Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podajecie dzieciom witaminy ?

Podajecie dzieciom witaminy ?

Polecane posty

Moje dziecko je na sniadanie i na kolacje kaszke przyzadzano na mleku modyfikowanym . Jak wiadomo w mleku jest duzo witamin ( je tylko dwa razy dziennie mm po ok 150-200ml) , poza tym normalne obiadki , owoce , warzywa i w nocy moje mleko . I tak sie zastanawiam nad podawaniem witamin , moim zdaniem to za duzo i chyba nie powinno sie podawac dodatkowych . A wy jak myslicie ? Dajecie swoim dzieciom dodatkowe witaminy ?

Gość yyyhmyyy
Witaminę D3 powinno dawać się dziecku do ukończenia przez nie 1 r.ż. To bardzo ważna witamina, nie mów że jej nie podajesz?

Gość mądrzejsza mama
"przyzadzano" i Ty jeszcze chcesz jakies witaminy dawac? slownik cholera, slownik!!

tak witamine D3 podaje , ale odkad wlaczylam mm podaje tylko co drudi /trzeci dzien zeby nie przedawkowac ( z zalecenia lekarza) Wiem ,ze zle napisalam ale nie chcialo mi sie poprawiac , zreszta nie mam na to czasu . Szybko pisalam posta ,mialam poprawic , ale wyslalam wiadomosc , nie mam czasu na zajmowanie sie takimi duperelami jak blad . Tym bardziej ,ze czytajac tutaj co niektore wypowiedzi z naprawde razacymi bledami , stwierdzilam ze to nie istotne i tak wiadomo o co mi chodzi ...

*drugi - poprawiam , bo znowu sie jakas mamuska przyczepi , ktora nigdy w zyciu nie popelnila zadnego bledu . Ale przyczepic sie musi , zeby chociaz przez chwile poczula sie lepiej i bardziej dowartosciowala :-0

Gość yyyhmyyy
"nieistotne" :) Nie trzeba dawać już więcej witamin. Gdybyś nie dawała dziecku soczków, to można byłoby podawać mu wit. C w kropelkach, jakieś 5 kropelek co drugi dzień, ale jeśli dziecko pija soki, to w sumie nie trzeba, choć jeśli pija je rzadko, to jednak co 2 dni podawałabym tą witaminę.

dzieki :-)