Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Viviii

Topik dla zaczynajacych wlasnie starania o dziecko :)

Polecane posty

Gość Viviii
alemka tata pod pretekstem ogladania z corka oglada bajke hehe znam to ;) moj M ostatnio wymyslil ze musi kupic czolg na sterowanie i samolot na sterowanie ktory naprawde lata bo maly napewno by to chcial a ja dobrze wiem zo to on by sie pobawil hehe ;)

Gość Viviii
Wiktoryjka no niby tak ale to ja rodzilam i mialam byc pierwsza hehe ;)

Gość Viviii
Czesc werka :) a co to dieta ??

no tak mój M bardzo lubi oglądać bajki...:D Co do zabawek - to skąd ja to znam...:D Z tymże to ja je kupuję, bo chcę się nimi pobawić, a nie M hehehe :D Zresztą kiedyś tylu fajnych zabawek nie było, to co sobie będę żałować :-)

ale co Wy? Przecież przed ciążą należy się dobrze odżywiać, a na pewno nie odchudzać, no chyba, że ćwiczenia jakieś :-)

Gość juz zrezygnowana
hehe mojej to by chyba gratulowali prawnuka/czki:) kobieta sie śmieje, że jak tak dalej pójdzie to z wnukami bedzie kaszke jadła:) ona jak coś powie to tylko raz:) no ale co zrobić:) ważne, że poczucie humoru jej nie opuszcza...jest jeszcze nadzieja w bracie:) moze on sie weźmie do roboty;p:)

Gość Viviii
Ja bym troche chciala zrzucic :) przed pierwsza ciaza wazylam 47 kg przy wzroscie 168 w ciazy przytylam 30 kg i duuuuuzo mi zostalo ;) teraz bym chciala choc 7 kg zejsc na wszelki wypadek jak bym znowu duzo przytyla ;)

Gość ...garnierka...
waga niezle idzie w dol gratulacje:) chociaz przed dietami w czasie staran to ja bym przestrzegała.... moja siostra byla na "dukanie" schudla 10kg, w miedzy czasie zaszła w ciaze i niestety w 10 tyg poroniła, za duzo białka w organizmie , ogolnie organizm byl "wyssany" z witamin no i niestety stalo sie... lekarz mowil ze w czasie staran nie powinno sie stosowac drastycznych diet, bo organizm wtedy musi sie przestawic... ale po odczekaniu 4 miesiecy znow zaszla w ciaze i teraz ma 4 miesiecznego pieknego syneczka:)) mi tez by sie dieta przydala bo od wakacji 5 kg przybylo ale wlansie boje sie wziasc za odchudzanie biorac pod uwage przygotowania do stran... no a takie pierozki z kapustka i grzybkami to bym zjadla;) mniam

Werka to ja chciałam pisać cały czas z jednego ale stwierdziłam że już mieszać nie będę niech będzie nowy ten

a ja w ramach relaksu uwielbiam czytać książki juz zrezygnowana - fajną masz mamę :-) Moja to mi mówiła, że mój pies to moje dziecko, więc pewnie po co mi dzieci, a potem to już dogryzała dosadnie, że mam już swoje lata i czas na dziecko najwyższy. A co ja mogłam jak M się nie spieszyło do ojcostwa...A teraz to by chciał trójeczkę heheheh Szkoda, że wcześniej na to nie wpadł :D

Gość Viviii
ja sie staram duzo pije nic nie slodze itd tylko mam taka slabosc do słodyczy ze czasem moja silna wola jest taka slaba ze nie wytrzymuje ;)

Gość juz zrezygnowana
jakbym z 5 kg zgubiła to by nie zaszkodziło, ale jakoś nie moge;/ przed zabiegiem an tarczyce przy 166 cm ważyłam 45 kg:/ a mogłam szamać co mi sie podobało i ile się podobało:) to były czasy....ehhhh miło powspominać, a po zabiego co?? bach:) tak jak powiedział lekarz, przed zabiegiem trzymałam wage to po zabiegu też dobije do pewnej MOJEJ prawidłowej wagi...i co? miał racje teraz 60-62 kg na okrągło:/ ale za chiny ludowe zrzucic nie moge:/ ale też iwięcej nie tyje, a potrafie sobie pozwolić:) dobrze że przez 1,5 roku dochodziłam do swojej wagi bo pewnie rozstępów bym się nigdy nie pozbyła jakbym w 2-3 mies.tyle przytyła:/

Wiem wiem kochane dziewczynki że dieta to i starania ale to zdrowa dieta warzywa i owoce zamiast słodyczy i normalne jedzenie zdrowe tłuszcze zamiast fast food

Gość Viviii
alemka ja tez uwielbiam ksiazki :) a jakie lubisz?? bo ja takie z dreszczykiem :) i jak takie lubisz to odkryłam ostatnio swietna pisarke :)

ja w pierwszej ciąży przytyłam 11 kg, ale nie żałowałam sobie jedzonka :-) Potem je zrzuciłam, potem znowu wróciły i tak jakoś nie możemy się rozstać :-) Chciałam je zgubić kilka miesięcy temu i dlatego starania odwlekam o te 11 kg... Ale M stwierdził, żebym dała już sobie spokój z tym odchudzaniem(skoro efektów i tak nie ma) i do dzieła...:-) Jak się okaże, że w ciąży nie jestem to poczekam do stycznia z ponownym staraniem, a w tym czasie zrzucę ten balaścik:-)

Gość juz zrezygnowana
taaaa, wiecie jak moja dieta wygląda jak czasami mi coś palnie i się niby odchudzam????:) herbaty nie słodze, słodyczy nie jem, i kolacje jem o 18 a nie o 20:) aaaa no i zamiast wozem to bujam się z laczka na zakupy:P:) noooo, chyba że sobie postanowie, że typu adwent, post, tak konkretniej, to jeszcze ciast nie ruszam, i takich rzeczy jak kebabos, frytkos, kfc-os...ale to już musi mnie dobrze natchnąć....:) a wiecie jak wtedy WSZYSTKO w święta smakuje???:) cud, miód, malina:)

No i ten adres u góry nie wiem skąd ta werka 6 cos tam tak to się właśnie pisze z telefonu ech nerw szkoda. Nie ważne zostanę przy swoim nicku i już. No już czytam tak powoli ale przecież nie będziemy teraz diety prowadzić chyba że ćwiczenia z naszymi facetami hehe

Gość Viviii
alemka to polecam tess gerritsen :) ma kilka naprawde swietnych pozycji :)

Gość juz zrezygnowana
to WY też jesteście CZYTAJĄCE??:) no nie wierze...

Gość ...garnierka...
to sie nam chyba czytelnia zrobi:)) ja tez lubie poczytac kryminały, zawsze to jakies urozmaicenie dnia codziennego... zwłaszcza teraz ja mąz wraca pozno...

Gość Viviii
Lady ja tam nie biore zadnych :) i w pierwszej ciazy tez nie bralam poza foliciem ale tylko w pierwszych 3 miesiacach :) mama mi mowi ze po tych witaminach to sie tylko rodza dzieci mutanty po 5 kg ;)

Gość juz zrezygnowana
uuu ale ja i kryminał? nie te klimaty, kuzynka dała mi chyba z 15 książek, kryminałów, nawet nie wiem co za autor, tylko grzecznie czekają na swoją kolej:) ja bardziej lekkie, emily giffin, albo mniej lekkie, o obozach koncentracyjnych, holocauście, wogóle takie wojenne, wspomnienia żołnierzy z ss, i takie tam inne chore sprawy:) chociaż kolekcje jane austin też mam:) zbieram sie do kolekcji emily bronte:p i marzenie z dzieciństwa, całą serie ani:) ale jakoś głupio i w tym wieku kupować lucy maud m.:/

Gość ...garnierka...
ja zazywam FEMIBION dla kobiet planujacych ciaze, tam jest caly zestaw witamin no i podstawa kwas foliowy ktory nalezy zazywac conjamniej 3 miesiace przed ciaza i na poczatku...

A co do diety dukana to się zgodzę totalna porażka jak kiedyś przez tydzień stosowałam stwierdziłam że wolę żyć niż nerki i serce niszczyć

Gość juz zrezygnowana
lady ja kiedys brałam oeparol na śluz ale nie widziałąm poprawy, a teraz oprócz kwasu to mg z wit.b6 ale tylko by wspomóc 2 fazę i ją wydłuzyć - jako dodatek do luteiny, a tak to patrze co jem, warzywka, owoce itp.