Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ida29

Pomocy ALLEGRO!!!

Polecane posty

Gość ida29

Witajcie. Kupilam blizke przez allegro ale nie jestem z niej zadowolona, niestety calkiem rozni sie od tej co byla na zdjeciach, czy moge ja oddac i czy suma ktora na nia wplaclam bedzie mi wzrocona? Pytam bo w tym temacie jestem zielona to moj pierwszy zakup przez allegro i to nieudany. Z gory dzieki za odp.

Gość weewrew
zależy, daj link do tej aukcji :classic_cool:

Gość ida29
zalezy od czego?

Gość ida29
Nikt mi nie napisze co moge zrobic w tej sprawie???

Gość asjksdjhdflasa
Pewnie możesz oddać tylko niestety musisz wysłać na swój koszt, a kosztów wysyłki Ci na pewno nie zwrócą

Gość ida29
nie zalezy mi na odzyskaniu pieniedzy za przesyłke bo to tylko 10 zl a bluzka kosztowala troche wiecej ale czy moge ja wzrocic i czy dana suma bedzie mi oddana?

To zależy w jaki sposób sie różni :) jeśli to naprawdę inna bluzka tzn inny krój pewnie reklamacja musi zostać uznana, ale jeśli ta sama tylko fotka ulepszona to nic nie zrobisz.

Gość ida29
kupiłam normalnie nie przez aukcje, napisalam w piatek maila i dzwonilam ale odp na maila nie dostalam a tel nikt nie odbiera i czo zrobic w tekiej sytuacji?

Gość k Jak Kasia
zwrócić chyba..

Gość ida29
kroj jest ten sam ale rozni sie przedewszystkim kolorem mial byc ciemny braz a jest jasny bez i jest inny material niz byl podany w opisie

Gość ashjmmmza./.azs
no chyba w ciągu tygodnia? można oddać towar kupiony w necie bez podawania przyczyny. I muszą Ci zwrócić. Oczywiście oprócz kosztów przesyłki.

Gość ida29
nie nie osilam jej ale nie bylo na niej zadnej metki nic tylko zapakowana w koperte

jeśli przez aukcję to masz 10 dni na rezygnację niezależnie od jej przyczyny. powodem może być nawet to, że Ci się na żywo rzecz nie podoba i tyle. odeślij, uprzedź o tym w mailu. jeżeli będą robili problem, powiedz, że zgłosisz to do Rzecznika Praw Konsumenta :P

Gość ale bez sensu rzeczywiście
bardzo chaotycznie piszesz. ale coś udało się wyłuskać z tego co napisałas, więc przy pewnych założeniach czytaj teraz co mozesz zrobic: jesli kupiłas od przedsiębiorcy- czyli osoby, która prowadzi działalność gospodarczą i sprzedaje regularnie rzeczy (w tym na allegro) to zgodnie z ustawą o ochronie niektórych praw konsumentów rzecz kupioną na odległość możesz bez podania przyczyny zwrócić w terminie 10 dni. zasada ta działa tylko wtedy, gdy kupiłas przez KUP TERAZ. jesli Licytowałas rzecz to nie możesz skorzystać z tego przywileju i uwaga wtedy korzystasz z uprawnienia do reklamacji przedmiotu, która to reklamacja przysługuje ci niezależnie od tego czy kupiłas na odległość czy nie. przesłanką tej reklamacji jest NIEZGODNOSC TOWARU Z UMOWA, na podstawie ustawy o sprzedaży konsumenckiej. podnosisz wtedy ze z opisu przedmiotu i zdjęć wynika inny kolor niż w rzeczywistości. sprzedawca powinien ci udzielić odpowiedzi w terminie 14 dni, jesli ci jej nie udzieli to według ustawy uznaje się, że uznał reklamację.