Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zakochany222

Była dziewczyna choruje

Polecane posty

Witam, mam problem następującej treści. Moja była dziewczyna niestety zakochała się w innym. Ja zerwałem kontakt, jednak nie dawno dowiedziałem się że choruje. Zawsze pomagałem jej martwiłem się i dalej się martwie. Pytanie brzmi czy powinienem spytać o stan zdrowia ? czy raczej dalej unikać kontaktu. Dalej mi na niej zależy ale ma innego i nie chce ingerować w jej szczęście.

Gość niedowiarkaa
A kto Ci broni spytać?

Gość pteroananas
Hmmm... Jeśli to ona z Tobą zerwała to bym się nie przejmował. "Zawsze pomagałem jej martwiłem się i dalej się martwie" - tu masz odpowiedź czemu zakochała się w innym. Jeśli nie docenia opiekuńczego faceta to jej problem i powinna ponosić konsekwencje swoich wyborów. I nie licz na to, że jak jej pomożesz i wesprzesz to odwdzięczy Ci się wiernością i oddaniem. No chyba, że traktujesz to po przyjacielski i masz obecnie fajną dziewczynę....

Gość omnibusvitti
pteroananas->czytaj ze zrozumieniem !to on ją zostawił ! parę linijek tekstu, i już bzdurne odpowiedzi. do autora ->zapytać możesz, ale Tobie chodzi chyba o inny rodzaj kontaktu z tą kobietą, jesteś w niej "zakochany" ;), tyle, że wcześniej ją zostawiłeś, i teraz gryzie sumienie ! patologia ! :P

No właśnie nie licze na to ... a co do przyjacielskiego nastawienia ja dalej cos do niej czuje więc to odpada choć ona chciała żebym został przyjacielem, ale gdy jednej osobie zalezy za bardzo nie moze być mowy o przyjaźni ... takie mam zdanie. To może próbować zasięgnąć informacji nie pytając jej tylko wtedy ona pewnie się o tym dowie, a mi chodzi tylko o to że się naprawdę martwię dalej

Ja zerwałem kontak .... ona zerwała ze mną wcześniej potem walczyłem jeszcze z 2 misiące aż zauważyłem że jest szczęśliwa, to odpuściłem

Gość omnibusvitti
Dla uspokojenia swojego ego, zapytaj jej znajomych, kiedyś waszych wspólnych być może, i daj dziewczynie spokój, skoro ma faceta, a ty rzeczywiście nie jesteś hipokrytą :P

Samo uspokojenie ego raczej nie pomoże bo jeszcze bardziej będe się przejmował .. a wspólni znajomi odpadają więc chyba sobie daruje.

Gość bądź światowym człowiekiem
i zapytaj jak się czuje, to żadne przestępstwo. Tym bardziej, że kiedyś coś was łączyło, to przecież nie będziesz teraz udawał, że jej nie znasz wcale.

Gość a skąd się dowiedziałeś
że choruje? i na co choruje?

Gość petroananas
"pteroananas->czytaj ze zrozumieniem !to on ją zostawił ! parę linijek tekstu, i już bzdurne odpowiedzi." "Moja była dziewczyna niestety zakochała się w innym. Ja zerwałem kontakt," Też bym zerwał kontakt w takiej sytuacji. Zakochanie się w innym facecie jest jednoznaczne z zakończeniem związku, chyba, że wymagasz od faceta aby czekał, aż ona się odkocha i zakocha w nim ponownie...? "Walka" o kobietę zakochaną w innym to jak walka z wiatrakami. Nie wina Autora, że jego dziewczyna się zakochała w innym.

sama mi pisała ze cos tam ze zdrowiem ja potwierdziłem te informacje i wiem ze niby za ciekawie nie jest .. jakiś czas temu tez miała podejrzenia jakieś ciężkiej choroby to podtrzymywałem na duchu, pocieszałem, zawsze byłem a ona wiedziała co czuje i jaki jestem

Gość pteroananas
Widocznie jej nowy kochaś nie planował się angażować w związek "na dobre i na złe". Ona podjęła decyzję, której konsekwencje są jakie są. Napisała do Ciebie z pobudek egoistycznych - nie łudź się, że jest inaczej. Kobiety to świadome istoty i wiedzą co czynią. Ciągną ze źródła z którego aktualnie mają najwięcej korzyści, a często z kilku źródeł. Powinna się nauczyć, że nie porzuca się kogoś kto jest opiekuńczy i troskliwy tylko dlatego, że czuje chuć się w stosunku do innego faceta. Najpierw bądź dobry dla siebie, a potem ewentualnie dla innych jeśli na to zasługują. Nie masz gwarancji, że jak wyzdrowieje z Twoim wsparciem i troskliwości to Cię znów nie zostawi - jak tylko poczuje "wiatr w żaglach"...

Licze się z tym. Ona twierdzi, że go kocha. Miała mnie najwidoczniej koleś jej zdaniem jest lepszy niż ja to niech ona ją wspiera, pomaga. Pytałem się bo dalej się martwię tego nie zmienię ale po martwię się sam.

Gość Ave Cesar
Znowu się chłopie mocujesz? Daj już sobie spokój z tą dziewczyną . Nie chciała Cię - trudno. Nikt nie ma obowiązku być z drugą osobą. Poszukaj sobie takiej która Cię będzie chciała.

No na cezara można liczyć :) ja sobie głowy nie zawracam już. Jest szczęśliwa z innym to mi wystarcza żeby się nie wtrącać w ich szczęście. Jednak dalej coś do niej czuje i jej zdrowie nie jest mi obojętne stąd ten temat. Sama do mnie napisała. Tylko od poprawiania nastroju to juz ma kogoś innego ja co najwyżej moge się pomodlić za jej zdrowie, a do tego nazwa choroby potrzebna mi nie jest ....

Gość boszzzzzzzzz
zamiast sie pytac, wyslij 1 sms z pytaniem o zdrowie o to jak się czuje i wszystko 🖐️ matko... czy to takie trudne i czy trzeba do tego zaqkładać temat? przecież piszesz, ze sama do ciebie napisała

zakochany222 Witam, mam problem następującej treści. Moja była dziewczyna niestety zakochała się w innym. Ja zerwałem kontakt, jednak nie dawno dowiedziałem się że choruje. Zawsze pomagałem jej martwiłem się i dalej się martwie. Pytanie brzmi czy powinienem spytać o stan zdrowia ? czy raczej dalej unikać kontaktu. Dalej mi na niej zależy ale ma innego i nie chce ingerować w jej szczęście.-----------------------------------------jeszcze raz pytam o co ci chodzi? najpierw piszesz ze sie dowiedziales o chorobie a pozniej ze sama do ciebie napisala chyba nie jestes przy zdrowych zmyslach

Najpierw mi napisałą że zemdlałą, następnie z różnych źródeł dowiedziałem się że to dość poważna sprawa, ale nie jestem w stanie ustalić więcej szczegółów. stąd mój temat czy do niej napisać. A co do moich zdrowych zmysłów możesz być spokojna

No widzisz. Ja nie lubie osób, które muszą wtrącić swoje 3 grosze mimo iż nic nie wnoszą .... :) temat ci nie odpowiada ? nie pisz sprawa prosta ...

zakochany-była to była.Ja bym się na Twoim miejscu nie interesowała i w końcu zaczęła żyć swoim zyciem.ona ma innego,którego kocha i dla niego Cię zostawiła.Miej jaja facet a nie wydmuszki i znajdź sobie kogoś,żyj a nie ciągle była,była i była :O

No konkretna odpowiedź :P wydmuszki przydadzą się na inne święta :) nic nie napisze ... ale wiadomo osoba która tyle dla mnie znaczyła dlaje jest dla mnie ważna ... tego od tak nie zmienię.

To weź te swoje 3 grosze i kup sobie coś ładnego :) a ciekawy jestem punktu widzenia kobiet. Po co ona mi to napisała ? Ma faceta którego niby kocha, ja jej napisałem że nie moge być przyjacielem bo za bardzo mi zależny na niej i życzyłem jej szczęścia, po czym przestałem się odzywać. tylko po co mi to pisała ?

Może Cię sprawdza czy Ci zależy i będziesz jej plasterkiem i kółeczkiem zapasowym jak tamten ją na przykład zostawi.To jest BYŁA!Koniec tamtego rozdziału-pa pa. Nie odzywaj się i pokaż,że Cię to nie obchodzi a skoro kocha tamtego to niech on się nią opiekuje bo Ty juz jsteś ponad to.Nie widzisz,że chce Tobą manipulować?