Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MirkaIAdam

Decyzja zapadła -> Wyjeżdżamy do Anglii

Polecane posty

Gość MirkaIAdam

Myśleliśmy o wyjeździ już jakiś czas ale dziś zapadła decyzja , wyjeżdżamy :) Oglądamy w tv Tuska i śmiejemy się z radości, że nas to już nie dotyczy :) Mamy ponad 30 lat. Nasi znajomi byli z sobą w Polsce 10 lat i nie mieli ślubu dzieci, rok po pobycie w UK mają córeczkę. Może my w końcu też będziemy mogli mieć też dziecko :) A kto z was wyjeżdża ?

Gość MirkaIAdam
Będę pracował na zmywaku w budce u turka, a żona będzie zbierać złom i butelki

Gość czerwona jagódka
Ja byłam w Londynie w 2005 roku. Do dziś żałuje że tu wróciłam.

Gość MirkaIAdam
No nie akurat maż ma konkretny dość dobrze płatny zawód ja trochę gorzej ale bez przesady ;) Zresztą wiesz tam sprzątaczka żyje na lepszym poziomie niż u nas naukowiec czy nauczyciel więc ;) moge i sprzątać jak będzie trzeba.

Gość vcxvcx
Zresztą wiesz tam sprzątaczka żyje na lepszym poziomie niż u nas naukowiec czy nauczyciel więc moge i sprzątać jak będzie trzeba. nie kłam. Wiem jak zyje tam sprzataczka .

Gość vcxvcx
Sprzataczka w Anglii zyje tak jak oosba ktora w Polsce zarabia równo 3 tys zł .

Gość MirkaIAdam
Ja też wiem jak żyje sprzątaczka wyobraź sobie. Szczególnie taka która ma dwie trzy prace w prywatnych domach. Niejeden wykształcony u nas chciałby mieć chociaż połowe tego.

vcxvcx Zresztą wiesz tam sprzątaczka żyje na lepszym poziomie niż u nas naukowiec czy nauczyciel więc moge i sprzątać jak będzie trzeba. pracując w Polsce jako pracownik fiznyczny jestes biednym Polakime pracując w UK jako pracownik fiznczny bedziesz bogatym polakiem ale biednym mieszkancem UK :)

Gość VaVa2222222222
JA TEZ CHYBA WYJADE Z ZONA TRZEBA POGADAC

wasze myslenie nie ma zadnej logiki... :) jesli w kraju nie masz dobrej pracy to zle zarabiasz - to jest logiczne wyjedziesz i co z tego jak tam bedziesz mial najnizsza krajowa UK... wiec mieszkajac tam nadal bedziesz tak samo zyl jak w Polsce :)

Gość swdsdsdwww
a jak tozalatwiliscie, macie tam mieszkanie??praca zalatwiona? tez chyba chce

Gość Lordie
Mam ciocię nauczycielkę, jest już na emeryturze, ale udało jej się wybudować dom na obrzeżach warszawy (3 piętra + ogród) Wychowała dwójkę dzieci (moi kuzyni) a jej mąż (wujek) więcej zaglądał do kieliszka niż pomagał. Pewnie zastanawiasz się jak to zrobiła? Oszczędzała! Pracowała w dwóch szkołach, brała dodatkowe okazyjne zlecenia (np podczas wakacji jeżdziła na obozy jako wychowawca, zgłaszała się do komisji na różnych konkursach młodzieżowych - wiadomo, poprawa prac, pilnowanie czy nie ściagają, praca weekendowa którą inne nauczycielki gardziły) Dom stawiali jej ukraińcy, którzy przyjeżdżali do Polski za pracą sezonową. Polakiem był jedynie wynajęty kierownik robót, który musiał to wszystko ogarnąć. Dało się? Dało!

Gość uyrs
w Angllii nie jest tak zle , ale no własnie ceny mają pojebane . Czynsz 3 razy wyzszy niz w Polsce . Piwo na polskie - 8 zł

Cigarette Burns -> jesli ktos ma wiedze, dobry zawod badz fach w reku to jest dla niego wszedzie przyszlosc... a jak ktos nic nie umie to moze caly swiat zjedzic a nikt mu nie da super pracy za duza kase :)

Gość VaVa2222222222
Aż połowa Polaków na Wyspach nie zamierza w najbliższej przyszłości wracać. Pracują głównie fizycznie. Ich średnie zarobki to 7,5 tys. zł miesięcznie na rękę -wynika z pierwszych badań nad emigracją. OOO MACIE :) A ZA 7,5 TO MOZNA ZYC JUZ NIECH ZONA Z POLOWE TEGO ZAROBI I BEDZIE OK DZIS ROZMAWIAM TRZYMAJCIE KCUKI

Gość Olśniony
Chcecie jechać to jedźcie! Będzie wiecej roboty dla mnie :>

Gość a jedx w cholerę
tylko potem nie płacz że na bilet powrotny nie masz! haha jeszzcze my sie bedziemyz Ciebie śmiać jak bedziesz sie po slumsach szlajała znasz to-wszedzie dobrze gdzie nas nei ma! znam mnóstwo ludzi co pojechali a teraz płacz bo nawet nie maja za co wrócić do kraju i wstyd przed rodziną!

Gość uyrs
zycznie. Ich średnie zarobki to 7,5 tys. zł miesięcznie na rękę - nie 7,5 tys tylko 4,5 tys .

Gość swdsdsdwww
a powiedzcie jakz alatwacie ta prace?? gdzie szukac ofert w szwecji pomozcie noo

Gość uyrs
7,5 tys na ręke to srednie zarobki Anglików Polak zarobi zawsze najnizsza krajowa . czyli 4 tys zł Nie wazne co wykonujesz i tak wiecej nie dostaniesz.

czemu wam sie wydaje ze pracując w UK jako pracownik fizyczny bedziecie bogaci zyjac tam ? wg was sprzataczka w Uk mieszkajaca i pracujaca jest zawodolona i ma sie za bodata? bo wy tak siebie tam widzicie... w najnizszej klasie spolecznej i cieszycie sie ze bedzie to fortuna hmmm tak samo jak ludzie z Bialorusi marzą o pracy fizycznej w Polsce... haha

Gość swdsdsdwww
Cigarette gdzie szkac pracy w skandynawii

"wyjedziesz i co z tego jak tam bedziesz mial najnizsza krajowa UK... wiec mieszkajac tam nadal bedziesz tak samo zyl jak w Polsce" Nie wszyscy muszą mieć najniższą krajową. W Polsce nie brakuje osób ze znajomością języków i wykształceniem. Mam wielu znajomych w Londynie (jak większość Polaków ;) ) i nie powiem żeby narzekali. Nie zostali milionerami, ale żyją NORMALNIE a przecież tego chcą wyjeżdżający - ŻYĆ NORMALNIE. Prowadzenie działalności gospodarczej też jest prostsze i TAŃSZE. Kto zna wie :)

Gość Olśniony
-------VaVa2222222222 Ci na których jest zapotrzebowanie i którym się powiodło to rzeczywiście zarabiają przyzwoicie szerząc propagandę wzdłuż i wszerz. A co powiesz o tych którym się nie powiodło? KArtonowe miasteczka pod mostami w paryżu, opuszczone magazyny w porcie dover, domy dla uchodźców w holandii .. więzienia i areszty w całej europie, dworce, obozy pracy we włoszech :> Wyjazd to ryzyko.

Gość uyrs
4 tys zł zarobisz , ale pamietaj ze czynsz Polska - 300 zł czynsz Anglia - 1200 zł 4 tys zł w Anglii to jak 3 tys zł w Polsce 3 tys zł to słabe zarobki nawet jak na Polskie warunki