Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miki3*

wynajem

Polecane posty

Gość miki3*

Witam, wynajełam mieszkanie rodzinie 6 osobowej, dostałąm kaucji 1500 zł w ratach, bo biedna rodzina na raz tyle nie maja. Ulitowałam się na początku płacili, potem przyszły problemy prośba żeby wziąć z kaucji za jeden miesiąc 800zł czynsz plus rachunki. potem znów ok płatność aż do sierpnia na raty wpłata i błaganie żeby nie wymawiać lokalu. i tak mnie przeciągali że zalegaja za dwa miesiace i uciekli z domu kradnąc śmieszna sprawa butlę gazowa. śle im smsy o rozliczenie, odp że jak beda mieli to oddadzą. a co do butli to na początku że oddadzą a teraz mi przysłała smsa że butla była jej i szwagier jej przywoził. Ja gapa nie zapisałam w umowie że jest na wyposazeniu mieszkania. Jakie mam prawa, co moge zrobić aby wyegzekwować zadłużenie i to co ukradli???

Gość Marco__33
no to masz nieciekawie. wyegzekwowac mozesz tylko to czego brakuje a co było zapisane na stanie w umowie. w innym przypadku to raczej małe szanse.

a policja co może w tej sprawie??? można swój dług sprzedać windykacji??

Gość jestem facetem po 30-tce
nic nie zrobisz i prawdopodobnie oni tak żyją cały czas i nie byłaś pierwsza - nic dziwnego, że ludzie kombinują przy tak chorych cenach najmu bo jak ma się za mało kasy to najpierw karmi się i ubiera dzieci a potem właściciela mieszkania