Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobitka23r

miesiaczka,kobiecy problem-lekarz??

Polecane posty

Gość kobitka23r

Kobietki kochane bardzo prosze o rade.mam 23 lata,od 1,5 roku nie biore tabletek anty,okres mam w miare regularnie,problem w tym,ze w poniedz skonczyla mi sie miesiaczka a dzis rano patrze-krew! i tak caly dzien ze mnie cieknie po troszeczke.boli mnie prawy jajnik i dół brzucha.nie wiem co robic,jechac na pogotowie zeby zrobili usg dopochwowe i sprawdzili czy poczekac az przejdzie??

Gość kobitka23r
kurka wodna kobietki doradzcie coś:/

Bardzo cię boli?? jeśli tak bardzo, ze nie dasz rady wytrzymac do poniedziałku, zeby do lekarza pójść, to jedź na pogotowie.. ale może spróbuj wziąć tabletki przeciwbólowe i ciepły okład na brzuch i zasnąć :)

Gość kobitka23r
nie biore leków rzadnych.wziełam przeciwbólową apap extra i przezyje chyba do poniedziałku bo w sobote w szpitalu i tak mi chyba nie pomoga??nie bylam nigdy w szpitalu.czesto mnie pobolewa brzuch i wlasnie nie wiem,czy to cos z jajnikami.podczas stosunku nie krwawie.ostatnio tez tak miałam,okres-tydzien przerwy i dwa dni leciało znowu,w tej chwili,może łyżka krwi od rana.

Gość wiki1234321234
Edyciak: nie wprowadzaj w błąd!!!! ciepły okład wzmaga krwawienie!!!!!!!! jeśli już to coś zimnego z zzamrażarki sobie połóż zwężą się naczynia krwionośne i nie będzie bolało

no to zagrożenie życia to nie jest.. skoro pomaga ci apap extra, to to żaden ból nie jest.. :) ale jak skończy ci sie to krwawienie, to lepiej pójdź do lekarza, bo tak byc nie powinno chyba...

:-0 masakra.. ale to nie naczynia krwionośne "krwawia".. bo krew miesiaczkowa to nie "czysta" krew

Gość kobitka23r
ból mam tak na wysokości pępka ale po prawej stronie-na boczku:) to jajnik? acha i mam dosc stresującą sytuacje w zyciu,moze to wzmaga krwawienie.nie no musze isc do lekarza bo od 1,5 roku sie nie zabezpieczam i nie zaszlam jeszcze w ciaze.

Gość nic nie chce mówić ale ja
też tak miałam, po czym dostałam mega krwotoku i wylądowałam w szpitalu :o prawie się przekręciłam przy tym. nie lekceważ tego

Gość poł.A.
A ile trwają Twoje cykle?

mi sie wydaje, że jajniki sa dużo niżej od pępka.. bo mnie boli tak na linii majtek zwykle :P

Gość wiki1234321234
"Ja kiedyś miałam takie bóle, że owinęłam się poduszką elektryczną i nie przejmowałam się niczym, bo już kompletnie nic mi nie pomagało. Fakt było większe krwawienie, ale ulga jaką mi to przyniosło była dla mnie bezcenna. " "Pod wpływem ciepłej temperatury rozszerzają się naczynia krwionośne" a pod wpływem zimnej zwężają co powduje że ból ustaje. proste

Gość kobitka23r
Edyciak krew mam taka ze śluzem i raz widziałam jakis mały skrzep??tempa jestem w tych wszystkich kobiecych sprawach;/ apap extra pomoze:) silna jestem baba ale lekarza i tak nawiedze nie ma co.nie chce sobie jakis problemów narobić,tylko mam stracha bo osrodek zdrowia odwiedzam raz w roku-jestem z tych co nie choruja

Gość kobitka23r
"nic nie chce mówić ale ja" kochana i co to było??co ci zrobili w tym szpitalu??

faszerowali mnie lekami a w końcu zrobili transfuzję krwi, chyba z 3 razy, bo ciągle krwawiłam. ostatecznie krwawienie ustało ale potem z miesiąc leżałam w łóżku już w domu, byłam okropnie osłabiona i miałam anemię

Gość kobitka23r
mój cykl 30dni

Gość hmmmmmmmmm***********
gdyby nie to krwawienie, to powiedziałabym,ze to wyrostek.... a możesz podnieśc prawa nogę do góry??? może lepiej jedx na to pogotowie, skoro juz wczesniej ci się to zdarzało, to lepiej sprawdzić...

ja wiem, ze ciepło powoduje miejscowe rozszerzenie naczyń krwionosnych.. ale miesiaczka to nie krew, to złuszczająca się błona śluzowa macicy i ona tak wyglada.. bo ta błona tez jest ukrwiona a ciepło działa tez bardzo rozkurczowo.. ja akurat nigdy nie łączyłam tego z ewentualnym wiekszym krwawieniem miesiączkowym.. możliwe, ze jest tak, jak mówisz.. ale gdy mnie boli, to mam w dupie, czy podpaskę zmieniam co 2 godziny czy co 4..

Kiedy ostatni raz miałaś robione USG. Może jest jakiś torbiel - to by tłumaczyło bule. Wpadnij lepiej do lekarza tak kontrolnie bo nigdy nic nie wiadomo.

Gość kobitka23r
hmmmmmmmmm*********** tak słonce,moge,to nie wyrostek:) "nic nie chce mówić ale ja" kobitko a badali ci jajniki?usg dopochwowe?straszna miałaś sytuacje. dobrze,ze tu weszłam,pierwszy raz w zyciu.zmobilizowałam sie zeby isc sie dobrze przebadac.

tak badali. do dziś nie wiem, co mi dokładnie było, bo niestety żaden lekarz nie raczył mi wytłumaczyć :o wiem, że miałam powiększony jajnik, ale tak poza tym nie mam pojęcia..

Gość kobitka23r
dziewczyny a jak długo powinno sie wyregulowac wszystko po braniu tabletek anty??brałam microgynon 5 lat,juz 1,5 roku nie biore.ciazy brak.kiedy powinnam sie zaczac martwic,ze jej jeszcze nie ma?:)

Gość kobitka23r
laseczki??