Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helenaaas

jak schudnac kiedy na dieice czuje sie slabo?

Polecane posty

Gość helenaaas

dzis drugi dzien diety, czuje sie oslabiona, tez tak macie?

Gość jesli czujesz
sie słabo, to znaczy, ze masz złą diete, moze i schudniesz, jesli wytrzymasz, ale szybko wróci.Zaszkodzisz sobie tylko.Kiedy w koncu to zrozumiecie, dieta ma byc taka, ze nie mozna chodzic głodnym, musi dostarczac wszystkich koniecznych składników i ma byc taka, zeby mozna było byc na niej bardzo, bardzo długo, bez szkody dla zdrowia!!!!!!Ile tu topików dziewczyn, które robią sobie krzywde głupimi dietami, a potem wszystko wraca z nadwyzką, bo zaczynają jesc normalnie, a przemiana materii tak zwolniona, ze juz ledwo dyszy!!!Szkoda mi ich, ale nie da sie kazdemu z osobna przemówic do rozumu, tym bardziej, jak ktos wie lepiej.Ile niemądrych dziewczyn jeszcze popełni ten sam błąd, a potem zrzucenie 1kg bedzie graniczyło z cudem i potrzeba bedzie lat na odbudowanie metabolizmu. Albo zmienisz diete, albo jestes skazana na porazke, jak większosc tutaj.ZEBY SCHUDNĄC TRZEBA JESC, TYLKO TRZEBA POCZYTAC CO, JAK I KIEDY JESC!!!!Najpierw sie przygotuj merytorycznie, potem zabieraj za odchudzanie.Nie moze byc Ci słabo na diecie!!! powodzenia.

Gość helenaaas
Ale ja nie wiem co robie zle bo nie jem az tak malo.Fakt, ze w porownaniu z tym co pochlanialam przed dieta to jest tego o wiele mniej.Np, dzis zjadlam 3 sucharki z dzemem bez cukru i szklanka mleka chudego, Potem na obiad pieczona ryba,kalafior i kapusta kiszona,na podwieczorek zjadlam 3 plastry swierzego ananasa a kolo 20 zamierzam zjec jogurt activia.To chyba nie jest glodzenie sie?Wiec czemu jestem oslabiona?

Gość jesli czujesz
wszystko jasne.pochłaniasz same weglowodany.Powodują one, ze bardzo szybko wzrasta Ci poziom cukru we krwi i równie szybko opada.Stąd Twoje osłabienie, jesli cukier spada, czujemy sie słabo.Nie wiem, kto Ci układal diete, ale jest fatalna, tragiczne sniadanie, sam cukier:(suchary???Po co Ci to, to suszona bułka zmielona, utuczy Cie tylko.Ech....Widac, ze pojęcia nie masz,Kolejne węgle, które Ci szkodzą to:dzem, ananas, activia(przeczytaj ulotkę!!!)Ananas jeszcze do przyjęcia, ale jest bardzo słodki, ma mnóstwo cukru. Dam Ci przykładowe sniadanie, obiad i kolacje, musisz sie dokształcic, a dalsze decyzje nalezą do Ciebie.W obecny sposób troche sie pogłodzisz i zrezygnujesz, a kg wrócą. sniad-musli niesłodzone!!! z kilkoma rodzynkami i orzechami, moze byc z melkiem1,5% (z chudego mleka nie bedziesz miała ani witamin, ani wapnia, bez sensu)lub dwiema łyzkami jogurty nat. obiad-gotowane mięso lub gotowana ryba i mnóstwo warzyw,surówek lub pełny po brzego talerz zupy warzywnej np. na udku z kurczaka, naturalnie wszystkie warzywa wyjesc.Nie tylko wode.Bez smietany, z jogurtem nat. kolacja-serek wiejski(nie light) z warzywami. Między tymi posiłkami-po 1.sniadaniu ok.3 godz jabłko lub inne owoce poza winogronami, bananami, czy tymi z puszki.Między obiadem a kolacją np.kilka migdałów, jakas sałatka, kefir. Najwazniejsza zasada-do obiadu węglowodany, ale dobre, od obiadu białko. Bedziesz sie tego trzymac, schudniesz jak ja, nie bardzo szybko, ale skutecznie i zdrowo i nie bedziesz chodzic głodna.Zrobisz po swojemu, bedziesz sie słaniac na nogach, moze schudniesz szybko, ale jojo masz na bank no i nie wytrzymasz za długo. ufff, poswięciłam Ci sporo czasu, ale moze jeszcze kilka naiwnych to przeczyta i cos dotrze do mózgów. Tyle na dzis.

Gość jesli czujesz
owszem, głodzisz sie.Zjadłas dzis tylko 1 pełnowartosciowy posiłek, a powinny byc 3!!!

Gość do jesli czujesz
inne tez skorzystaly dziekuje:) tylko jeszcze pytanko czy moge np na sniadanie jesc 2 kromki ciemnego chleba + serek do smarowania + warzywo lub chleb ciemny i jajecznica? nienawidze musli:(

@Helenaaas - a jesteś pewna, że ta dieta jest dla Ciebie odpowiednia? Sama ją sobie wybrałaś czy konsultowałaś wcześniej ze specjalistą?