Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamaa

co powinnam spakowac do szpitala-moja pierwsza ciaza

Polecane posty

Gość mamamamaa

dziewczyny, prosze o pomoc, mam jeszcze dwa miesiace, ale chce sie upewnic wczesniej. z gory dziekuje.

Gość a ja.....
zapytaj w szpitalu. W tym którym rodziłam wszystko oprócz pampersów dawali dla dziecka, dla mnie podkłady też były. Musiałam mieć tylko przybory toaletowe. Poza tym jak wpiszesz w googlach "torba do szpitala" masz miliony stron

Gość mamamamaa
aha, super, bardzo Ci dziekuje.

Gość oooooooooooooooooooooooooooo
dokladnie, ja też napisałam do szpitala co trzeba ze sobą wziąć :) na pewno dużo pampersów i chusteczek :D

Gość diabl123
a nie uczęszczałaś do szkoły rodzenia w Twoim miescie? Mi w sr dali wykaz, co powinnam zabrać do szpitala. Kazdy szpital ma inne wymagania, ja np. nie musze nic brac dla dziecka, tylko dla siebie. Zamiast czytać fora i google powinnaś zadzwonic do szpitala i oni ci powiedzą. To że poczytasz w necie nic ci nie da.

Gość Lusiiiiiiiiiiiii
ja pakowałam się wg listy jaką znalazłam w jakieś gazecie o dzieciach :) ale w szpitalu okazało się że ta lista wydłużyła się nawet o papier toaletowy i ręczniki papierowe do rąk, bo w szpitalu nie było! A szpital -Wrocław -szok. radzę zapytać w szpitalu co musisz zabrać, co szpital to obyczaj ;)

Gość Lusiiiiiiiiiiiii
ps. i w szpitalu jeszcze okazało się wiele innych rzeczy których nie miałam na swojej liście.

dokładnie najlepiej dowiedz się w swoim szpitalu osobiście w drugiej ciąży byłam w 2 szpitalach i w jednym trzeba było mieć dosłownie wszystko łącznie z welflonem :/, a w drugim jedyne co trzeba było miec to chęci do rodzenia bo wszystko inne było nawet podkłady jak ktoś wyżej napisał i papier toaletowy aaaa nie było tylko kosmetyków dla matek czyli jakiś żel pod prysznic, bągbkę, paste, szczoteczke itp

Gość mamamamaa
dzięki dziewczyny, napewno wybiore się wczesniej do szpitala i wszystkiego sie dowiem. A swoja droga to nie chodziłam/nie chodze do szkoly rodzenia, nasze mamy nas rodzily bez tych szkół i było dobrze, ale jak ktoś chce chodzic...proszę bardzo, ja nie mam nic przeciwko.

ja w pierwszej ciąży nie chodziłam nawet nie było w tym mieście gdzie mieszkałam, a w drugiej byłam na kilku zajęciach ale tylko dlatego że się nudziłam na oddziale patologii ciąży a dla pacjętek tego oddziału SR była za darmo i jedyny plus z niej taki że kupe różnych próbek dla siebie i dziecka dostałam :)

ja mialam karte ciazy , dowod ,ksiazeczke ubezpieczenia . recznik, porannik, koszule, podpaski (dawaja takie wieeeeelkie podklady ! ja wolalam podpaski ) skarpetki ,najtki na zmiane. paste do zebow szczoteczke ,szczotke do wlosow, KOMORKE ;) wode do picia(na porodowce-przydala mi sie ),laczki . ciuszka dla dziecka np rozek lub kocyk ,pampersy (u mnie nie dawaja), 2pary bodow i 2 pary spioszkow i 2 kaftaniki . no i skarpetki.

Gość pilkamilka
filipka szkoda ze slownikow nie DAWAJA ;|

Gość mamama27
dowiedz się u siebie w szpitalu - jedni chcą ubranka dla dziecka inni nie - jedni dla ciebie coś inni nie - szpital powinien dać ci liste