Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość danego dziecku

Wiedzieliście o tym że według polskiego prawa za klapsa

Polecane posty

Gość danego dziecku

idzie sie do więzienia nawet na dwa lata?

Gość danego dziecku
Ja nie wiedziałam :O Wy wiedzieliście?

Gość czerwcowe słońce
wiadomości oglądasz :)

Gość klapsa
buredel na kółkch za klapsa mozęsz trafić do więzienia , ale jak rodzice olewają swoje dizeci całe lata to w świetle prawa nic sie nie dizeje .

Gość danego dziecku
w wiadomościach właśnie mówili że jakaś kobieta w galeri handlowej widziala jak matka sprzedała 3latniemu dziecku dwa klapsy w pupę i zbiła go po dłoniach a ojciec dziecka pogroził że rozmówią się jeszcze w domu... Ta kobieta śledziła tą rodzinę i spisała ich numery rejestracyjne i zgłosiła to na policji. Od trzech lat toczy się przeciwko tym rodzicom postępowanie karne.

Gość klapsa
przeciwna jestem przemocy , maltretowaniu czy wychowaniu przy pomocy pasa , ale państwo wpieprza siejuż wszędzie . Niedłgo we własnym domi człowiek nie edize mógł piernąć spokojnie bo UE narzuca normy emisji gazów .

Gość danego dziecku
Ale ja sobie zdaję sprawę z tego że ci ludzie którzy takie prawo ustaanowili paradoksalnie rodzinę polską mają głęboko w du...e Czy jest jakaś szansa żeby to jakoś odkręcić? Boję się że jako rodzic mający na celu najwyższe dobro dziecka kiedyś wyląduje za kratkami bo ktoś mmnie podkapuje jak przytrafi mi się wobec świadków dać klapsa dziecku!

Gość klapsa
i o to włąsnie hcodzi . Chodzi o to ,zeby usprawiedliwić swoje trwanie w sejmie , w komisjach rządowych czy innych tego rodzaju intytucjach .Musżą coś wymyślać , nie ważne mądre czy nie , pożyteczne czy nie , byle tylko nie było że siedzą i nic nie robią . A że robią byle co , byle jak , byle było ....to już inna sprawa . Ale konsekwencje są prawdziwe .

Gość ty789
Tak to chore -za klapsa dwa lata -choć nie wierzę żeby zapadł taki wyrok Za to za rozbój i pobicie wychodzą po trzech... A potem zatarcie kary -i taki jest czyściutki.....Jeden poseł obecnie tak ma.. Stuknięci polscy prawodawcy kierowali się chyba wzorcami z Szwecji gdzie za klapsy grożą kary jak za gwałt . Tj lepiej gwałcić niż dać klapsa wg tej "postępowej " ideologii. A swoją drogą czy pani donosicielka -gdyby to byłoby katowanie to jej postawa byłaby zrozumiała -dostała jakąś nagrodę za czujność ? Pozostaje żal dzieciak który -no właśnie ? czy też jest ciągany po sądach ? Jeżeli tak to bardziej wpłynie to na jego psychikę niż te klapsy.... AA co do wtrącania się państwa -tak to wzorce z Skandynawii gdzie w każdej chwili można odebrać dziecko rodzinie-BEZ SPRAWY SĄDOWEJ!!! -głośna sprawa polskiego małżeństwa z Norwegii to czubek góry lodowej.

Gość danego dziecku
Wiecie co mi sie zdaje że Media są odpowiedzialne za całę zło tego świata. Media nakręcają że przemoc w rodzinie jest wyjątkowo liczna,rząd(KOLEJNY WINOWAJCA) idzie na łatwiznę uchwalając ustawę pt.,,od dziś zero klapsów!" Wszyscy czekamy na przykre tego konsekwencje. Skoro rząd chce nam wychowywać dzieci -to ja poprosze o 1000zł alimentów miesięcznie jako od prawnych opiekónów którzy mają najwięcej do powiedzenia w sprawie wychowania moich dzieci. Ja dam im całą resztę czyli pozostałe kilka tysięcy + miłość. Tą sprawę trzeba koniecznie wyjaśnić przed trybunałem bo coś tu nie gra.

Gość klapsa
takie pseudodziałania maja tylko stwarzać ozory jakiejś dizałalności na rzecz rodzin . Bo przecież łatwiej jest rodziców karać w majestacie prawa niż np. otwierać przedszkola czy świetlice . Latwiej stwarzaćwydumane prawo nijak majace siedo rzeczywistości niż naprawdę pomagać rodzinom poprzez np . uelastycznienie czasu pracy . Ale kogo to tak naprawdę obchodzi ... lepiej takie kalekie prawo tworzyć .

Gość klapsa
czemu media ? ludzie , a konkretnie politycy idą na lep działań nie wymagajacych myślenia i tyle . Bo przecież oni konsekwencji swoich praw nie poniosą , prawda ?

Gość ty789
Bingo -klapsa ma rację . To mydlenie oczu w obliczu np skandalu z dostępem do przedszkoli...

Gość danego dziecku
Chore to! żeby dzieci odbierać. Pozostaje nam straszyć dzieci tym że jak będą niegrzeczne i głośno płakały,to przyjadą po nie a nas zamkną w więzieniu i już się nie zobaczymy nigdy-no w sumie wiele w tym prawdy a psychika dziecka uszkodzona na całe życie.

Gość klapsa
tylko widzisz - c ozrobisz jeśli np . wychodząc z tejże galerii Twoje dizecko , mimo upominania pobiegnie na parking między samochody ? Oczywiście są rodzice skłonni zareagować spokojnie , flegmatycznie nawet , ale gro z nich po pierwsze sie wystraszy , po drugie zdenerwuje , po trzecie strzeli dizecko po tyłku , po czwarte będzie mialo racje - moim zdaniem . ale zdanim pani obserwujacej to z boku - jak to wyglada ? i nieszczęście gotowe .

Gość danego dziecku
Media to potęga świata -oni mogą ludziom wmówić wszystko. Ludzie są w ich rękach jak marionetki. 20% TYLKO myśli samodzielnie ma wpojone wartości moralne Reszta na bieżąco potrzebuje ręki która będzie ich prowadziła przez życie...i tutaj mam na myśli własnie media bo to one spełniają tą funkcję... Jeśli te 20% będzie malało a nie rosło to czeka nas globalna katastrofa...

Gość zxa
Dlaczego rodzice dają dziecku "klapsa" ? Bo są bezsilni, nie znajdują innego sposobu na rozwiązanie problemu. Dlaczego? Bo nie znajdują nigdzie pomocy, bo nikt im nie pomaga, nie nauczył, nie uświadomił... uczymy sie w szkołach od 7 roku zycia, a jak przychodzi nam zmierzyc sie z rodzicielstwem to jedyne co mamy to schematy wlasnych rodziców. Bicie to nic dobrego, a uderzenie dziecka w miejscu pubicznym to dla mnie oznaka wyjatkowej bezsilnosci... co moze miec miejsce w domu skoro na oczach ludzi biję własne dziecko? Karac rodzica za klapsa. Nie. Trzeba pomóc mu w dobrym wypelnianiu swojej roli.

Gość kinia1321
jak mi nerwy puszczą też daje klapsy!!!

Gość obrazki dla maluchów
zxa - pięknie to ujęłaś :)