Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość [ppp]

dziwna przypadłość

Polecane posty

Gość [ppp]

Ginekolog wykrył u mnie tyłozgięcie macicy. Nic więcej na ten temat mi nie powiedział i myślałam,ze to nie jest nic poważnego , tylko „taka moja uroda skoro siedzial cicho. Ale martwie się bo czytałam ,ze kobiety z tą przyadłoscia , których jest w Polsce kolo 25% maja przez to endometriozy (nadżerki) , często ból podczas stosunku a co najgorsze problemy z niepłodnością, donoszeniem ciązy oraz czaste poronienia. Czy któras z Was jest w tych 25% jak ja? Czy w związku z tym macie jakies powazne problemy, objawy??? Czy miałyście problem z ciążą??? Co powinnam zrobic???

Gość fgfdgdg
hej!:) ja dowiedziałam się ze mam lekkie tyłozgiecie dopiero po ciaży choc przed byłam nie raz u ginekologa...w ciązy w zasadzie zadnych problemów nie miałam procz moze tego ze małowodzie ale to nie bylo przez to ze mam male tylozgiecie...a jesli chodzi osex no to fakt w niektorych pozycjach czuje sie troche niekomfortowo ale po za tym jest ok nie zaobserwowalam zadnych innych objawow takze zapewne taka nasza uroda;)

Gość daisy_daisy
Ja też to mam, co powoduje okropne bóle podczas okresu, w trakcie stosunku raczej nie choć bywało ostro. W ciąży nie byłam i na razie nie planuję więc nie wiem. Autorko gdzie wyczytałaś to co napisałaś o tej przypadłości? Mi też zawsze lekarze mówili ,ze to nic groźnego.

Gość [ppp]
ja mam podobno lekka nadżerke, spowodowana przez to tyłozgięcie i nie wiem co robic,czy to jakos leczyc czy zostawic