Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dukapota

Kapeć w ustach, co z tym?

Polecane posty

Gość dukapota

Od dłuższego czasu mam nieprzyjemne uczucie kapcia w ustach, do tego niemiły oddech, nie mam pojęcia jak się go pozbyć, nie wiem czym to może być spowodowane, nie odczuwam żadnych dolegliwości :(

Czasami nieprzyjemny oddech może być oznaką jakiejś choroby. Psujące się zęby, nawet jeśli nie dają jeszcze o sobie znać bólem mogą w ten sposób dawać znać o swoim istnieniu. Inny powód to choroby układu pokarmowego... Zawsze dobrze skonsultować się z lekarzem. Lepsze to niż maskowanie objawów gumą do żucia. Poza tym trzeba pamiętać o regularnym myciu zębów, używaniu nici dentystycznych i płynu do płukania ust. Grunt to się nie załamywać :)

Gość radosnyczłek
Przede wszystkim tak jak użytkownik wyżej napisał wizyta u specjalisty pomoże. Nie muszą to być jedynie objawy związane z zębami, dlatego warto sprawdzić. Warto jeszcze sobie dodatkowo zaglądnąć do poradnika: http://goo.gl/nS90A

Gość dukapota
Dzięki za wsparcie i poradnik, przynajmniej wiem jakie potencjalne schorzenia to mogą być, trzeba będzie odwiedzić specjalistę.

Gość maddzia
Z tego co przeczytałam na http://estetykausmiechu.pl to raz na 6 mies warto udać się do stomatologa na czyszczenie zębów i zdejmowanie kamienia. Kiedy byłaś na takim zabiegu?

Gość opasek
maddzia głupio się przyznać, ale przedtem nawet nie miałem o czymś takim pojęcia, zawsze wydawało mi się, że jak nie ma próchnicy i dziur to nie trzeba nic już robić :/, widzę, że muszę trochę więcej poczytać i nauczyć się dbać o zęby.

Gość opasek
najgorsze jest to, że jak patrzę do lusterka to widzę, że mam ten kamień...