Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania123456789

przesadzam ??

Polecane posty

Gość ania123456789

Witam. Moj problem dotyczy mezczyzny z ktorym jestem pol roku. On ma 31 lat, ja 22. Ostatnio martwilam sie ze jestem w ciazy. Kiedy zapytalam go co by zrobil gdyby to byla prawda, powiedzial ze na dziecko jest za wczesnie i ze skomplikowaloby nam ono zycie bo nie jestesmy malzenstwem (jego rodzice sa bardzo religijni) i znamy sie za krotko. Potem dodal ze jezeli wynik bedzie pozytywny chce abym usunela ta ciaze. Kiedy to uslyszalam zapytalam dlaczego ze mna jest bo wyglada na to ze dla zabawy i ze nie mysli o nas powaznie. Wtedy on stwierdzil ze jest za wczesnie aby stawiala mu jakiekolwiek żądania i ze byl z ostatnia kobieta 5 lat i go do niczego nie zmuszala. Teraz nie wiem.. byc moze przesadzilam, ale z drugiej strony nigdy w zyciu bym nie podjela rozmowy o naszej przyszlosci po tak krotkim czasie bycia ze soba gdyby nie ta afera z ciaza... Chcialam sie dowiedziec czy moge na niego liczyc zanim jeszcze zrobilam test.. Okazalo sie ze nie. Co myslicie?

Gość teczowo007zglossie
Moze nie jest jeszcze gotowy na takie rozmowy? W koncu to tylko 6 miesiecy..

Gość oh merrenna omg
31 lat i niegotowy? Moze jest z toba tylko z nudow? Jak znajdzie kandydatke na zone to cie zostawi ? Pol roku to chyba wystarczajaco czasu aby rozmawiac o przyszlosci, planowac cos..?

Gość hjnoi
przesadzam ??" no ba ! rok w ogrodzie trwa 12 msc :D

Gość ??
a wynik testu jaki ?

Gość virtuvon
nie traktuje tego powaznie albo cie nie kocha moj po pol roku bycia razem tez na pytanie a co by bylo gdybym byla w ciazy mial przerazona mine i stwierdzil ze bysmy sie zastanowili chodz on sie boi miec dzieci bo ma ryzyko dziedzicznego raka i mial nieciekawego ojca i boi sie ze moglby robic podobnie

Gość anetaaaa20
powiedz ze jesli chce uprawiac z Toba seks to musi sie liczyc z konsekwencjami wpadki i ze nie bedziesz usuwac ciazy i cierpiec pozniej przez to bo on nie jest gotowy! jesli to mialaby byc Twoja wina bo zapomnialas pigulki to moze miec pretensje do Ciebie ale w przeciwnym razie nie i nie daj sie zbalamucic. pod zadnym pozorem nie ulegaj jego presji.

Gość hahhahaha bzykać ją to
gotowy, ale na rozmowy niegotowy :D :D :D co za yebany hipokryta, zgrywa przed starymi świętoszka ale fiuta używa :D nie no, ja bym kretyna rzuciła i tyle dziewczyno! w takich sytuacjach dowiadujemy się ile naprawdę wart jest nasz partner. nie patrzenie w oczka kuźwa, słodkie słówka i spacerki są ważne. tylko właśnie takie sytuacje

Gość ania123456789
Wynik negatywny ale co z tego skoro zaczelam watpic w sens tego zwiazku;/ Nie zamierzam byc dla kogos 'popychadlem' jak to 'jabadaba du!' blyskotliwie' zauwazyl. Skoro nie wiaze ze mna zadnej przyszlosci to po co mi ktos taki ? Mysle ze zaczynajac z kims chodzic juz po chwili wiemy czy warto dazyc do czegos wiecej czy tez nie.. To sie czuje

Gość jewyyy
Rodzice katolicy dlatego nieślubne dziecko to straszna rzecz ale usunąć ciąże to już okej. Katolicy...

Gość no tak a skoro
on nie czuje to chyba cos nie tak hmm ?

Gość kopnij w dupę i nawet się już
nie zastanawiaj

Wiesz, jak u nas było? Byliśmy razem pół roku, ja 18lat, on 28 i sytuacja jak u Ciebie. Przerażona powiedziałam mu, że muszę iść na badania krwi, i co on na to? (Oboje dzieci nie chcemy mieć nigdy, nie planujemy po prostu). A on na to, że ma nadzieję, że wychowywanie będzie tak samo miłe jak robienie i trzebaby pomyśleć o jakimś zamieszkaniu razem, co nie będzie tatusiem weekendowym :) Wtedy się dowiedziałam - to ten. Facet powinien być oparciem, w końcu jest "współwinny" sytuacji!

Gość ania123456789
Kiedy sie dowiedzial ze nie jestem w ciazy stwierdzil ze potrzebuje czasu zeby pomyslec. Mowil ze odkad zna moja opinie na temat aborcji(powiedzialam mu ze jesli bede w ciazy nie ma szans ze usune) uzywamy zabezpiecznia. Zastanawiam sie czy ten zwiazek ma sens ? Moze by to wszystko zakonczyc ? Mniej bedzie cierpienia jesli to zrobie teraz a nie po np roku czy 2 latach.. ;/

Gość rodzice katolicy ?
A moze on chcialby po prostu zeby wszystko bylo jak nalezy? Tzn narzeczenstewo, slub a potem dziecko ? Moze tak tylko powiedzial ? Gdyby sie okazalo ze jestes w ciazy chyba by sie od ciebie nie odwrocil. Nie wiem. Nie znam typka

Gość virtuvon
uciekaj jak najdalej koles sie lubi dobrze bawic ciebie nie traktuje jak kobiety z ktora moglby byc na dluzej jakby mi facet powiedzial ze mam usunac to ja bym usunela go z mojego zycia

Gość jak ma być wszystko jak należy
jeśli koleś bzyka laskę i proponuje jej aborcję?! ja pierdolę. zresztą koleś ma 31 lat!!!!!!!!!!! i się przejmuje tym co mamusia powie jeśli jego laska będzie w ciąży?! to tylko durna wymówka, kuźwa, dorosły w chooj chłop i pieprzy o tym, co mamusia powie! dziewczyno rzuć tego złamasa

Gość ania123456789
Moze i macie racje. Lepiej to zakonczyc. Wiazac sie z 31 facetem bylam pewna ze wie czego chce a tymczasem okazalo sie cos zupelnie innego. Nie wiem czemu.. ale ciagle mam nadzieje ze jak sie w koncu odezwie to mnie przeprosi.. przyzna ze popelnil blad.. wpadl w panike ... Chyba sama siebie oszukuje, wiem ze nic takiego sie nie zdarzy :(

Gość ifswfsd
Nie zalezy mu na tobie. Moj maz ozenil sie ze mna po 8 miesiacach znajomosci, jestesmy malzenstwem 5 lat i dopiero spodziewamy sie pierwszego dziecka. I to nie ja nalegalam na slub, to byl jego pomysl i inicjatywa. Jesli facetowi zalezy to zrobi wszystko dla kobiety i by z nia byc.

Gość sumienie-miłość
tylko nie z miejsca

Gość jak ma być wszystko jak należy
nie łudź się. ktoś tam dobrze napisał, że to jest właśnie sytuacja w której poznaje się prawdziwą naturę człowieka. a ten Twój to wszystko co najgorsze, egoista i hipokryta...

Gość ((( marloon )))
ojj oszukujesz sie dziewczyno, oszukujesz. Skoro juz raz powiedzial ze nie chce z toba dziecka to zdania nie zmieni w przeciagu paru dni czy tygodni!!! Uciekaj od niego. Pol roku to nie wiele, a ty masz dopiero 22 lata znajdziesz kogos normalnego komu bedzie na tobie naprawde zalezec a nie na twojej za przeproszeniem DUPIE ! A co do niego.. To koles zostanie sam. A nawet jak sie hajtnie to jego laska bedzie miala przejebane skoro taki z niego luzak

Gość virtuvon
ja wiem ze moj byly juz teraz gdybym byla wczesniej w ciazy nie zostawil by mnie bez pomocy ale nie wiem czy bysmy byli ze soba na pewno nie ozenilby sie ze mna z tego powodu ja zresta tez bym nie chciala ale panike widzialam nie raz jak byla grozba bycia w ciazy

Znajdź odpowiedzialnego faceta. Takiego, który postąpi tak, jak mój ;) Dziś jesteśmy ponad 3,5 roku ze sobą i mieszkamy razem - warto dobrze zainwestować uczucia ;)

Gość SayThatYouLoveMe
moze go przestraszylas tymi powaznymi rozmowami? Wiesz jacy sa faceci. Nie lubia mowic o zobowiazaniach za wczesnie. Poczekaj jeszcze. Moze za jakis czas twoj luby sie otworzy ?

"Nie lubia mowic o zobowiazaniach za wczesnie" - jak facet jest pewny, to nie ma oporów przed mówieniem o przyszłości (przypominam, jej facet jest po trzydziestce. "Poczekaj jeszcze. Moze za jakis czas twoj luby sie otworzy?" - taaaa :D W wieku pięćdziesięciu lat :D I to przy pomocy wytrycha.

Gość taaaaa haa jasne
taa.. albo dziewczyna sobie zycie zmarnuje! uciekaj od niego poki sie jeszcze nie zakochalas na dobre

Gość SayThatYouLoveMe
istnieje przeciez antykoncepcja.. jak beda po nia siegac to nie wpadna !!!