Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneta z małopolski

Czy warto kupować taki wózek?

Polecane posty

Gość Aneta z małopolski

Ten nie wiadaomo za ile pójdzie http://allegro.pl/quinny-speedi-sx-spacer-i-gondola-hit-polecam-i1938254852.html ten jest bardzo drogi jak dla mnie, daję jako przykład http://allegro.pl/wozek-quinny-speedi-sx-z-wyposazeniem-i1919380542.html czy może lepiej kupić nowy w markecie? już sama nie wiem, u nas w mieście za około 500 złotych będę miała nowy z gondolą i spacerówką, wiadomo że nie tak dobrej firmy, tylko jakiś taki zwykły, pytam się użytkowniczek, termin mam na luty, więc jeszcze mam trochę czasu na podjęcie decyzji.

Gość trójkołowce kojarzą mi się
z wózkami inwalidzkimi

Gość ło matko i córko!
cóż to za paskudzwo?? w życiu nie wsadziłabym dziecka do czegoś takiego. I fakt...wózek ów, kojarzy mi sie z wózkiem inwalidzkim:(

Gość dasd
mi tez podobaja sie takie wozki na 3 kolkach...ten pierwszy tez pojdzie za ok tys wiec jesli cie nie stac na takie wozki to przykro mi ale musisz kupic taki na ktory cie stac przeciesz to nie na pokaz

Gość no to ja odpowiem z doswiadcze
jestem mama juz 3, 5 roku, moje dziecko wyroslo z wozka i chodzi ze mna na spacery na wlasnych nozkach wozek mi sie ogolnie nie podoba, ja jak rodzila w moim miescie nie bylo wyboru ale napewno nie wybrałabaym 3 kolowego wozka nie zawsze podjedziesz nim pod schody gdzie jest to przeznaczone dla wozkow, kolko w tym wozku sie zacina na kostce brukowej, zle sie go prowadzi po blocie i w sniegu najwazniejszy powod,- taki wozek kojarzy mi sie dla dzieci ktore sa chore, wyglada na masywny przeznaczony dla osob niepelnosprawnych

Gość no to ja odpowiem z doswiadcze
termin masz na luty, to teraz przelic dziecko w gondoli jezdzi do 7 miesiecy, pozniej spacerowka z rozkldanym oparciem, mi sie wydaje z elepiej wydac kase na tanszy bo i tak pozniej sie zmienia wozek jak dziecko wyrasta z gondoli, nieraz uzywane wozki sa lepsze jak nowe

Gość kliknij na mnie
okropny jest

Gość Aneta z małopolski
Mi się taki wózek podoba, w ostatnie wakacje była u nas przez 2 tygodnie męża siostra z dzieckiem i takim wózkiem, dlatego trochę zachorowałam na taki właśnie fajny wózek, a nie jakiś marketowy, wielokrotnie chodziłam na spacery z ich dzieckiem i wózek doskonale się prowadził, pomimo kiepskich chodników w naszej miejscowości.

pomijajac wyglad trojkolowca,to ta gondola jest bardzo mala( moja jezdzila w takiej do 4 miesiaca,bo wyrosla).male koleczka nie sa praktyczne na miejskie czy tym bardziej wiejskie drogi.propponuje wozek z czterema duzymi i pompowanymi kolami,plus w wozku to duzy kosz na zakupy.

ja mam trójkołowiec z firmy JANE na pompowanych kołach i jestem zadowolona, chociaż był bardzo drogi :( jednak stwierdzam, że lepiej by mi było kupić najpierw "byle jaki" 2w1, bo z gondoli wyrósł po 4 mies, a spacerówka z zestawu na ok 8 mies i wtedy po roku zainwestować w dużą, wygodną samą spacerówkę. teraz bym tak zrobiła, ale kto to wiedział...

ja mam trójkołowiec z firmy JANE na pompowanych kołach i jestem zadowolona, chociaż był bardzo drogi :( jednak stwierdzam, że lepiej by mi było kupić najpierw "byle jaki" 2w1, bo z gondoli wyrósł po 4 mies, a spacerówka z zestawu na ok 8 mies i wtedy po roku zainwestować w dużą, wygodną samą spacerówkę. teraz bym tak zrobiła, ale kto to wiedział...

Gość ja również mam wózek
trójkołowy.

no to ja się wtrącę :) ja jestem posiadaczką wózka quinny speedi sx... jest super... teraz jeździ w nim druga córka..prowadzi się łatwo jedną ręką, nie jest wcale wywrotny... gondolkas fakt... może na 4 do 5 miesięcy, ale sorry...moje dzieci bardzpo szybko nie chcialy jeździć na leżąco.... jak dla mnie to dobry wybór

Firmy chicco-kupiłam go bo moje dziecko urodziło się wysokie-normalnie dzieci osiągaja taki wzrost około 6miesiąca życia Teraz ma 18 miesięcy a nosi ciuchy z metką2-3latka niektóre 92 są za małe już na nią-nie wyobrażam sobie wozić ją wózkiem w którym nie mogłaby mi zasnąć w pozycji leżącej żeby jej nóżki nie wisiały,w moim wózku trójkołowym ma spanie na 120cm. Ale to sprawa indywidualna bo jednak większośc dzieci jest bardziej krępa niż wysoka więc wystarczy kupić szeroki i krótki wózek.

Poza tym nie ma wóżków inwalidzkich trójkołowych.

Gość Pani WEsołowska
Ja mam taki wózek i powiem szczerze nie ma minusow, oprocz tego, ze sa cholernie drogie ;/ super sie prowadza, lekkie , kurde rewelacja. Polecam.

Jest bardzo wygodny ,wcale nie jest wywrotny,łatwo się wjeżdża gdziekolwiek bo jedno koło wjeżdża szybciej niż dwa i w każdą szparę Jest niezwykle zwrotny. Mój jest stworzony dla ludzi uprawiających joging.

Gość Ja mam podobny,
quinny buzz to całkiem fajny wózek, doskonale jeździ, a jak się go ciągnie zamiast pchać to doskonale radzi sobie na piasku, testowaliśmy dwa razy w Turcji i raz we Włoszech. Nie kupuj żadnych badziestw marketowych bo to są bardzo słabe wózki.

Gość myślę trzeźwo
Za tysiąc nie kupuj, ale za jakieś 500 zeta, czyli tyle co używka w markecie to jak najbardziej. Trzymaj się.

Gość ja tez mysle o quinny speedi
i z tego co widzialam w sklepie i na uliacach to fajny wozek, rozniez na trudniejsze drogi, bo kola ma duze i pompowane. Jest tez dosc lekki. Fakt,ze mala gondloka, wiec jak kto uwaza. A , i uzywka raczej nie pojdzie za 1000 jak Cie ktos tu wyzej straszy (obserwowalam sporo aukcji ze speedim na allegro i ceny byly nizsze).

Gość mama 4 latki
Ja miałam taki wózek, spisywał się doskonale, również na nierównej kostce brukowej czy na szutrze bo na dużych i pompowanych kołach to łatwiej się jeździ.

Gość pracującadomowo
Kup nowy, będziesz miała gwarancję i świety spokój, te wózki z marketów są bardzo dobre.

Gość smieszne jestescie piszac
o tych wozkach inwalidzkich, bo wozki inwalidzkie sa na 4 a nie na 3 kolach i akurat wygladaja bardziej jak te popularne ostatnio w polsce wielkie wozki z 4 kolami, w tym z przednimi skretnymi pojedynczymi pompowanymi. one to dopiero wygladaja! jak wozki dla dzieci tfu tfu ..z porazeniem mozgowym. i 90% z was krytykujacych takie wlasnie pokupowalo. i co wy na to? :o jestescie obludne.

Gość Nie kupuj wózka marketowego
Co z tego że ma gwarancję, jak to jest tanie badziewie i będzie sie psuł, lepszy są firmy dobrych firm wózkowych a nie barachło.

Gość mama 4 latki
Też jestem tego samego zdania, żeby nie kupowac wózków marketowych, nie wiadomo czy one są bezpieczne dla dzieci, z czego są wykonane i jak długo będą sprawne.

Gość zupka brokułowa na obiad
jak Ci się podoba

Gość A mój mąż
Autorko gondola ma posłużyć na te 6 lub 7 miesięcy (z reguły 6 mies kedy dziecko zaczyna już powoli chcieć siadać lub siedzi). Mała gondolka dla góra 4 lub 5 miesieczniaka to zły pomysł bo nie wiesz dokłądnie ile będzie mieć długości twoje dziecko i jak szybko będzie rosło, może być tak że dlugo jeszcze nie będzie potrafiło siedzieć a będzie bardzo długie i taka gondolka będzie zwyczajnei za mała. Radzę kupić wózek (może być markowy , używany) ale z dużą gondolą i na wiekszych pompowanych kołach z amortyzatorami. Ja zrobiłam ten błąd że kupiłam bardzo drogi wozek z małą gondolką (corka nie mieściła sie już mając 4 miesiące więc musielismy go sprzedać dużo taniej i szybko kupić nowy!). Kupiłam wózek z duzymi kołami (pompowanymi) z duzą gondolą i wcale nie jest jakiejś marki a jednak świetny, wygodny i miękko się prowadzi! (darex matrix) ...Jedynie fotelik w zestawie nie nadaj eisę weług mnie do samochodu , jeżeli już to na stelaż wózka ale i tak jakiś mało wygodny jest (dziecko się jakby w nim zapada) ale sam wózek rewelacja.

Gość Jak kupi nowy średniej marki
jeszcze go sprzeda za zadowalającą cenę a jak kupi używany markowy to dostanie może mniejsze a może takie same pieniądze jak za sprzedaż tego śrendiomarkowego tyle że jak w używce coś nawali (zdarza się nawet markowym) to już ma pecha a jak ma na gwarancji to sie nie martwi. Teraz kwestia bezpieczeństwa . Obecnie wszystkie wózki musza mieć atest i gwarancję że nadają się do przewozu małych dzieci i niemowląt. Ważne żeby wózek był miękki, miał dobrze wyprofilowane siedzisko i miał gumowe , pompowane koła oraz amortyzatory. Ja mieszkam za granicą i u nas najpopularniejsze są wózki Cybex więc i ja taki kupiłam i wcale nie jestem zadowolona! Koła beznadziejne, wózek jakby kruchy i lichy, cienkie materiały , gondola jak cienkie pudełeczko, tyle że lekki i dobrze się prowadzi (jedyny plus).

Gość fajowy januszek
do 600 zeta bym brała taką używkę, za tysiaka bym szukała nowego markowego.