Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MirkaIAdam

Decyzja zapadła -> Wyjeżdżamy do Anglii

Polecane posty

ROSALINDA PACZEKO -> ja nie mowie ze nie ma osob ktore wyjezdzaja i pracują nie tylko fizycznie... akurat takie osoby rozumiem - ale autor pisze o tym ze chce tam zmywac itd niewazne co bo i tak lepiej niz w Polsce... a to akurat nie jest prawda

Gość Olśniony
a najlepsze jest to, że większość wyjeżdżających pluje na bliskich, wyśmiewa przyjaciół i ogólnie pali za sobą mosty mając w pogardzie tych którzy nie odważyli się na wyjazd razem z nimi ... a po latach niepowodzeń czują że nie mają swojego miejsca na ziemi, z polski uciekli, a za granicą ich nie chcą .. wrócić do polski i patrzeć na dawnych przyjaciół, rodzinę którzy w tym samym czasie dorobili się, może nie aż tyle, ale jednak coś mają - wstyd dziwi was że polak w anglii któremu się nie wiodło zamordował swoją rodzinę?

"ale autor pisze o tym ze chce tam zmywac itd niewazne co bo i tak lepiej niz w" Przecież pisze że mąż ma dobry zawód ? Po drugie wielu naszych dzisiejszych "biznesmenów" zaczynało od zmywaka w Anglii czy Norwegii więc cóż w tym złego ? Od czegoś trzeba zacząć.

a najlepsze jest to, że większość wyjeżdżających pluje na bliskich, wyśmiewa przyjaciół i ogólnie pali za sobą mosty mając w pogardzie tych którzy nie odważyli się na wyjazd razem z nimi dla mnie to chamstwo w czystej postaci. Ja bardzo chcę wyjechać, ale w życiu bym nie wypięła doopy na bliskich,,,,a wiem, ze mówisz prawdę bo sama znam takich ludzi...albo facetów co w kraju zostawiają rodzinę, a za granicą znajdują sobie inne kobiety....

Gość uyrs
95 % Polakow w Angllii zarabia najnizsza krajową

Gość hubabuba8
co Ty piszesz?? coca-cola 1f=5 zl ;) chleb 1f = 5 zl skad Ty bierzesz te ceny?? jedno jest pewne w Anglii opiece3 socjalnej nikt nie dorowna jak mozecie wyjezdzajcie...ja klepalam biede w Polsce przez 10 lat...liczylam zeby mi na chleb starczylo (doslownie) tu pracuje 16 godzin tyg i na mnie i na dzieci dostaje od panstwa miesiecznie na polskie 7,5 tys jedynie co jest tu drogie to oplaty za mieszkanie i samochod..reszta to lajcik.. ide do sklepu i wrzucam do wozka co mi pasuje a nie na co mi starczy ;)

Gość hubabuba8
aaa i dodam ze stac mnie na silownie basen,balet i karate dla dzieci w naszej kochenej Polsce moglabym pomarzyc ;)

Gość olaxus
zapraszamy, zapraszamy ... a jesli mozna spytac- do kad jedziecie

Gość ,i,i
hubabuba8 kidy wyjechałas z Polski

Gość hubabuba8
bedzie jakies 7 lat jak tu jestem

Gość hubabuba8
aaa i leki darmowe dla dzieci ;) w Polsce wydawalam fortune i sama sie lecze wiec to dla mnie rewelacja ;)

Gość ,i,i
7 lat temu to był bardzo dobry czas by wyjechać . Teraz róznice w poziomie zycia miedzy Polska , a Anglią są dużo mniejsze nie dawniej.

Gość hubabuba8
tak masz racje...to byly dobre czasy...ale napewno zdecydowalabym sie na taki sam krok jak wtedy bo mimo wszystko tu nadal jest o 1000 razy lepiej niz w Polsce ;)

Gość hubabuba8
pracuje po 16 godzin, a o 14:30 jestem w domu :D Czaicie?

Gość hubabuba8
podszywie...czytaj ze zrozumieniem...po 16 godzin tygodniowo ;P polska mentalnosc zeby tylko kogos zgnoic i zeby mu sie noga podwinela to jestesmy szczesliwi....

Czemu przeliczacie funty na zlote? Jak mieszkasz w uk to nie patrzysz na np. chleb za 1.69 i w glowie kalkulacja ile to w zl. Ja pracuje za minimalna krajowa (6.05 na h) stac mnie na dobre jedzenie, wynajecie pokoju. Gdybym chcial gdzies wyjechac do cieplego kraju musial bym odkladac przez jakies 2 albo 3 miesiace bez jakiegos strasznego zaciskania pasa. Jak bym zaciskal pas to 1-2 miesiace max. Teraz robie sobie prawko i w lutym kupie transport. Nie chwale sie, poprostu staram sie pokazac jak jest w uk a jak w pl. Chcialbym zobaczyc jak w pl ktos za minimalna moze jechac do cieplego kraju do 5 gwiazdkowego hotelu

Gość kawabi
Szczerze mówiąc, to myślę o tym samym. Mam już dość tego chorego kraju! Moja siostra jest w Anglii już 6 lat i wcale nie myśli o powrocie. Jest zwykłym pracownikiem - opiekuje się chorą osobą. Stać ją na wiele rzeczy, idzie do sklepu i kupuje na co ma ochotę, a ja muszę się trzy razy zastanowić czy kupić np. jogurt czy sok! Co roku wyjeżdża dwa razy za granicę na jakieś wycieczki. Jak przyjedzie do Polski, to zazdroszczę jej tego, że jeźdżi sobie na zakupy, kupuje ciuchy i co tam chce, bo to w Anglii normalne. A ja tu w Polsce chodzę jak taki obwieś w wypłowiałych i zużytych ubraniach. Zazdroszczę jej tego, że nie musi się przejmować tym, czy jej starczy od pierwszego do pierwszego. Oboje z mężem pracujemy, a i tak nam nie starcza. Po co mi były te studia! Mamy dwójkę dzieci, a nic nam się nie należy, a tam socjal jest na wysokim poziomie. Jeszce chca zlikwidować becikowe i ulgę podatkową na dzieci! Chore!!!

Gość hubabuba8
dokladnie o tym pisze ze to co sie dzieje w Polsce jest chore!!! i nie pisze tego wszystkiego zeby sie chwalic tylko po to zebyscie uciekali z tego kraju o lepsze jutro...nie ma nawet porownania jak sie tu zyje!!! jesli ktos jest uczciwy i chce pracowac to tu sie zyje na poziomie bo taki to wlasnie kraj ;)