Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LadyAshley

Prawdopodobieństwo ciąży

Polecane posty

Gość LadyAshley

Witam. Staram sie o dziecko.Ostatnia miesiączka miala miejsce 15.10.2011. Cykle mam regularne jak w zegarku co 32 dni. Nie stosuje od roku tabletek antykoncepcyjnych.Owulacja przypadła mi na 1-2 listopada.Stosunki odbywalam przed i po owulacja. Miesiączka powinna pojawić się 16go listopada ( za dwa dni). Tydzien temu zrobiłam bobo-test, ktory wykrywa 2-3dniowa ciąże (zrobilam go oczywiscie 7 dni po stosunku bo moglo sie juz zagniezdzic). Druga kreska wyszła, ale była ledwo widoczna. Czytalam na forach, ze ten test jest zbyt czuly i pokazywal ciąze kobietom, ktore w niej nigdy nie byly. Mam więc spory dylemat. Mierze temperature w pochwie. Od owulacji utrzymuje się 37,1 stopni C. Poki co nie spada. Co do objawów (pojawily sie 5-6dni po owulacji): bóle w podbrzuszu(kłucie w jajnikach na przemian i takie ciągnięcie/pieczenie w macicy), ogromna senność tuz po owulacji (w nocy 10-12godzin dodatkowo w dzien po 2-3h), uczucie zmęczenia, ból sutków ( bolą tylko one,są wrażliwe a na sam czubek stuków zrobil się biały- co to moze znaczyc?), śluz mam biały-lepki-nierozciągliwy i jest go bardzo duzo. Zwykle przed okresem panowala u mnie susza.Mam bole w dole kręgoslupa. W 29 dniu cyklu mialam zawroty głowy przeszkadzał mi dym papierosowy (mimo ze sama palilam do niedawna). Dzis mija 30 dzien cyklu. Wiadomo do okresu jeszcze 2 dni, ale jestem bardzo ciekawa i zniecierpliwiona Jutro zrobie juz test i mam nadzieje, ze w środe nie zobacze okresu. Chcialam tylko dowiedzieć się czy faktycznie moje objawy mogą być ciażowe i czy ktoras z kobiet miala takie objawy? Z góry dziekuje za pomocne odpowiedzi. Pozdrawiam...czytaj dalej

przedstawiłas wszystkie objawy które mogą świadczyc o ciazy jak i o niej nie świadczyc, dla kogos nawet ból palca, czy złamamy paznokiec, wypadające włosy mogą świadczyc o ciazy, bo tak naprawde objawow do dnie okresu nie ma, to nasz organizm, zniecierpliwienie i wyszukiwanie powoduje pobudzenie wyobrazni, natomiast nie wsłuchiwanie sie powoduje, ze cisze sa zaskoczenie, ty tej ciazy oczekujesz wiec czekaj cierpliwie na dzień okresu i zrób test, zaden test nie jest na tyle czuły ze wskazuje ciaze jak jej nie ma, gdyz ze by wykrył hcg a jest to hormon ciazowy trzeba wtej ciazy byc. Jedynie pewne schorzenia i leki powodują błedny wynik, ale zapewne ty takich schorzen nie masz. Czy rozumiesz reklaę na testach ze 3 dniowa ciązę? to znaczy 13 dzień po zapłodnieniu, zagnieżdzenie odbywa sie w 8-10 dniu, wiec 3 dniowa ciaza to ok 13 dnia, wiec prawie dnia okresu:) nie zapłodnienia a ZAGNIEŻDŻENIA:) czekaj cierpliwie i nie wkrecaj sobie, bo objawy które podałas swiadczą o obytej owulacji i czasie po tej owulacji, ból jajników, jakość sluzu i temp w pochwie, ta moze spaśc nawet w dniu okresu, byłam w 3 ciazach i pierwsze obajwy przyszly w ok 9 tyg

Gość lili311
Ja również NIE czekam na okres :) powinnam dostać 17 listopada. trzymam kciuki za Ciebie i za siebie ! Prawdopodobienstwo ciąży jest zawsze :] Na razie sobie wkręcam, że mam objawy :P w rzeczywistości pewnie ich nie ma :D

Gość RUDAMAMA
HI, HI :) TEMAT RZEKA... TAK JAK POPRZEDNICZKA NAPISAŁA: CZEKAJĄC NA CIĄŻĘ, OD RAZU "PO ROBOCIE" WYDAJE SIĘ NAM, ŻE JESTEŚMY WYCZULONE NA ZAPACHY, BRZUCH MAMY WIĘKSZY, JESTEŚMY DRAŻLIWE... A JA NP, CAŁĄ CIĄŻĘ, PRÓCZ POWIĘKSZONYCH PIERSI, NIE MIAŁAM NAJMNIEJSZYCH JEJ OBJAWÓW! GDYBYM NIE PRZYTYŁA 15 KG, TO BYM MOGŁA WYSTĘPOWAĆ W CIĄŻY Z ZASKOCZENIA! 2 DNI PRZED PORODEM JEŹDZIŁAM SAMOCHODEM I PIELIŁAM OGRÓDEK! ALE GENERALNIE DRUGA KRESKA, NAWET JEŚLI BLADA- POTWIERDZA CIĄŻĘ, WIĘC GRATULUJĘ, DLA PEWNOŚCI KUP Z INNEJ FIRMY I ZRÓB DZIŚ LUB JUTRO!

Gość LadyAshley
Ajjjj :) Jutro mam dostac okres wiec cierpliwie czekam. Nie chce sie rozczarowac lub zbyt wczesnie ucieszyc wiec zobacze jak sytuaja bedzie wygladala jutro. Jesli @ nie przyjdzie- w czwartek z rana testowanie :)

Gość Inwazja27
Możesz być w ciąży, ale spokojnie, zrobisz test i zobaczysz. Sama chcąc zajść w ciążę wmawiałam sobie różne objawy :) Nagle odrzuciło mnie od kawy, nie smakowała mi, była ohydna :) Życzę spokoju i pozytywnego wyniku testu :) Powodzenia !

Gość LadyAshley
od wczorajszego wieczoru bole w ledzwiach sie nasiliły, do tego stopnia ze dzis nie moglam siedziec w labolatorium, ciągle sie przeciagalam, wstawalam bo nie dało rady usiedziec. nic nie dzwigałam, nie przewiało mnie ani nigdzie sie nie uderzyłam. Skad takie nasilenie? Bole w tych okolicach mialam dopiero wtedy jak zaczelo sie mocne krwawienie miesieczne ale nigdy przed spodziewanym okresem. Tego bólu jak i bólu w podbrzuszu raczej sobie nie wkrecam bo non stop mi to dokucza, raz mocniej raz słabiej. Jezeli to moja przyszła pociecha daje o sobie znac to nie mam nic przeciwko, jezeli okres to niech to minie jak najszybciej. Tabletek przeciwbolowych nie chce brac, nie chce zaszkodzic ewentualnej ciąży.

Gość zygzagkk
autorko u zdorwej kobiety żaden test nie wykryje hcg (czyli tego hormonu, który wykrywa test). Albo jesteś w ciazy albo jesteś chora na nowotwór jajnika zależny od progesteronu. Podejrzewam, że raczej to pierwsze.

Gość yyyhmyyya
Daj nam znać jak zrobisz test, myślę że to ciąża.

Gość LadyAshley
Nowotwory i inne paskudy odpadaja, bo miesiac przed staraniami chodzilam do ginekologa robilam wszystkie potrzebne badania. Lekarz przegladnal mnie na wylot, badania (hormony itd) wszystkie idealne :)

Gość LadyAshley
Wiecie co kobietki...znalazłam w sieci wlasnie cos takiego: "figaiga pisze: Pierwszym objawem w moim przypadku, był ból pleców w odcinku lędźwiowo-krzyżowym, bardzo podobny do bólu tzw. korzonków. Początkowo myślałam, że się przeziębiłąm. Test ciążowy wyszedł negatywnie, dopiero później okazało się, że jestem w ciązy i znajoma położna powiedziała mi, że bardzo często pierwszym objawem są takie bóle, ponieważ zmienia się gospodarka hormonalna." Jak sie na to zapatrywac?

Gość LadyAshley
Piekny poranek- wstałam bez okresu. Ciesze sie gdyz od pol roku zawsze dostaje w 32dzien i to z samego rana. Mam nadzieje, ze do konca dnia nie zobacze @. trzymajcie kciuki!

Gość werak
trzymam kciuki za Ciebie i życzę Ci z całego serca, żeby to była ciąża ja mam identyczne objawy, też mnie bolą "korzonki", ale ja już tak miewałam w przeszłości okres mam mieć w piątek, ale sądząc po lekkim plamieniu różowym, które zawsze mam przed @ 3 dni, okres przyjdzie jak w zegarku :( :( :(. Luteina nie pomaga na te plamienia. Jedyną zaletą plamień jest to, że nie kusi mnie, żeby robić testy wcześniej - jak plamię, wiem, że się nie udało. Ale tak poza tym to mogłabym się pod Twoim pierwszym postem podpisać, prawie identycznie jak u mnie. w tym miesiącu brałam clostilbegyt (2 cykl) i w 15 dc miałam podany pregnyl. Teraz tylko luteina i czekanie do piątku. powodzenia

Gość werak
tylko senna nie jestem, ale reszta się zgadza

Gość LadyAshley
Do Kamisia: Przykro mi, że mnie obrażasz. Każda z Nas jest inna i każda będzie miała inne objawy bądz żadnych. Co do krwawienia- miesiączka może występować do 3go miesiąca ciąży. Rozmawialam o tym z moim lekarzem kilka miesięcy przed, poza tym znam osobiście dwie kobiety, które miesiączkowały (jedna do 2go, druga do 3go miesiąca ciązy). Więc nie pisz mi, że raczej miesiączka nie wystąpi tylko poronienie bo nie masz w tym racji.Nie dopatruje sie objawów ciążowych na siłe, tylko bardzo dobrze znam swoj organizm i wyraznie widze jak pojawia sie cos nowego. Na jednym z forum ginekologicznych rozmawialam z kobietami o objawach jakie miały.Wyzej skopiowalam wypowiedz jednej z nich, gdzie bole ledzwi byly jedynym symptomem ciazy- a i potwierdził to lekarz. Ciężko wkręcić sobie, ze bolą Cie lędźwie gdy wyraznie czujesz silny ból, ktory utrudnia Ci wykonywanie podstawowych czynnosci. Identyczny ból mialam zawsze jak rozpoczelo sie krawienie- ale nigdy przed. Wiec jest to zastanawiające.Nie da się też wkręcić sobie bólu sutków, kiedy chcesz zasnąć na brzuchu a boli Cie jak cholera i gdy gołym okiem widać ze ich czubek jest biały- i widzi to równiez moj narzeczony. Nie robie z siebie małej dziewczynki, wiec cierpliwie czekam do jutra aby zrobic test ciązowy - wtedy bedzie juz najbardziej wiarygodny. Do labolatorium juz nie zdaze sie wybrac gdyz w piatek wylatuje na weekend. Jesli juz to przyszly tydzien. Wole poczekać niz sie zbyt wczesnie rozczarowac. A pisze na tym forum bo chce sie tez dowiedzieć od innych kobiet apropo objawów- zwyczajnie mnie to ciekawi. Ale Ty odrazu atak na mnie- daruj więc sobie i nie zajmuj głosu jesli masz pisac w ten sposob. Szanujmy sie.Pozdrawiam

Gość moze mama
hej. w skrócie powiem tak: mam mega nieregularne cykle.... 40-43 dni 1 listopad robiłam test - negatywny 8 listopad test pozytywny.... 9 bylam na usg i nic nie wskazywalo na ciażę... 30 wrzesnia mialam okres ostatni dostałam luteinę....nie pojawilo się krwawienie 13 listopada robilam test i pozytywny Dziewczyny! kiedy iść do lekarza? tamten badał mnie i nie widział ciąży żadnej nawet pozamacicznej.... co myślicie? kiedy na usg byloby widać?

Gość LadyAshley
Do Werak: Dzieki za miłe słowa. Także zycze Ci żeby sie udało. Jest to moj pierwszy cykl w którym sie staram. Przed nim zrobilam wszystkie możliwe badania i wszystko wyszło idealnie. Nie jestem na nic chora,pecherz i badania moczu wzorowe, nerki tez w porzadku... a tym bardziej nie grozi mi zaden rak... Nigdy nie mialam plamien w srodku cyklu,od 6mcy mam okres jak w zegarku. Na 2 miesiace przed staraniami lekarz zalecił mi tylko witaminy (biore centrum) i kwas foliowy (rowniez dla mojego narzeczonego).Biore nadal. Nie bylam chora ani przeziebiona w ost czasie, leków żadnych też nie bralam, klimatu nie zmienialam, stresów żadnych. Mam ciche nadzieje, gdyz tempka nie spadla i dzisiaj nadal 37,1 Okresu jak do tej pory brak ( a od pol roku zawsze w 32dzien cyklu z samego rana juz krawilam) Dzisiaj odczuwam wyrazne kłucia w podbrzuszu-ale po środku (macica) Jajniki siedzą cicho. Jeżeli sie nie uda- starania w nastepnym miesiącu. Tragedii nie bedzie. Pozdrawiam Was :)

Gość LadyAshley
Do Moze Mama: Biorąc pod uwage, ze masz bardzo nieregularne cykle i ze nie podałaś daty stosunku ciężko cokolwiek wyliczyć. Jeżeli po luteinie nie wystąpiło krawienie a w dodatku testy masz pozytywne to ogromne prawdopodobieństwo, ze to dzidzia. z tego co czytalam w sieci to na usg ciaze na bank rozpozna w 7-8tyg. Z opowiadań przyjaciolek i znajomych- usg wykrylo u nich 4-5tyg ciąze. Duzo moze tez zalezec od aparatury. Wybierz sie wiec do lekarza ktory posiada nowy, dokladny sprzet. Poza tym nie odczuwasz zadnych dolegliwosci? Zadnych typowych objawow?

Gość moze mama
strasznie bolały mnie piersi jakoś 5 dni temu teraz troche lepiej ale sutki masakrycznie bolą, miałam zgagę, i ciągle latam siku.....jem dziwne rzeczy...ale nie wiem już czy to moja głowa tak sie daje we znaji czy co...no i jestem płaczliwa a tak normalnie to raczej do płaczków nie należę

Gość LadyAshley
z ta płaczliwoscia to tez mam problem, o byle co rycze- moj narzeczony juz ne wyrabia :) Mi wyraznie zwiekszył sie apetyt.Nie odrzuca mnie od niczego. Wg mnie jezeli testy pozytywne i brak krawienia po luteinie to smialo do dobrego ginekologa. A obserwujesz swoj sluz?

Gość moze mama
teraz jest biały...taki troche z grudkami jakby

DU WERAK: Mnie progesteron też nie pomagał na plamienia przed okresem (nawet do 9-10 dni przed). I podobnie jak Ty myślałam, że skoro znowu plamię, to się nie udało tym razem. A jednak się myliłam:) A test z tego wszystkiego zrobiłam dopiero 5 dni po spodziewanej miesiączce, bo zupełnie nie liczyłam się z możliwością ciąży. Co innego, co było potem - w 7.tyg. krwawienie spowodowane niskim progesteronem, szpital, leki na podtrzymanie i narazie idziemy dalej:) Teraz jestem w połowie 5. miesiąca i mała już kopie:) Więc może i u Ciebie być różnie, w sensie pozytywnie - czego szczerze życzę:) Pozdrawiam ciepło.

Gość Maja 321
ale temperatura powinna spaść na ok dwa dni przed okresem a nie spada więć może...

Gość moze mama
:) to życzę dużo zdrówka :)

Gość LadyAshley
Do Moze Mama: to okres powinnas miec max 11-12 listopad, dzis mamy 16... ja mam teraz gesty mleczny sluz bez grudek...mokro mi, chodze z wkladka i biegam zeschizowana do wc sprawdzic czy to przypadkiem nie okres...bywaly miesiace kiedy pragnelam go ujrzec...a teraz za cholere nie chce o nim slyszec :)

Gość moze mama
no mokro mokro cały czas..też latam i sprawdzam.... dziś chyba 46 - 47 dzien cyklu mam...

Gość werak
kapkoszczęścia - tchnęłaś we mnie trochę nadziei :) u mnie to jest trochę dziwna sytuacja, bo ja progesteron w 6 dniu po owulacji mam wysoki - 20,48, a faza lutealna zawsze trwa dokładnie 14 dni, więc to chyba nie jest kwestia niedomogi lutealnej i niskiego progesteronu, no ale plamienia są już jakieś 1,5 roku o dziecko staramy się od czerwca zeszłego roku, od 8 lat biorę folik i magnez B6, mąż też w okresie starań łyka kwas foliowy i salfazin. Wszystkie badania w normie, ale ciąży brak. mam prawie 5-cioletnią córkę, na nią czekaliśmy przeszło 2 lata :( możemama - myślę, że niedługo będziesz najszczęśliwszą babką pod słońcem :)

Gość moze mama
:) WERAK :):):) będzie git tym bardziej, że macie już jedno dziecko :) a więc jest szansa....a z resztą szansajest zawsze. Mój lekarz mówił, że trzeba odpuścić i się "tulić" ;) łatwo powiedzieć ...wiem wiem obyś miała rację..... chcę być tą najszczęśliwszą :D

Gość LadyAshley
zrobilam test. jest druga kreseczka ale słaba. Okresu nadal nie mam :)

Gość asienkaoooo
Kurde dziewczyno. Dobrze ci ktoś napisał. Skoro n-ty test pokazuje ciążę to chyba w niej jesteś. Nie wiem z czym masz problem. Zapisz się do lekarza na jakies za dwa tygodnie. Tak czy siak gratuluje.