Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazona bardzo bardzo

POMOCY!!!!! POMOCY!!! POMOCY!!!

Polecane posty

Dziewczyny. Moja córka ma ospę. Ale STRASZANĄ. Wewnątrz cipci ma chyba z 7 wielkich wrzodów. Wokół odbytu chyba z 8. Posmarowałam fioletem. Ma tez na oku. Na dolnej powiece. Na linii rzęs. Strasznie trze oko. Boję się to posmarować. A jeśli smarować to czym? Mam puder płynny ale z jakimś mentolem. Pewnie mentol pójdze w oko i będzie jeszcze gorzej. No i teraz zaczęła płakać i pokazywać buzię. Zaglądam do ust a Tam 3 wielkie wrzody. czy to posmarować. Fioletem??? Prócz tego ma wysypane całe ciałko. :(

Nie wiem,czy Cię pocieszę,ale ja tak przechodziłam ospę,baaaardzo współczuję Twojej córeczce...daj jej coś na uspokojenie,np.Melisal,Viburcol

Gość Jak ty
jej zajrzałaś we wnętrze cipci ? :/

Rozchyliłam wargi sromowe zewnętrze a od wewnątrz wrzód na wrzodzie. I to takie wielkie, z bąblami z płynem. :O Wokół pupy to samo. I to oczko jej tak dokucza. :( Ona ma dopiero 2 latka. Płacze jak ją smaruję. A ja mam ochotę płakać razem z nią. :(

Gość pudroderm....
tym smarowałam synkowi też miał dużo . Mase we włosach miał. Spróbuj tym synkowi po 3 dniach pozasychały

Ponawiam radę:daj jej coś na uspokojenie,bo pamiętam sama,że o mało nie zwariowałam ,tak to swędziało okrutnie!

Lekarka zapisała jej Heviran 2 x dziennie. Jedna tabletka ma 200 mg. A w ulotce napisane, że dzieciom od 2 lat do 5 lat 400mg cztery razy na dobę... czyli aż 8 tabletek na dobę. Syn przechodził ospę dwa tygodnie temu i dostawał 4 x dziennie ten Heviran. U niego nie było tak makabrycznie. :O Może zwiększyć dawkę do 4 tabletek na dobę? To i tak będzie o połowę mniej niż sugerowane dawkowanie w ulotce. Jestem przerażona. :(

Gość Jas.Zas
idz jutro rano do lekarza?

Gość Jas.Zas
pisalysmy w tym samym momencie. Zwiększyłabym dawkę. Dawkowanie na ulotce jest bezpieczne.

Nie mam nic na uspokojenie. :( Zresztą Viburcolu jej nie włożę bo do odbytu nie daje się dotknąć. Tam wrzód na wrzodzie. :( Dałam jej Paracetamol bo miała gorączkę i właśnie zasnęła. Będę z nią spała w łóżku bo boję się, że temperatura wróci w nocy. Nie mam pudrdermu. Mam Fiolet i Variderm do smarownia. Do łykania to ten Heviran. Rutinoscorbin. Wapni w syropie. I Clemastinum od swędzenia.