Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o interpretację

proszę o interpretację wyników badań

Polecane posty

jak w temacie, martwie się! jestem w 12tc przede wszystkim problem z moczem: osad: nabłonki płaskie: gęto pokrywają pola widzenia pasma śluzu: bardzo liczne leukocyty 3-5 wpw bakterie: liczne składniki mineralne: b.liczne fosforany bezpostaciowe badanie ogólne: ph 8,0 (norma 5,0-7,0) barwa: c.żółta przejrzystość: l. mętny białko, glukoza, bilirubina, ciała ketonowe, azotany, leukocyty, erytrocyty: ujemne urobilinogen: w normie do tego neut% podwyższone 73,7 oraz obniżone lymph% 18,6 Bardzo dziękuje!!

nikt mi nie pomoże? w google jest niewiele

Gość dokładnie jak dziewczyny
a gin prowadzący ciąże to pracuje czy na urlopie?

wizyta za 1,5tyg :(

Gość dokładnie jak dziewczyny
to idz do lekarza 1 kontaktu ,

masz najprawdopodobniej jakieś zakażenie układu moczowego, idź do lekarza po receptę i polecam żurawinę

dzięki, czyli chyba poważne... :( pójdę w takim razie do lekarza I kontaktu.

nie ma na co czekać, nie można zaniedbać, idź do lekarza, pij wodę mineralną i żurawinę- jedz, albo pij

Gość riRiri
Mam pytanie, a czy dobrze pobrałaś mocz? W sensie bardzo ważna jest ta cała procedura, bo inaczej to cuda wychodzą. Przede wszystkim pojemnik powinien być jałowy (kupujesz w aptece) lub jeśli zwykły, to wyparzony. Po następne powinnaś się podmyć, później oddać do pojemnika mocz ze środkowego strumienia. Jeśli coś z tego wykonałaś źle, to wynik nie jest prawdziwy.

Gość riRiri
Jeśli oddałaś mocz z początkowego strumienia, to właściwe poniekąd normalne, że będzie tam śluz. Leukocytów w polu widzenia masz nie aż tak wiele. Bakterie mogą pojawić się jeśli się nie podmyłaś, albo w momencie oddawania moczu do pojemnika dotknęłaś nim okolice wiadomo jakie ;) Wyniki nie są aż takie złe, wszystko jest do wyleczenia.

Gość Podobnie
riRiri ma rację, jeśli pobrałaś próbkę nieprawidłowo to wynik będzie zakłamany. Ja też miałam takie wyniki, ale później poczytałam i zrobiłam jak trzeba i już wyniki były dobre. Zrób jeszcze posiew moczu, bo czasami bakterie choć liczne bywają niegroźne i nie trzeba ich leczyć. Taki stan zapalny w ciąży często bywa. Ja bym nie czekała 1,5 tyg. tylko zgłosiła się do rodzinnego.