Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość USRR

Oglądanie płodu na USG przed aborcją

Polecane posty

Gość ku sprostowaniu
nie ma takiej kategorii jak "propagatorki aborcji". dla nikogo aborcja nie jest rozrywka ani przyjemnoscia. propaguje sie jedynie moznosc wyoboru, kiedy kobieta znajdzie sie w niechcianej ciazy. propaguje sie rowniez uswiadamianie seksualne, zeby nie bylo potem niespodzianek. a nawet propaguje sie, ze jak zajdzie potrzeba aborcji, ktora ma byc ostatecznoscia, to zeby to zrobic jak najszybciej.

Gość a co z prawem do aborcji
Ja żadnej ideologii do tego nie przyprawiam, ale czemu ja nie mam mieć prawa do aborcji? chcę o tym decydować! *w pewnym sensie*

Gość alicja 555
to polska. Czego sie spodziewasz?

dlatego póki co jestem przeciw, dopóki nie zostaną uwzględnione moje prawa.

Gość kamelija
morderców i psycholi trzeba karać a nie nad nimi się rozczulać i "pracować". każdy dorosły człowiek ma być odpowiedzialny za własne czyny i te lewackie dyrdymały żeby człowieka traktować jak glupie bydle które nie jest odpowiedzialne za swoje decyzje i w związku z tym musi być trzymane przez państwo za mordę to sobie zostaw na wiec socjalistów." offerma! Nie zgadzam sie z tobą, zresztą sam sobie zaprzeczasz, twierdzisz że - OK tu zgoda, dorosły cżłowiek ma być odpowiedzialny za własne czyny, a zarazem uważasz, że system kar odstrasza od pewnych czynów. Bądźmy konsekwentni i róbmy tak jak Amerykanie- dajemy pełne info: to jest dziecko , powstało, bo uprawialiście seks, doszło do zapłodnienia i rozwija sie w tobie żywy człowiek, usuniesz ciażę to zabijesz to dziecko. I dajmy wybór. Trzeba zrobić wszystko, aby kobieta nie zdecydowała sie zabić, ale nie zgadzam sie z tym, że trzeba zmuszać do donoszenia ciąży. Dopóki płód jest niezdolny do życia poza organizmem matki, dopóty ona ma w swojej gestii co chce robić ze swoim organizmem. Ona decyduje, czy chce aby jej organizm był w stanie ciąży czy nie. NIGDY nie zrobiłabym aborcji, poza zagrożeniem mojego życia lub urodzeniem dziecka, które będzie cierpiało żyjąc i to też nie wiem na pewno czy bym abortowała ciążę, ale tak zakładam na tę chwilę. Ale co robią inne kobiety ze swoją ciażą w fazie przedmózgowej płodu to ich sprawa, i społeczeństwo, które nie gwarantuje im nic oprócz zakazu aborcjki, nie powinno mieć tu nic do rozkazywania. .

Kobiety dokonujące aborcji powinno się ścigać z urzędu. Tyle, że logika zabrania ścigania kobiet, które są już matkami ... Tak, to zapewne karanoby kobietę tak samo jak lekarza.

"Bądźmy konsekwentni i róbmy tak jak Amerykanie- dajemy pełne info: to jest dziecko , powstało, bo uprawialiście seks, doszło do zapłodnienia i rozwija sie w tobie żywy człowiek, usuniesz ciażę to zabijesz to dziecko. I dajmy wybór." czy ty przypadkiem nie zwariowałaś? chcesz "dawać wybór" zabicia dziecka? a dlaczego dorosłego to nie? dokładnie z powodów które opisujesz: "dajemy pełne info: to jest dziecko , powstało, bo uprawialiście seks, doszło do zapłodnienia i rozwija sie w tobie żywy człowiek" aborcja musi być zabroniona. bo to jest właśnie ŻYWY CZŁOWIEK, DZIECKO KTÓRE POWSTAŁO W WYNIKU ZAPŁODNIENIA i nie ma już odwrotu. aborcja nie cofa czasu i ten człowiek nie znika tylko po prostu zostaje ZAMORDOWANY. a ty szukasz usprawiedliwień dla jego morderców chcesz im dawać wybór? jak to jest w ogóle możliwe? "Dopóki płód jest niezdolny do życia poza organizmem matki, dopóty ona ma w swojej gestii co chce robić ze swoim organizmem." i tu się nie zgadzamy. skoro matka dobrowolnie uprawiała seks to znaczy że godziła się na ewentualność ciąży. zaszła w ciążę z własnej woli. a skoro tak to ma obowiązek tą ciążę donosić. pacta sunt servanda - umów należy dotrzymywać. mamy XXI wiek i wszyscy wiemy skąd się biorą dzieci i jak się przed tym zabezpieczać. dlatego np ciąże z gwałtów można usuwać mimo że to też ludzie. ale skoro kobieta nie wyraziła zgody na ciążę (została zgwałcona) to nie ma obowiązku jej donosić i może gościa "abortować".

" i społeczeństwo, które nie gwarantuje im nic oprócz zakazu aborcjki" a co byś chciała żeby im "oferowało"? zasiłki i darmoszkę? i ty mówisz że nie jesteś lewaczką? :D

jest jeszcze jedna problematyczna kwestia do rozwiązanie w tym temacie Co z prawem ojca do posiadania dziecka?. Nie trudno sobie wyobrazić sytuację w której matka stwierdzi, że ona dziecka nie chce bo...bo nie. A ojciec chce mieć dziecko, ale nie będzie prawa, które daje takiemu ojcu wybór, gdyż zakłada się, że tylko i wyłącznie kobieta ma prawo decydować. Drogie Panie, to nie jest wyłącznie Wasza sprawa.