Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grysikowapanienka

nie radze sobie z ciemieniuchą

Polecane posty

Gość grysikowapanienka

dostalam od lekarza masc Lorinden A. przez 3 mam robic papkę pol na pol z ciepla oliwką i nakladac pol godz przed kąpielą. jestem juz po 3 dniach a strupki dalej są. co moge jeszcze robic

Gość mnue tez swego czasu tu nie lu
ja nie stosowalam zadnych masci.postawilam na spora ilosc oliwki +wyczesywanie i cierpliwosc i efekty byly

Gość kaskadaaa
ja tez sama oliwką. Nalej tak pożądana ilość poczekaj jak namięknie i wyczesuj drobnym grzebykiem. Tylko musisz bardzo dokładnie to zrobić bo jak nie wyczeszesz wszystkiego to z powrotem sie rozniesie po całej główce.

Gość potwiertdzam jw
oliwka i czesanie , a przy kapieli i myciu wlosow trzeba splukiwac szampon czysta woda , a nie ta z z wanienki

najlepszy, stary sposób - posmarować główkę dobrym masłem, założyć czapeczkę (głównie po to żeby nie pobrudzić wszystkiego dookoła). po co najmniej 3 godzinach umyć główkę szamponem i dokładnie delikatnie wyczesać. zabieg powtarzać do skutku co kilka dni. zwykle wystarczą 2-3 powtórzenia.

Gość polana dzika
oliwka- na godzine przed kapiela, natrzec glowe, a potem zmyc i sama schodzi

U mnie tak smao jak opisal ktoś wyzej: po 1 trzeba kupić szampon przeznaczony do włosów (dla dzieci oczywiście) a nie zel 2 in 1 bo ma inne składniki po 2 glowe plukac tylko w czystej wodzie, a nie tej z mydlinami (żadnego plukania z pierwszego) po 3 coś natłuszczającego. Ja kupiłam olejuszkę i jak dla mnie super sprawa. Świetnie nawilża. Na caly dzień olejuszka, potem to wyczesać na wieczór umyć. Powtórzyć ze 2-3 razy i powinno być po problemie, a potem jak tylko się pokaże to znów zastosowac kurację.

Gość co?!!!!!!!!!!!!!!!!!1
lekarz kazał stosować silny steryd u dziecka???!!! to jakiś konował... idź do apteki i poradź się doświadczonej farmaceutki, z pewnościa da lepszą radę...

ja w samą porę złapałam ciemieniuchę-zrobiła się tylko mała kropka.Używałam oliwki i wyczesywałam.Problemu jak narazie nie mam.Myślę żebyś zapytała w aptece o ogólnodostępne preparaty na to.

ja w samą porę złapałam ciemieniuchę-zrobiła się tylko mała kropka.Używałam oliwki i wyczesywałam.Problemu jak narazie nie mam.Myślę żebyś zapytała w aptece o ogólnodostępne preparaty na to.

Gość makamaba
ja po kąpieli na mokre jeszcze włoski dałam oliwkę, następnego dnia wyczesałam przy wieczornej kąpieli zmyłam resztki i po ciemieniusze nie ma śladu. Synek ma blisko rok...