Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lidka777

MAŁŻEŃSTWO ZA PIENIĄDZE

Polecane posty

To jest karalne, a za parę tysięcy eyro to naprawde się nie opłaca podejmowac takiego ryzyka. Przyjedź, zarób, spójrz w lustro i uśmiechnij się so siebie :)

Gość Its my lifee
Moim mężem jest hindus. I powiem Ci ze bardzo bedą was sprawdzać. Nas sprawdzali mimo ze mamy razem synka. Nawet na wesele sie wjebali:o ale przychodzili kilka razy a pózniej dali sobie spokój;) tylko ze musisz uważać. Nam wierzyli bo była rodzina , impreza, przytulalismy itd. Tez myśleli ze chodzi o papiery;o no i sie przeliczyli. Mówię ci uważaj,

Jestes bardzo odwazna albo bardzo zdesperowana...mogę tylko sobie wyobrazic w jakiej jestes sytuacji skoro chcesz się zdecydowac na taki desperacyjny krok.Nie chcę Cie oceniac ale wiem jedno na pewno bedzie ciezko musisz miec albumy ze zdjeciami na jakie kolwiek udowodnienie że jestescie para najlepiej zmieniaj kolory wlosow żeby było widac jakies zmiany,żeby nie było że macie 3miesiace znajomosci.I tak bdzie ciezko bo jak pisala osoba wyrzej potrafia wpasc na wesele ale i potrafia wpasc w momecie ceremoni i brac Ciebie(osobno oczywiscie)jego gosci i wypytywac się o wasz zwiazek wiec lepiej żeby się wszystko pokrywalo

rozumiem.. Zdaje sobie sprawe z ryzyka..chyba.. :) A jestem chyba bardziej zdesperowana niz odwazna.. :) milo,ze w koncu napisal ktos kto ma cos w tym temacie do powiedzenia..

Gość brak tolerancji
dalabym sobie spokoj- po prostu nie warto. wyjazd na rok tylko? jak to ? przeciez trzeba byc malzenstwem 3 czy 5 lat -zeby koels dostal wize. poza tym ,koles moze pozniej gdzies sie ''zapodziac'' - i dostanie rozwodu w takim wypadku bedzie bardzp trudne o ile w ogole mozliwe . poza tym ,nie wiem dokladnie jak to dziala ale z jakimis kreydtami,pozyczkami itd? co jak twoj maz wezmie pozyczke i zniknie ,kto to bedzie splacac? to jest zajebsite ryzyko. wystawiac swoja przyszlosc, zdrowie a nawet zycie dla kilku tysiecy funtow????? NIE

Gość brak tolerancji
dodam ze znjaoma moje znajomem tak sie wlasnie zalatwila- mloda dziewczyna , zakochala sie w albanczyku albo cos takiego, pol roku potem slub :O i co? pozniej koles zniknal i rozowdu dostac nie mogla.

Moga wypytywac was o najmniejsze szczegoly typu jak się poznaliscie kto was zapoznal jak dlugo się znacie pierwsza wasza randka ulubiona piosenka ulubiony kolor dlaczego Ty bylas w Polsce a nie z nim Uwazaj zwlaszcza z tym wasza historia musi być naprawdę dobra nawet bardzo dobra a wy jeszcze lepszymi aktorami musisz do tego podejsc jak do roli swojego zycia :) powodzenia mam nadzieje że powod dla ktorego to robisz jest wart tego wszystkiego nie mow (jak nie powiedzialas) o tym nikomu to nie jest temat o ktorym powinni wiedziec ludzie poniewaz lamiesz prawo nie powinnas nawet o tym pisac ze swojego kompa(moze przesadzilam)ale powinnas być ostrozna oni sprawdzaja wszystko uwazam że 3miesiace to za krotki czas na sie przygotowanie się do tego "sepktaklu" Zastanow się nad tym bardzo dobrze bo jak chcesz isc do wiezienia sa latwiejsze sposoby a mozesz glupim posunieciem raz a dobrze nasrac w zyciorys

polki to jakis material eksportowy. z murzynami nawet w PL biara sluby, i to masowo. ciapaki naprawde czesto maja syf. slub ustawiony a dupy trzeba bedzie dac. troche godnosci...

Gość jkljoijko
Za 20 tys zl, chyba sobie zartujesz, jeszcze z jakims kolesiem z Bagladeszu. Szanuj sie dziewczyno, nie warto sie w to pchac dla pieniedzy, jeszcze takich marnych. Ja wyszlam za Amerykanina polskiego pochodzenia, on sciagnal mnie do Stanow, malzenstwo z milosci. Nawet nie wiesz ile mielismy formalnosci i pieniedzy na to poszlo, najpierw green card tymczasowa, potem na 10 lat a po kilku latach obywatelstwo. Nie wiem jak w UK, ale tu wypytywali nas o nasze intymne sprawy na interview o green card, bylo trzeba wielu dowodow, ze sie znamy i kochamy, ze mamy wspolne konto, duzo zdjec ze wspolnych wyjazdow, ze razem mieszkamy, stare e-maile jeszcze z czasow, gdy ja studiowalam w Polsce, a on byl w USA. Przynieslismy nawet zaswiadczenie od veta, ze mamy wspolnego psa. Nam udalo sie wszystko zalatwic i teraz mam juz obywatelstwo, ale w fikcyjne malzenstwa nigdy bym sie nie bawila, nie warto nawet dla duzych pieniedzy. Zastanow sie jeszcze nad tym, przeciez mozesz sama wyjechac i zarobic pieniadze.

Gość Monin
Dziewczyno!! Ten Twoj pomysl to jest jakas porazka !! Rozumiem ze jestes zdesperowana, ale ze az tak ?? nie masz zadnych znajomych w uk albo irlandii u ktorych moglabys zamieszkac przez np pierwszy miesiac zanim nie znajdziesz pracy, a potem sie usamodzielnic?? 20 tys zl to naprawde malo jak na warunki w Uk. Tyle to spokojnie zarobisz legalnie w kilkanascie tygodni a nie kilkadziesiat. poza tym oni potrzebuja 2 albo 5 lat zeby dostac wize wiec jakos nie wierze ze dostaniesz rozwod po roku.

nie napisalam,ze rozwod po roku..tylko po 4 latach..po roku on dostaje wize na 4 lata a ja w tym monencie nie jestem juz potrzebna wiec jesli bym chciala moge wrocic po roku czy w sumie po poltora roku do Polski.Znajomych nie mam..a jesli macie jakis pomysl na znalezienie tam pracy to chetnie skorzystam.I nie mam na mysli "wejdz w ogloszenia pracy jest pelno" tylko prosze o nazwe choc 1 rzetelnej firmy posredniczacej..

PAN PREZES WERTYP co znaczy dupy trzeba bedzie dac..??? pomysl co Ty piszesz..?? nikt mnie do sexu nie zmusi..a jesli nawet sama bym chciala to nikogo to nie powinno obchodzic tak naprawde! jestescie pieprzonymi rasistami i tyle! Co ma znaczyc "i to jeszcze z kolesiem z bangladeszu"???? chlopak przystojny i wiecej rozumu ma niz Wy.. Zreszta na zachodzie "MY" mamy taka sama opinie jak ciapaci..wiec liczcie sie ze slowami,bo w niczym lepsi od nich nie jestescie!!

stoj pysk glupi babo. cie zgwalci i tyle. dla nich nie ma gwaltow w malzenstwie. zreszta do sadu tez nie pojdziesz, bo sie wyda, ze ustawka byla. a zato pojdziesz do kicia tam, albo cie deportuja i u nas posiedzisz. anglicy nie chce muslimow, wiec daja surowe kary. te pajace sie wysadzaly w londynie. i masowo gwalca , szczegolnie mlode angielki, bo u nich pedofilia jest legalna. za 20 000 to ja cie moge zatrudnic na pomoc domowa. na rok :) chcesz. Krakow. wiele do roboty nie mam, a wiekszosc czasu jestem w domu.

Gość UK to miod dla kurestwa
kolejna naiwna tolerancyjna idiotka, jak ja taki pare razy po pysku wystrzela, to pozna prawdziwa twarz tego "inteligenta"...jak oni wszyscy tutaj

Gość jkljoijko
Widac, ze juz podjelas decyzje, nie rozumiem po co wogole zakladalas ten temat. Myslalas, ze ludzie powiedza, ze to super pomysl i wspaniale zycie cie czeka. Ludzie dobrze pisza i ostrzegaja, a ty wyzywasz od rasistow. Jak sobie poscielesz tak sie wyspisz, mimo wszystko powodzenia. Nie moje zycie, nie moja sprawa.

Nie podjelam jeszcze decyzji..i jeszcze duzo czasu minie zanim ja podejme,bo to nie jest latwa decyzja..ale nie w tym rzecz..watek zalozylam poniewaz myslalam,ze ktos podpowie jak to wyglada z punktu widzenia prawa.Jakie dokumenty i gdzie spisane sa konieczne by nie zostac ewentualnie oszukana ..a takze jakie ponosze ryzyko. Niestety wiekszosc wypowiedzi nie odnosi sie do sedna sprawy..lecz do rasy potencjalnego meza!! A takze do tego czy "dam dupy czy nie"..(moja dupa-moja sprawa)Ja sie wystarczajaco szanuje i nikt mnie umoralniac nie musi.Nie mam 15 lat..A jesli niektorzy nie rozumieja okreslenia"czysty interes" i maja ograniczone poglady to nie ma o czym mowic.Mojego przyjaciela znajoma kilka lat temu wyjechala do stanow..ochajtala sie dla obywatelstwa..czyli ten amerykanim to tez dziwka bo sie na to zgodzil..??A "wasi" rodzice czy dziadkowie nie kombinowali jak mogli by dostac wize do stanow..??Pomyslcie czasem zanim cos napiszecie.Poza tym przeklenstwa w kulturalnej dyskusji sa zbedne..a tutaj nie mam co na to liczyc.Mnie wyzywacie od szmat bo chce zrobic INTERES ale spojzcie jaki sami poziom reprezentujecie..??Czasem wystarczy jedno zdanie i wszystko wiadomo.. :( Wybaczcie..ale lekko mijacie sie z tematem.

"jkljoijko " teraz poza kilkoma ostatnimi wypowiedziami zostaly raczej w miare "normalne" wypowiedzi bo modek reszte wykasowal..dlatego ogolne wrazenie jest takie,ze ludzie "dobrze radza" ale od wczoraj sie dosyc naczytalam o tym "ze chce sie sprzedac brudasowi" itd..wiec sorry..ale dosc! Jesli nie potraficie sie wyrazac na poziomie, lepiej idzie na forum wp.pl... tam znajdziecie cos dla siebie.. :/

"basia z ilawy" wlasnie POKAZALA jaki poziom reprezentuje.... ;) WSZYSTKO NA TEMAT ... ;) nie dosc,ze patologia..to jeszcze hipokrytka...

Po roku dostanie wize na 2 lata zdaje sie ... ALE caly czas bedzie sprawdzane czy dalej jest w zwiazku malzenskim FAKTYCZNYM, a wiec, wspolne zamieszkanie dalej obowiazuje, wspolne zdjecia, przesluchania . kazdy osobno, beda pytac np. na jakim boku on spi, czy chrapie, co najlepiej mu smakuje itd itd, te same pytania do niego a potem o Ciebie, w jakiej pozycji spisz itd itd. Wpadniecie, gwarantowane, oni maja taki zestaw pytan (pracuja nad tym psychologowie) ze nie da rady oszukac. Myslisz ze ty pierwsza a oni to naiwni urzedasy ? To nie tepa MO. Po pieciu latach dopiero dostanie obywatelstwo - jesli nie wpadniecie do tej pory- i dopiero wtedy moze byc rozwod, a i tak nie od razu bo podpadnie tym 5 letnim okresem i na drugi dzien rozwod, na obywatelstwo tez sie czeka, moga dac moga nie. Aha - Jesli przez ten czas bedzie karany to dostanie deportacje a ty zostaniesz wieczna mezatka bangladeszowa.Bo on nie stawi sie na rozprawe - bedzie mial zakaz wjazdu. Ale rob jak chcesz, 5 lat stracone z zyciorysu za pare tysiecy... wiesz ile oni musza placic angielkom czy irlandkom ? tanio chcesz sie sprzedac dziewczyno.

Gość jkljoijko
Ja cie nie chce osadzac, ani wyzywac, po prostu nie wierze w dobre intencje ludzi ktorzy chca sie zenic dla obywatelstwa, niezaleznie od rasy. Zrobisz jak zechcesz, ale musisz wiedziec, ze to nie jest wcale takie proste i nie trwa tak szybko, ja mieszkam w USA nie w UK, u mnie teraz urzad imigracyjny ostro magluje i watpie, ze takie przekrety przechodza, jeszcze kilka lat temu moze, ale teraz juz nie. Tez mam 30 lat i wiem, ze w tym wieku wazna jest juz stabilizacja finansowa i rodzina, ale musisz bardzo uwazac, bo ten facet moze cie wykorzystac, a 20 tys zl to bardzo malo za takie poswiecenie jak twoje.

Gość Zona to be
sorry liduszka ale to Ty jestes patologia. Bo ryzykowac, wolnosc i bezpieczenstwo dla kasy to jest dla mnie patologia.I to na pewno nie jest tak, ze masz do wyboru albo to albo smierc glodowa. W Anglii 20 tys zlotych to naparawde nie jest duzo i oszczedna osoba jest w stanie w kilka miesiecy takie pieniadze uzbierac. Pomysl tez, ze jestes sama a jak poznasz kogos tam? Myslisz, ze jakis facet bedzie Ciebie chcial po tym jak sorry sprzedalas sie za kase z hmmm przystojnym i ''inteligenym'' facetem z Bangladeszu? Gdyby byl taki inteligentny to by sobie zalatwil Tier 1 vize.