Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama do szpitalaaaa

Pytanie o pierwsze pieluszki

Polecane posty

Gość mama do szpitalaaaa

Do szpitala i na początku do domu mam kupić pieluszki oznaczone nr. 1 czy 2? Czy pieluszki faktycznie powinny mieć wycięcie na pępek? Ostatnio widziałam Bella Happy i Pampersy 1 z wycięciem na pępek dla noworodka. Dziecko używa takich pieluch z wycięciem dopóki pępek nie odpadnie? Jak długo to trwa?

Gość renna
moje używało PAMPERS nr 2, czyli od 3-6 kg dla noworodków, bez wycięcia na pępek, zwykłą pieluszkę możesz odgiąć w miejscu pępka

Gość renna
pępuszek odpaDA ŚREDNIO PO 2-3 tygodniach

Zależy ile waży dziecko, na usg lekarz orientacyjnie powinien ci powiedzieć. Najlepiej kup jedynki, tj. 2-5 kg. W sumie co firma, to inne rozmiarówki, np 2ki Dady są mniejsze niż 2ki Babydream:) Bella Happy jakoś nam nie podeszły, testowałam chyba wszystkie pieluchy i najlepiej się u nas sprawdzają właśnie te Babydreamy z Rossmana. Mojej dziewczynie pępek odpadł po ponad 6 tygodniach, był to rekord pośród podopiecznych mojego lekarza i położnej:D Używałam pieluch bez wycięcia, jedynie zaginałam je tak aby odkrywały pępek.

Gość też synowa###
ja używałam najmniejszych Pampersów (inne uczulały) bez wycięcia, podwijałam

no wlasnie na usg powinnas orientacyjna wage znać. U nas to bylo 2.9 kg wiec kupilismy jedno male opakowanie pampers new born, nie mialy wyciecia na pepuszek ale zawijalismy. Na pepek uzywalismy Octinosept ; taki w sprayu, pępuszek odpadł po ok 20 dniach od narodzin.

moje dzieci nosily przez pierwszy miesiac pampersow 1 . na poczatku i tak byly za duze . dzieci wazyly 2600 i 2900 48cm i 53 cm

Gość la kówka
Moje malenstwo wazyło 3700 i miało mała pupcię, także nawet nr 1 były za małe. Tzn. ja uzywałam przez ok. 1 miesiac pampers newborn, bez wycięcia. Sama podwijalam pieluszkę, podpatrzyłam jak połozna robi to w szpitalu. Na pępuszek Ocenisept i to nawet rzadko psikałam. Wszystko pieknie się wygoiło :D

Gość la kówka
aha miałam probkę - 1 pieluszkę z wycięciem Bella, a i tak trzeba było podwijać, poza tym były wielkie i grube :(

Gość mamama27
synek ur się 3300 i 55 cm a jedynki były duże - więc wg mnie paczka 1 na początek

Miałam synka bardzo wymiarowego, prawie 3,5 kg i 56 cm, używałam na początek Huggiesów newborn i Dada- jednak Dada były większe i częściej przesikiwał, miał na początku szczuplutkie biodra i nóżki i ciężko było "szczelnie" zapiąć. Pieluchy kupowałam bez wycięcia na pępek, ten odpadł po tygodniu.

Gość Moja córka
urodziła sie z wagą 3740g i zakupiłam jej pampers new baby 1 (od 2-5 kg) zresztą jakieby nie kupić to myślę że te od 2 - 5 kg będą dobre bo dwójki mogą być za luźne w nogawkach.