Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skarbonka i mama

na co wasze dzieci zbieraja pieniądze w skarbonce??

Polecane posty

Gość skarbonka i mama

mam pytanko, moje dziecko ma 5 lat od jakiegoś czasu ma skarbonkę w której zbiera pieniążki na "swoje zachcianki" dostaje od dziadków, na urodziny, sami wrzucamy mu raz na jakiś czas 5-10 zł i tak się zbiera, kupuje sobie tylko to na co ma ochotę a czego nie kupie bo np jest za drogie albo nie ma okazji na taki prezent, np kupowałam ręcznik z Disneya plażowy za 45 zł a on chciał mieć dwa i drugi kupił sobie sam, albo byliśmy na zakupach a jemu spodobał sie samochód za 70 zł i sobie kupił sam uważam ze to co ma w skarbonce to jego a na okazje typu urodziny czy święta to sami robimy mu prezenty ale moja znajoma jak sie o tym dowiedziała to stwierdziła ze straszny błąd popełniam bo ona zbiera w skarbonce np na prezenty czy ubrania a nie pierdoły w postaci zabawek jestem zaskoczona dlatego pytam Na co Wy zbieracie w skarbonce waszych dzieci???

Moja córka jeszcze na nic nie zbiera, ale jak już zacznie to na pewno będzie to coś, co sama wymyśli. Droższe prezenty dostaje na urodziny/ mikołaja, że już nie wspomnę o ubraniach, których kupno jest moim obowiązkiem..

Nie wiem na co. Nawet nie wiem ile tam mają. Czasem im dam 5 gr jak mi zostanie, czasem 5 zł. Papierowych nie dostają bo nie lubią. Wola wrzucać monety bo slychać jak wpadają. Ostatnio M. chciala za to kupić sobie lalkę barbie. Musze zobaczyć ile ona tam ma i faktycznie wezmę ich do sklepu. Niech sobie kupi co tam chce.

Gość a co na gwiazdke leniuchowi
my tez kupujemy zabawki nic zlego wkoncu dziecko ma te pieniazki z wlasnych oszczednosci rezygnujac np ze slodyczy. ale nie zaprzecze ze oprocz zabawek kupujemy inne rzeczy np ubrania czy kosmetyki ostatnio kupilismy np ojcu prezent na urodziny ze zrzutki

na urodziny/gwiazkę/mikołaja Syn dostaje od nas prezent. w skarbonce składa na drogie zabawki, tzn takie ktore mają cene 3 cyfrową :D ostatnio uskładał połowę sumy na rower, 2 część dodaliśmy my i ok, wcześniej tak samo było z hulajnogą. teraz składa na brata :D :D :D a dokładnie na wózek :D :D :D z tym że jedynie on wie o bracie, nam o tym nic nie wiadomo :D :D :D

blondyna no to musicie zachować tradycje on jedną częśc- wózek, wy dwie części (tu już nie bede wnikala w szczegóły) ;) i brat będzie :D :P

Gość czerwonym tramwajem
ponieważ niedawno kupiliśmy mieszkanie i moja 5-letnia córcia doczekała sie swojego pokoju to stwierdziła że będzie zbierała na meble;)

Gość minimorissss
Nasz też uzbierał na rower, teraz co jakiś czas kupuje sobie klocki lego, ale niedługo szkoła i wie, że teraz będzie sobie odkładał na "konto" (SKO), jak starszy kuzyn, już się doczekać nie może, bo to takie dorosłe :)