Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deco morenno

cos wam powiem ,boje sie ze zycie tak naprawde sie nigdy nie skonczy

Polecane posty

Gość deco morenno

ze jestsmy uwiezieni tu naziemi ze z po tym zyciu bedzie kolejne , nie chce tak :O:(

Gość Chillaxx
Uwiezieni jestesmy, kolejne pokolenia tez beda. Ale niewykluczone ze juz za naszego pokolenia uda sie przedluzyc zycie o tyle, ze nigdy nie dozyjemy wieku smiertelnego. Tzn. bedziemy sie starzec, ale postep w medycynie bedzie szybciej nam przedluzal spodziewana dlugosc zycia, niz my zdazymy do niej dozyc. Kiedys tak bedzie.

Gość panikakakakk
Chillaxx-bzdura jak my będziemy staruszkami to będzie więcej starych niż młodych wiec starcy zaczyna być persona non grata lewackie partie dojdą do władzy i będzie przymusowa eutanazja dla bezdzietnych feministek które nie chciały mieć dziecka by być niezależne hahah:D

Gość deco morenno
tego też nie chce. nigdy nie umrzec , koszmar ! :O

Gość gjj
jestesmy niesmiertelni, bac sie powinnismy swojej glupoty bo to ona nam przynosi te chwile ktorych nie chcemy

A wasze osoby? Nie martwicie się tym? Takie życie jednego ludzia na przestrzeni czasu, myślicie, że jest coś warte? Że za 3, może więcej pokoleń nikt nie będzie nas pamiętał? Myślał o nas? Ja się boję. Boję się umrzeć, ale też boję się żyć. Próbowałam się zabić, przyznaję, nie wyszło. A teraz jestem starsza i kurczowo się trzymam przy życiu. Za dużo myślę. I to chyba raczej nikogo nie obchodzi, no ale.

Gość panfilozowwww
me do not- to co teraz przezywasz to nic innego jak lęki egzystencjalne,nasi przodkowie też je mieli ale znaleźli na nie sposób tym sposobem była religia.

Gość deco morenno
to ze o mnie zapomna akurat najmniej mnie obchodzi :O boje sie ze bedę np bakterią, bezmozgą bakteria z wkodowanym instynktem pasozytawania i dzielenia sie . to jest straszne :(:(:(

Gość deco morenno
albo sarną albo drzewem albo foką albo ameba albo drożdzami ? i ktos zrobi ze mnie ciasto :(:(

Gość Chillaxx
Nie no, jak starych bedzie wiecej, to kto bedzie mial wladze jak nie starzy? Obecna kolej rzeczy, ze poswiecamy mnostwo energii i wysilku na wychowanie nastepnego pokolenia od zera, to nie jest optymalne rozwiazanie i pierwszy narod ktory to przerwie, bedzie mial przewage nad innymi. Nie ma dobrego powodu zeby wycinac w pien wszystkich ludzi jak leci i jednoczesnie odtwarzac ich nastepcow od poczatku i tak w kolko. Lepiej skupic sie na podtrzymaniu jednego pokolenia w jak najlepszym stanie fizycznym i umyslowym, a braki tylko uzupelniac nowym potomstwem. Oczywiscie na zyczenie eutanazja. Dobrowolnie kontrolujemy narodziny, w przyszlosci bedziemy kontrolowac rowniez zgony.

Religia nie. Ja wiem, że jak mi ktoś namiesza w głowie, to będzie mi łatwiej, ale ja po prostu tak nie czuję. Fajnie się żyje i wogóle, ale czasami trzeba pomyśleć, że to się skończy. Dzisiaj jestem, a jutro może mnie nie być. Ja bym chciała sobie wszystko poukładać w głowie, zanim odejdę. No ale to byłoby bez sensu, jakby całe moje życie było jednym wielkim pożegnaniem. Bez sensu.

Gość deco morenno
ja tez o tym za duzo mysle ,przez to nie skupiam sie na zyciu takim jak jest teraz człowieka na ziemi, tylko mysle o tym co bedzie pozniej :(:(

deco- jak będziesz mieć tylko instynkt to już nie będziesz sobą, nie będziesz osobą.

Gość deco morenno
Chillaxx ma racje tak moze być . kiedys dinozaury nawet nie snily o ludziach a teraz ? :( no i dlaczego tylko ludzie posiadaja inteligencj i tak sie rozwineli ? :( czy to ma jakies znaczenie czy to przypadek ? czy jestesmy wazniejsi od zwierzat czy nie ? jaki sens ma przedłuzanie gatunku dlaczego calemu organizmowi ,gatunkowi najbardziej na ty mzalezy ? :(

Gość człowiek to także zwierzę
"czy jestesmy wazniejsi od zwierzat czy nie"

Gość deco morenno
tak wiem ze wtedy po prostu nie bede o tym wiedziec, ale teraz moge rozwazac taka mozliwosc i wydaje mi sie ona straszna byc np jakms owadem albo grzybem :(:(:(

Gość deco morenno
no własnie jestesmy a moze wcale nie jestesmy . naukowcy tak mowia ale moga sie mylic .moze posiadamy dusze.

Gość gjj
czlowiek powinien byc wazniejszy niz zwierze poniewaz zwierzeta nie moga dokonywac wyboru kieruje nimi tylko instynkt, to wielkie ograniczenie, niestety dzis ludzie kompletnie sie pogubili i problemem ludzkosci jest glupota, a ta zakryla calkowicie ludziom oczy i to jest wielki problem tego swiata

Gość panikakakakk
Chillaxx-jesteś niezorientowana w aktualnych trendach społeczny,współczesna cywilizacja zachodu buduje struktury oparte na kulcie młodości to młodzi będą mieli coraz większy wpływ na świecie bez względu na ich liczebność starcy będą nie potrzebni wiec pojawi się problem czy opłaca się ich utrzymywać odpowiedz brzmi, nie dlatego tych którzy nie dorobią się wnucząt może czekać przymusowa eutanazja bo są partie w Holandii które już teraz otwarcie mówią o eutanazji po przekroczeniu wieku produkcyjnego.

Gość deco morenno
dziwne a sami czlonkowie parti po ile maja lat ? po 13 ?:O:)

Gość Chillaxx
Jedyne czym wyrozniaja sie ludzie sposrod innych organizmow zywych na Ziemi, to ze potrafia gromadzic i przekazywac informacje z pokolenia na pokolenie w bardziej skuteczny sposob niz przez DNA. Istota zycia polega na przekazywaniu rosnacej masy informacji o tym "jak najlepiej przezyc" w danym srodowisku. To jest zapisane w DNA. Ludzie oprocz DNA przekazuja ogromna i coraz wieksza mase informacji za pomoca 1. jezyka, 2. pisma, 3. komputerow polaczonych w sieci, 4. ??? (co bedzie dalej nie wiadomo). Na tym opiera sie nasza cywilizacja. Dalsza naturalna ewolucja DNA czlowieka stala sie niepotrzebna, bo mamy inne drogi przekazywania informacji. Mozemy tez sami zmieniac DNA, dramatycznie przyspieszajac ewolucje. Wszystko to powoduje ze naturalny cykl zycia i smierci nie jest nam potrzebny do dalszego rozwoju. Tylko tyle i az tyle nas wyroznia.

Gość panikakakakk
deco morenno-oczywiście mówią na razie o dobrowolnej, ale może to wyewoluować w nakłanianie do tego w przyszłości.

Gość gjj
mysle ze DNA nie jest odpowiedzialne za przkazywanie takich informacji, DNA okresla rozwoj naszego organizmu ale nie wiedzy