Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katherine Juliette

Doradźcie - czy "zmuszać" mężczyznę do mówienia "kocham Cię"??

Polecane posty

Jesteśmy razem 5 lat. Mieszkamy razem od 4. Przez ten czas usłyszałam "kocham cię" z jego ust może 10 razy. Natomiast wielokrotnie udowadniał to swoim zachowaniem. Ja jednak - jak to baba - chciałabym to czasem usłyszeć, jest to przecież bardzo miłe i moim zdaniem potrzebne, gruntuje, cementuje, daje poczucie bezpieczeństwa. Zachowanie zachowaniem, natomiast chciałabym słyszeć jak mówi, że mnie kocha, dla mnie to jest bardzo ważne, wielokrotnie mu o tym mówiłam, ale on ma chyba w nosie, że to dla mnie jest tak istotne. Wszelkie próby rozmów w moim mężczyznom na ten temat nic nie dają. Mówi że jest introwertykiem w związku z czym słowo "kocham cię" nie przechodzi mi przez gardło. I powiedział, że po co chce to słyszeć, jak według niego 'kocham cię' to dzisiaj pusty slogan, i liczą się gesty, traktowanie kobiety, i w ogóle o co mi znowu chodzi. Ja często mu mówię, że go kocham, aż raz mi wypalił że za często i dlatego nie ma już w tym magii. W związku z tym nie mówię już mu o tym wcale. Czy słowa "kocham Cię" są ważne, czy liczą się tylko gesty? Jak mu wytłumaczyć, że chciałabym to słyszeć, chociaż raz w miesiącu? A tak poważnie - może on mnie jednak nie kocha aż tak bardzo? Czy mam z nim nadal o tym rozmawiać? Zmuszać go? Czy nadal słowo to będzie "zakazane" w naszym domu. Już sama nie wiem Doradźcie proszę!

Gość virtucon
tak przypalaj go moze ci powie:)