Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlababkaa

niezaangazowana babcia

Polecane posty

Gość zlababkaa

moja mama nie odwiedza swojej wnuczki,zadzwoni raz na tydzien a mieszkamy z 5 minut drogi autobusem od siebie,ale jej sie nie chce tyle jechac...ma wnuczke w nosie czy teraz matki takie sa?ja myslalam ze nie mozna bedzie sie odgonic oj je obecnosci u nas!

Gość przelot_em
Dziecko jest Twoje, urodziłaś je dla siebie, nie dla babci. Ty masz je kochać i się nim zachwycać. Babcia to tylko miły dodatek ale jak jej nie ma to nie masz co z tego powodu rozpaczać. Może się zainteresuje jak dziecko będzie starsze. Nie broń jej kontaktów, bo relacje z babcią są ważne dla dziecka. PS. Moja mieszkała pode mną a przyszła do wnuka dopiero po tygodniu. Tak że wiesz, różne są babcie.

Gość to się ciesz!!!
najgorsze są takei co sie bez przerwy wtrącaja ze swoimi mądrosciami:O

Gość Dobra teściowa to taka kobieta
Hmmm jak by tu powiedzieć...babcią człowiek się staje czy chce tego czy nie, w pewnym momencie się to staje i już co nie znaczy że babcia ma podpisany kontrakt z córką o zaangażowanie emocjonalne czy fizyczne nad wnukiem. Każdy spotyka się z własną rodziną wtedy kiedy ma na to ochotę a jeżeli babcia zadzwoni czy pojedzie do wnuczki raz na tydzień to znaczy że na tyle ją stać i koniec kropka...Są też babcie które właśnie boją się zbytniego zaangażowania bo to zazwyczaj skutkuje wykorzystywaniem przez córkę babci do opieki czy podrzucania a tak jest dystans i spokój co nei znaczy że babcia nie kocha wnuczki. Fakt, autorko, to twoje dziecko i przedewszystkim ty masz wszelkie obowiązki nad swoim dzieckiem, obowiązek miłości, troski, opieki itp itp a babcie mają jedynie ten przywilej że mogą wpaść a nie muszą , mogą pomóc ale też nie muszą a poczucie jakiegokowiek obowiązku nad maluchem to już nie ich rzecz - taki mały komforcik dziadków, dlatego tez mówi się że dziadki kochają wnuki bardziej niż własne dzieci bo zwyczajnie nie muszą martwić o ich utrzymanie i wychowanie - Od tego sa rodzice. Rada dla ciebie autorko jest taka by zostawić matkę w spokoju , nie narzucać się a przyjdzie taki czas że sama upomni się o kontakt.

Gość mamamaa27
moja teściowa bawi wnuka z kwadrans dziennie i to zazwyczaj jak sam do niej przyjdzie - to maks - a mieszkamy razem i synek ma rok..