Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość [ooooo]

temat ślubu.

Polecane posty

Gość [ooooo]

Jesteśmy ze sobą już 3 lata, od 2 mieszkamy razem. Ja mam 25,a on 28 lat. Ostatnio zapoczątkowałam temat ślubu i usłyszałam „kocham cie i chce z Toba być,ale nie chce slubu,nie czuje tego i nie wiem kiedy poczuje ,ale czekaj na mnie Co myślicie?

Gość [ooooo]
szkoda,ze nikt sie nie wypowie. potrzebuje zdania osób bezstronnych

Gość szpak w paski
ale co tu komentować? Wszak jasno Pan i Władca sie wypowiedział. Papier mu niepotrzebny

Gość [ooooo]
ale mnie jest potrzebny!!! potrzebuje tego,chce zeby pokazal ,ze mu zalezy,ze kocha.

Gość ona2922
Dziwny koleś... Ja bym się zastanowiła... Jak to nie chce ślubu? Nie czuje tego ? a co tu czuć ... Skoro Cię kocha to powinien już dawno się oświadczyć i myśleć o ślubie. Każda panna jeśli kogoś kocha i jest z nim już dłuższy czas , mieszka z nim to chce wyjść za mąż , a zwłaszcza już w takim wieku jak Ty. Co on sobie myśli ? Życie na kocią łapkę ?Przestałabym się z nim kochać to od razu by szybko do księdza poszedł :D

Gość ona2922
A może problem tkwi w tym,że nie ma kasy na ślub ? Może nie jest teraz najlepszy czas na takie wydarzenie ? Pomyśl o tym

A jemu po cholerę ślub skoro żyjecie jak małżeństwo? Jednak tezy stomatoloszki czasem sprawdzają się w rzeczywistości ;) A tak serio: znajomy facet powiedział mi kiedyś że jeśli mężczyzna nie chce się po długim okresie "chodzenia" oświadczyć to znaczy że ta dziewczyna nie jest "tą jedyną" z którą chce spędzić życie. Nie rzuci jej, bo by został sam na lodzie ale i nie zadeklaruje się

Gość rthfghf
ja np. mimo ze jestem dziewczyną slubu nie chce ale wezme go dla mojego chłopaka, tylko cywilny bo w koscielny i wesele nie chce mi sie bawic, twoj tez tak powinien zrobić, wziąć go dla ciebie, co mu szkodzi? chyba ze szkodzi...

Gość oyupesgt
z tej maki chleba nie bedzie....a do rzeczy.z Toba tego nie czuje,ale jak pozna inna to slub moze byc nawet po pol roku

Gość [ooooo]
ona2922 problem nie tkwi w kwestii finansowej. obawiam sie tego co pisze stomatoloszka ze jest ze mna bo boi sie,ze zostanie sam,ale nie czuje ,ze jestem ta jedyna

Gość rthfghf
czesto tak jest ze faceci sie wykrecaja takimi tekstami a jak poznaja inna to slub juz dawno ogarnięty

Gość [ooooo]
rthfghf masz racje. widze nawet po swoich znajomych, sa w długoletnich zwiazkach, potem sie rozstaja, poznaja nowe osoby i w przeciagu pol (do roku czasu) roku biora slub,maja dzieci... najlepsze jest to,ze on mówi,ze kocha,ale nie czuje tego i mam na niego czekac nie rozumiem- jak sie kogos kocha to nie powinien być problem pewności co do drugiej osoby

Ja bym powiedziała tak "kocham Cię, jestem z Tobą szczęśliwa, ale nie zgodzę się żyć dłużej na kocią łapę. Pół roku to ostateczny termin, po którym odejdę, jeśli nie zechcesz się ze mną związać" . I konsekwentnie wypełniła swoją deklarację

Gość cowygadaciee
"Każda panna jeśli kogoś kocha i jest z nim już dłuższy czas , mieszka z nim to chce wyjść za mąż , a zwłaszcza już w takim wieku jak Ty." zwlaszcza juz w takim wieku??! 25 lat to az taki wiek, ze mus wyjsc za mąz?! co Wy gadacie..

Gość oyupesgt
a co ma czekac do 30?i marnowac czas?potem skonczy z reka w nocniku.malo to jest pseudo singielek?

A po co mu slub? ma posprzatane uprane i uprasowane, ma tez seks a ślub? po co tylko zablokuje mozliwosc szybkiego wycofania sie z tej znajomosci.

Gość rthfghf
radze ci glęboko z serca ( głupią osobą nie jestem) chyba ze olejesz moją radę, kopnij go w dupe, chcesz byc szczesliwa? zrob to teraz zanim bedzie za pozno i wyjdziesz ze kogos kto wezmie z Tobą slub z litosci, zanim tak sie do niego przywiążesz że nie bedziesz potrafiła od niego odejść, twoim zadaniem jesli chodzi o mezczyzn nie jest jak naszybciej pakowanie sie w sluby i dzieci z miłości, tylko na tym abyś cały czas poszukiwała swojego jedynego, to ze miło sie wam ze sobą spedza czas nie znaczy ze jest drugą połówką jabłka jak Ty, mówi że Cię kocha, czym są słowa w porównaniu z czynami? chyba wiesz co mam na myśli. jeśli nie chce jeszcze z Tobą brać ślubu to znaczy ze nie jest waszego związku pewien, wiem że rozstanie się z nim strasznie Cię zaboli (jakżeby inaczej, też przez to przechodziłam, teraz od losu w zamian dostałam kogoś o niebo lepszego), ale oboje powinniście byc na etapie poznawania siebie, conajmniej 5 lat, być może Tój chłopak jest dobrym przyjacielem ale wcale nie musi być stworzony dla Ciebie, możesz mu powiedzieć to co Ci napisałam jest to dobry argument, możecie zostać na stopie przyjacielskiej a wtedy w przyszłości zobaczycie, bo jest coraz wiecej nieszcześliwych par po ślubie, Ty możesz do nich dołączyć i nie bój się życia bez mężczyzny, życie bez partnera jest również fascynujące ;) aha i nie daj sie zwiesc kiedy bedzie mówił ze łzami ze sie powiesi, wszyscy tak mówią jak chcą zatrzymac przysobie dobrą kobiete (bo taka im na rękę) ale zaden nie jest na tyle odważny aby faktycznie sie powiescić, wybór zostawiam Tobie od Ciebie bedzie zależało jak Ci się w życiu ułoży

Gość oyupesgt
Stomatoloszka z powołania i rthfghf dobrze radza:)

Gość jfjfjjfjkdlkdcdzllfmc
bez sensu mówicie... nie ma regul! ja byłam w związku chyba z 6 lat, nie chcial slubu ani mieszkac razem, rozchodzilismy sie i byly różne cyrki...wtedy nikt nie wróżyłby ze bedzie z tego cos dobrego!a potem... zamieszkalismy razem (po 5 latach), zareczyliśmy i na wariata w 4 msce wzielismy ślub :) Jestesmy małżenstwem 2 lata ponad - kochamy sie i jest super! a teraz to on naciska na dzieci choc mi sie nie usmiecha... ale po 30 juz wiec pora zaczac myslec....

Gość jfjfjjfjkdlkdcdzllfmc
no ok ale trzy znajome pary które brały slub w tym samym roku juz są po rozwodzie więc... jakiś sukces jest ;) ale nie chodzi tu o licytację tylko inny punkt widzenia poparty konkretnym przykladem z zycia. gdybym go kopneła w dupe nie bylabym teraz tak szczesliwa sadze

Gość rthfghf
jfjfjjfjkdlkdcdzllfmc tylko zyczyc wam szczęscia, ale spojrzmy prawdzie w oczy, małzenstwa rozpadają sie po wielu latach bo za szybko rzucili się pod ołtarz, byc moze wam sie poszczesci tak jak niektorym szybkim parom