Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sajgonkaaaa

mam takieeeeeeeee

Polecane posty

Gość sajgonkaaaa

Czesc kobietki Powwiedzcie mi prosze ostatnia miesiaczke mialam 23 pazdziernika 6 listopada mialam stosunek, zrobilam dzis rano test i wyszedl pozytywn,y druga blada kreseczka!!! czy jak pojde teraz na usg to cos wogole bedzie widac, Z ostatniej @ wynika ze to 4 tydz juz idzie gdyby to byla ciaza to czy usg juz wykaze???

jesli jestes w ciazy to raczej bedzie widac pecherzyk ciazowy, serduszka raczej nie bedzie - radze poczekac z wizyta i powtorzyc test za kilka dni

Gość sajgonkaaaa
no wllasnie roznie, mialam bardzo nieregularne od 28 do nawet 35 :/

Gość nie ma sie co spieszyć
to dopiero 4tc. Najlepiej iśc ok. 7tc wówczas będzie już widoczne serce. A tak to niepotrzebny stres może być jesli będzie tylko pęcherzyk albo nie będzie jeszcze widać serca.

Gość sajgonkaaaa
ale ja nie musze odrazu widziec serduszka, wystarczy mi tylko potwierdzenie ze jestem w ciazzy...

Gość Jak jesteś w ciązy
i jesteś pewna że test nie był wadliwy-bo coś mi się wydaje że za szybko na pozytywa-to do lekarza najlepiej pójść tydzień dwa po termi nie miesiączki.Czyli pod koniec listopada albo na początku grudnia.I jak u ciebie może być 4 tydz teraz jak ja poszłam 9 dni po terminie i był to 5 tc.

lekarz nie potwierdzi ci ciazy jesli nie ma serca. ja jak bylam pierwszy raz to lekarz powiedzial ze pecherzyk jest i zeby przjsc za 2 tyg to zobaczymy co dalej bedzie, ze czekamy na serduszko. poszlam za te 2 tyg i na usg juz bylo widac serduszko i wtedy dopiero potwierdzil ciaze i zalozyl karte ciazy.

dokładnie tak -serce jest potwierdzeniem że ciąża się rozwija jak trzeba na ten etap. Przy samym pęcherzyku i tak czeka cię ponowna wizyta. Dlatego mnie gin kazał przyjść w 7tc.

tez mi sie wydaje ze za wczesnie zeby test wyszedl pozytywnie. poczekalabym do terminu miesiaczki i powtorzyla test. nie ma co sie spieszyc. pecherzyk zagniezdza sie po ok 10 dniach od zaplodnienia. przy zalozeniu ze owulacje mialas 6 to dopiero jutro powinien sie zagniezdzic (a nigdy nie jestes w stanie powiedziec konkretnej daty) i dopiero wtedy zaczynaja sie te wszystkie zmiany hormonalne i mozna je wykryc w moczu testem ciazowym. radze poczekac.

Gość sajgonkaaaa
Kurcze zmartwilyscie mnie:( zrobilam test 10 dni po stosunku i jest druga kreseczka... taka bledsza ale jest... moze rzeczywiscie sie pospieszylam :( mozliwe ze test sie pomylil? kiedy najlepiej test zrobic?? a dziewczyny powiedzcie mi jeszcze od ktorego tc widac sercuszko na usg??

u mnie było w 7 tc. u mnie na tescie tez wyszla ta 2 kreska taka jasniutka - cien cienia (tylko robilam po poludniu) a z drugiego rannego testu juz 2 wyrazne. ale ja robilam jakies 5 dni po terminie miesiaczki (raczej zeby ciaze wykluczyc niz potwierdzic - a tu heca :))

nie to że test wykazał ciążę to znaczy że pewnie jest. Chodzi po prostu o to żeby pójść na takim etapie że serce będzie już na pewno. Czyli 6-7tc.

Gość Jak jesteś w ciązy
Nie chcę cię martwić-mi test pokazał 2 razy w odstępie 3 mies ciążę której nie było.I właśnie były to słabe kreski.Robiąc drugi już wszystko było jasne bo był negatywny.

Gość sajgonkaaaa
dzieki dziewczynki poczekam jeszcze 2 tygobie i zrobie usg

ale znim pojdziesz do lekarza na usg zrob jeszcze test. moze za tydzien?