Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sarasaraaaaaaaaaa

CZY W SZKOŁACH JEZYKOWYCH LEKTORZY MOWIA TYLKO PO ANGIELSKU?

Polecane posty

Gość sarasaraaaaaaaaaa

chodziliscie moze do jakiejs szkoly jezykowej kiedys lub teraz i mozecie sie podzielic info?? bo ja sie zastanawiam czy jak sie zapisze na kurs ang i bedzie cały po angielsku to sobie nie poradzę.. a moze to dobrze ze cale zajecia sa po angielsku? tylko np jak nauczyciel bedzie tlumaczył gramatykę po angielsku albo zadanie to nie skapuję sie i co wtedy?? bede wdzieczna za info :)

Gość kawuniaaa
na pewno nie mowia non stop po angielsku ;)

Gość sarasaraaaaaaaaaa
no wlasnie ja nie wiem.. mi kolezanka ktora studiuje teraz germanistyke mowi ze ja na studiach ucza ze musi byc cała lekcja non stop w jezyku ktorego sie uczą bo inaczej lektor wyleci ze szkoły bo jest niemetodyczny ;p wiec jak to uslyszalam to sie troche przeraziłam. w szkole mi w miare dobrze idzie ale moj nauczyciel mowi duzo po polsku.. a ja bym chciala troche wiecej sie pouczyc, przede mna matura i tak sie zastanwaim nad kursem ale tez sie boje bo nie chce w błoto kasy wyrzucac..

Gość vcxvcx
ja tam szkol jezykowych nie polecam . Lepsze sa lekcje indywidualne .. Prznyajmniej nauczyciel wie lepiej co robisz zle , a przy wiekszej liczbie uczniów nie jest w stanie sprawdzic tak dokładnie kazdego ..

Gość sarasaraaaaaaaaaa
hmm tylko w sumie nie wiem czy takie indywidualne lekcje nie sa drozsze niz w grupie. pewnie tak a to za duzo jak na moja skromna kieszeń.. :(

A ja uważam że indywidualne lekcje są bez sensu i sto razy lepiej uczy sie z małej grupie np trzyosobowej :) I nie mówi cały czas w języku obcym, chyba że tak sobie ustali z grupą, ale i tak jeśli ktoś nie rozumie tłumaczą po polsku :)

Gość xzdsea
nigdy nie byłam na kursie, na którym mówi się wyłącznie w języku obcym :) nawet gdy był to zupełnie sensowny poziom zaawansowania (empik) ceny korepetycji są bardzo zróżnicowane/ korepetytorzy zresztą też. Myślę,że zawsze da się wyszukać coś dobrego i taniego

Gość sarasaraaaaaaaaaa
tak? no to dobrze wiedziec ze nie jest 100% po ang. wole jednak jak ktos tlumaczy nowe rzeczy po polsku. chociaz nie wiem.. zobacze jak sie juz zapisze :) wlasnie myslalam o empiku.. ale jak ktos jeszcze mial jakies doswiadczenia to piszcie proszę :)