Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiadomaxy

Czy da się nauczyć angielskiego w 2,5 roku do płynności w Polsce?

Polecane posty

Gość niewiadomaxy

Witam, czy da się radę nauczyć języka w 2,5 roku od podstaw do biegłości nie wyjeżdżając z Polski? Tzn. korzystając z kursów, ucząc się samemu...

Gość werwyyr
Jeżeli masz ambicję to się da, tylko, że musisz pamiętać o tym, żeby poszukać do rozmowy również kogoś, kto angielski ma jako rodzimy język (nauka poprawnej wymowy) takie moje zdanie :)

Gość joosew
Myślę, że jest taka możliwość. Przede wszystkim kurs w dobrej szkole, tak by native speakerzy prowadzili zajęcia. Dodatkowe własne inicjatywy w formie nauki np. z repetytoriów, czytanie książek, słuchanie podcastów. Możesz również sobie spróbować coś takiego jak english-by-phone gdzie rozmawiasz z profesjonalnym lektorem nativem przez skype. Radio BBC daje dodatkowe lekcje angielskiego, poza tym fora internetowe i udzielanie się na nich w ang. przez czat również pokonwersować polecam..

Gość moidddd
Ucząc się SAMEMU na pewno nie. Kto skoryguje błędy albo poprawi wymowę? Przynajmniej od czasu do czasu ktoś to powinien zrobić, angielski nie jest prostym językiem

Gość roman33
angielski jest prosty .

przez popularność języka angielskiego wszyscy zapominają, że jego podstawy są dość proste w opanowaniu i nie przynosi to większego problemu ale schody zaczynają się gdy chcemy operować językiem ang w stopniu zaawansowanym czy specjalistycznym dla danej branży. co rozumiesz przez biegłość? swobodne rozmawianie w kawiarni o pogodzie, bez zająknięcia i szukaniu w głowie słówek czy business english? z tym drugim, 2,5 lata to może być za mało. potrzebny byłby wyjazd lub praca w środowisku międzynarodowym na wyższym stanowisku :P

Gość niewiadomaxy
Merry-Go-Rund Głównie to chodziło mi o ogólny angielski, zresztą techniczny czy biznesowy to nawet język polski może wydawać się trudny. Dzięki za odpowiedzi, joosew dzięki za rady, zaglądnę na to wszystko:)

Gość monia_uwolniona
biegle się na pewno nie da

Gość werbatim
Jeśli będzie to pierwsze styczność z angielskim, może być to trudne. Jeśli masz jakieś podstawy, potrafisz się komunikować, jest spora szansa. O ciekawej opcji wspomina joosew - szkoła english-by-phone gdzie kontaktujesz się z nauczycielem native speakerem przez Skype z domu, wydaje się bardzo interesująca, chętnie to przetestuję, szczególnie, że z tego co widzę, to pierwsza konwersacja jest darmowa: http://www.english-by-phone.pl/registration.php

Witam) W moim wypadku mi bardzo pomógł ta web strona http://preply.com/pl/skype/polski-z-native-speakerem. Szukałam fachowców , które nie tylko znają że robią, ale i mają konieczne jakości, z doświadczeniem pracy i z ogromnym bagażem wiedz i umiejętności. Jeśli Państwu trzeba korepetytora z języka polskiego, "native speaker" nośnik mowy doradzam tę stronę internetową. Tam prawdziwi fachowcy, bardzo odpowiedzialny podchodzą do swojej pracy nie tylko z dorosłymi ale i z dziećmi. I całkiem możliwy do przyjęcia koszt. tak że spróbujcie)) język polski bardzo łatwo mi poszedł po Skype zajęciach ) nauka na Skype jest bardzo efektywna ! Doradzam)

Witam) W moim wypadku mi bardzo pomógł ta web strona http://preply.com/pl/skype/polski-z-native-speakerem Szukałam fachowców , które nie tylko znają że robią, ale i mają konieczne jakości, z doświadczeniem pracy i z ogromnym bagażem wiedz i umiejętności. Jeśli Państwu trzeba korepetytora z języka polskiego, "native speaker" nośnik mowy doradzam tę stronę internetową. Tam prawdziwi fachowcy, bardzo odpowiedzialny podchodzą do swojej pracy nie tylko z dorosłymi ale i z dziećmi. I całkiem możliwy do przyjęcia koszt. tak że spróbujcie)) język polski bardzo łatwo mi poszedł po Skype zajęciach ) nauka na Skype jest bardzo efektywna ! Doradzam)

Witam) W moim wypadku mi bardzo pomógł ta web strona http://preply.com/pl/skype/polski-z-native-speakerem Szukałam fachowców , które nie tylko znają że robią, ale i mają konieczne jakości, z doświadczeniem pracy i z ogromnym bagażem wiedz i umiejętności. Jeśli Państwu trzeba korepetytora z języka polskiego, "native speaker" nośnik mowy doradzam tę stronę internetową. Tam prawdziwi fachowcy, bardzo odpowiedzialny podchodzą do swojej pracy nie tylko z dorosłymi ale i z dziećmi. I całkiem możliwy do przyjęcia koszt. tak że spróbujcie)) język polski bardzo łatwo mi poszedł po Skype zajęciach ) nauka na Skype jest bardzo efektywna ! Doradzam)