.W sh za glupia używana bluzkę tez wołaja 20 złotych , kurtka uzywana 50 zł.Moim zdaniem masz szanse.Poza tym 2 sprawa , na tej wiosce przecietna waga laski to 80 kg , obówd bioder 120 i one nie kupia sobie normalnych ubrań , dlatego królują sh i ryneczek.Nie wie jak u ciebie ale u mnie są ludzie dla których jazda do miasta to jak wyprawa na mount everest.Postaw na młodzieżowke , tanie szale , kominy koszulki to co modne.

Własnie.. musiałabyś mieć, skąd brać takie ciuchy.. możesz popytac w innych lumpeksach, skąd to biorą, moga ci nie powiedzieć, bo jesteś ich potencjalna konkurencja.. ale warto spróbowac.. Myslę, ze to, co wczesniej napisałam tez by wypaliło.. u nas juz od ponad 10 lat jest taki sklep, nawet kilka lat temu sie powiekszył o asortyment i zmienił lokum na wieksze.. na pewno jeszcze sklep z artykułami przemysłowymi tez wypalił (art. szkolne, chemia, jakies kosmetyki)

Gość Izoluuuuunia
wkoncu ktos poprawił mi chumor :)

Gość Izoluuuuunia
u mnie cena za bluzke była by max 30 zł i nie trzeba wydawac na paliwo

Gość Izoluuuuunia
???????????????????????????????????????????

moja ciotka z nudów załozyła kilka lat temu na wsi zabitej dechami sklep spożywczy.. wychodzi na swoje.. myslę, ze takich sklepów nigdy za wiele, ale nie polecam, bo opłat jest sporo wtedy i trzeba sie nagimnastykować, zeby cos z tego wyszło..

Gość Izoluuuuunia
jakich oplat??

Gość mnie na 1 palcu odstaje
dlatego myślę że ci wypali, postaw na modę młodziezową ,może dogadaj się z jakąś sieciówką, zresztą wejdź na stronę housa i zobacz ceny , biżuterii i topów.Możesz mieć getry fajne skarpetki , koszulki , .Ewentualnie duża rozmiarówka.U mnie na wsi xd króluja polary plastikowe buty i spodnie w kancik( moda starszych osób).A młodzież zawsze chce byc fajnie ubrana więc powinno ci odpalić.

Gość Izoluuuuunia
dzieki wszystkim za odpowiedzi :) i pomoc

koncesje na alkohol, to jest prawie 10 tys rocznie podatek to grosze akurat ZUS za siebie i pracownika to ok. 1.5zł mies prad jakieś 2 tys zł co 2 mies woda smieci środki czystosci

już nie mówiąc o infrastrukturze: lodówki, lady, zamrażarki.. WC i wiele innych głupot sanepidowskich..

Gość odzież.hurt
Witam, mam do sprzedania najwyższej jakości towar dziecięcy typu cream - podzielony na asortyment BABY Cream 0-3 lata oraz Cream KIDS 4-14 lat Towar przygotowany do dalszej odsprzedaży - czysty, poukładany, wyprasowany. Bardzo duża ilość odzieży markowej, bez śladów użytkowania, również ciuchy nowe. Pakowany w kartoniki po 20 kg Zapraszam

Gość Lolcia1997
Czytając niektóre komentarze szkoda mi słów... Ludzie przestańcie kojarzyć wioski ze smrodem, wieśniakami, słomą w butach i świniami. Ludzie na wsi mają czasami większą kulturę niż Ci z miasta, przynajmniej nikogo nie oceniają po tym gdzie mieszkają. W moim regionie jest parę sklepówna wsi, które bardzo dobrze prosperują. Warto zauważyć fakt, że nie każdy ma czas na zakupy "wielkim mieście" postaw na produkty które zainteresują Twoich konsumentów, dopasuj się do ich potrzeb, pomyśl nad godzinami otwarcia, żeby ludzie wracający z pracy mieli czas podejść. Spróbować nie zaszkodzi, życzę Ci powodzenia :-)

Gość gość
Uwazam, ze to doskonaly pomysl. Sama prowadze sklep z odzieza w nie duzej miejscowosci i pomysl sprawdzasie wysmienicie. Ubrania sprawdzam za dobre pieniadze od www.ariadnasc.pl - bardzo oplacalna sprawa!