Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normalniedebil

Kolejny z serii - czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość agrestwiśnia
Po pierwsze- jeśli chcesz konstruktywnych odpowiedzi - dlaczego piszesz na tak niepoważnych forach? Ja używam do takich dylematów możliwości skontaktowania się z ekspertem na wpadka.pl - polecam stokrotnie, po co sobie psuć nerwy na jakichś idiotycznych odpowiedziach. Po drugie rozumiem Cie, i zapewniam, że przesadzasz. Wyluzuj dziewczyno, jeszcze całe życie upojnych chwil przed Tobą - za każdym razem będziesz się tak spinać? ;) Najlepiej poszukaj sobie jakichś tabletek, dają większy spokój ducha jednak. Dodatkowo możesz jeszcze np kupić sobie na zaś tabletke awaryjną Escapelle, i przyjąć ją kiedy naprawdę zdarzy się jakaś sytuacja bardzo awaryjna

Gość kas92sia
Witam Co prawda mam 19 lat ale nie bardzo wiem o niektórych rzeczach i zaczynam się martwić, lekarze wcale nie tłumaczą dokładnie a jak się o coś pyta to się dziwią że się czegoś nie wie. Prosze pomóżcie. JAk wspomniałam mam 19 lat i zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne, wzięłam pierwszą w 1 dniu miesiąki więc zgodnie ze wskazaniami ale co? miesiączka nie ustała ot tak od razu, martwiłam się czy tak powinno być? bo myślałam że ustanie od razu a nie ustała, chłopak tez się dziwił że co tak odrazu pyk i nie będzie? no ok, przeczekałam, brałam sumiennie tabletkę o tej samej porze i po 7 dniach kochałam się ze swoim partnerem który skończył we mnie, co też mnie zdziwiło za pierwszym razem nasienie nie wypłynęło a czytając wcześniejsze wypowiedzi chyba powinno? tak czy siak uznaliśmy że dlatego że może było go mniej, bo następnego dnia gdy się znów kochaliśmy już wypłynęło. myślałąm że może dotarło tam gdzie powinno i ciąża, ale móię że poczekam... 14 dnia brania tabletek nastąpiło małe plamienie, 15 dnia też, a 16 już większe plamienie i nie wiem czy tak może być? czy może plamię bo gdzieś wyczytałam w 1000-cu stron że ciąża? sama już nie wiem, a może tak bo to pierwsze opakowanie, nie wiem czy mam się martwić czy nie? dodam że nie miałąm żadnych wymiotów itd, biegunek, czułam się bardzo dobrze podczas brania tabletek. mam jeszcze dodatkowe pytanie bo 21 dnia kończą się tabletki i robimy 7 dni przerwy na okres/plamienie i ono może nastąpić np. w 3 albo 4 dniu przerwy, ale tego 28 dnia bierzemy znów tabletkę i to plamienie kończy się czy co? i... w takim razie okres występuje nie co 28 dni a co 21? Proszę o szybką odpowiedź... Z góry dziękuję

Gość kas92sia
normalniedebil! Co do Twojej sprawy to tak: to ze względu na pierwszy stosunek, może nawet nastąpić krwienie w sposób poprostu przebicia błony dziewiczej :D nie ma się co martwić. JAk oddajesz mocz i Cię boli, albo oddajesz czsto mocz, to idź do lekarza, bo to oznaki że włąśnie od tego pierwszego stosunku, pewnie leki i spokojnie po zarzuciu wszystko ustąpi i się nie martw:P

Gość normalniedebil
agrestwiśnia dziękuję Ci. faktycznie sięgnęłam po rozum do głowy - ciąża w moim przypadku jest praktycznie NIEMOŻLIWA. ale po tabletki i tak pójdę, bo nie chcę co miesiąc tego przeżywać. okres mi się jeszcze nie spóźnia - powinien być do 3 dni, ale dzisiaj w nocy miałam duszności, mdłości i nie mogłam spać, a u mnie to oznaka nadchodzącej @ właśnie :) także cierpliwie czekam :) jajniki wygrzałam i już nie bolą - chociaż to właściwie chyba nie były jajniki - wydaje mi się, że ból po prostu promieniował, bo dzisiaj czuję, że boli mnie jakby szyjka macicy - pewnie od tego, że był to mój pierwszy raz i wszystko w środku mam tak "poranione" dzięki raz jeszcze :)

Gość martelina
agrestwiśnia a ja z kolei dziękuje za podsunięcie tej stronki ^-^ Faktycznie kontakt z ekspertem jest dobrą opcją, już się o tym przekonałam