Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puls serca

Nie wiem dlaczego ludzie mówią że żeby dostac dobrą pracę należy się uczyc?

Polecane posty

Gość puls serca

Przykłady: - Ja - wykształcenie średnie ogólne - praca jako recepcjonista - Siostra - wykształcenie średnie ogólne - rejestratorka medyczna - Siostra - wykształcenie zawodowe - sekretarka w kancelarii - Brat - wykształcenie średnie - praca w korporacji - Kolega - średnie - pracuje w kadrach - Kolezanka - srednie - wprowadza dane w urzedzie skarbowym - Kuzynka -srednie - praca w urzedzie pracy - Kuzyna - srednie - praca w urzedzie gminy - Kolezanka - srednie - praca w banku (obsluga klienta) - Kolezanka - srednie - referent urzedu sadowego Jakoś wiele z tych osób które znam łącznie ze mną nie mają nawet matury. Więc po co jest taki nacisk by miec dobrą pracę należy się uczyc???

Pewnie, żeby ogłupiać młodych ludzi na studiach na modłę lewicową i ich demoralizować.

Gość puls serca
Jakos wielu ludziom bez matury lacznie ze mna udalo sie dostac dobra prace. I to nie jest tak ze dostalo sie ta prace po znajomosci :), owszem zostalem polecony ale reszta juz ode mnie zalezala.

Dlatego, że mimo wszystko mając i głowę na karku i dobry papier łatwiej jest sobie poradzić. Owszem, osoby które nie mają nic poza papierkiem raczej Rzymu nie zbudują, ale to inna historia.

Gość wlasnie tak jest w tym
pieprzonym kraju ze ludzie bez wyksztalcenie kradna ludziom po studiach prace.

Gość pfffffff
Siostra - wykształcenie zawodowe - sekretarka w kancelarii czyli co? jest krawcową, tokarzem, piekarzem... i jest sekretarką w kancelarii? nie wiem czy wiesz, ale tam trzeba umieć czytać i pisac i liczyć do więcej niż 100

Gość cuuudo chłopak
Urząd skarbowy, urząd pracy, urząd gminy, urząd sądowy, rejestratorka medyczna czyli pewnie przychodnia.... Nic dziwnego, że potem idziesz do placówki państwowej i nic nie możesz załatwić skoro pracuja tam ludzie bez matury. Zrobić teraz matrurę to jak wycisnąć pryszcza.

Gość puls serca
Jest sekretarka w kancelarii u naszego kuzyna :) i bardzo dobrze radzi sobie w tej pracy. Skończyła zawodówkę handlową.