Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanna

MARKERY

Polecane posty

Gość zalamanna

Oczym moze swiadczyc podwyzszone CA 125 Prosze o wypowiedzi kobiet ktory maja podobny problem.

Gość hahabehehe
http://www.google.pl/search?q=ca+125+marker&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a#sclient=psy-ab&hl=pl&safe=off&client=firefox-a&hs=wF6&rls=org.mozilla:pl%3Aofficial&source=hp&q=ca+125+marker+podwy%C5%BCszony&pbx=1&oq=ca+125+marker+podwy%C5%BCszony&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=5343l12105l0l12358l12l12l0l0l0l1l1474l5136l0.6.0.1.0.1.1.2l11l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=9cc9e4f7051d3545&biw=1600&bih=727 google nie boli, uwierz...

Gość zalamanna
Nic mnie nie boli, miesiaczki normalne a CA 125 = 146

Gość zalamanna
Myslisz ze ja tego nie czytalam i juz mi sie w glowie kreci.Potrzebuje z kims porozmawiac kto podobnie jak ja ma taki problem i czym sie to skonczylo.

Gość zalamanna
Chyba nie w tym pokoju powinnam o tym pisac

Gość zalamanna
Jestem przerazona bo poltora roku temu mialam lekko podwyzszonen CA 125 na 48.Robilam USG brzucha i wyszly tylko jakies male cysty.Robilam tez mammografie i USG piersi w tym samym czasie i tez wyszly male cysty.Jedna byla troche wieksza wiec lekarz wyciagnal z niej plyn strzykawka i okazalo sie ze nie jest nic groznego.A teraz marker taki zly.:(

Gość fdssd
kochana nie przejmuj sie:) sama mialam wysokie 77 niedawno. i guza 7 cm. ale jest ok:) wysokie sa po prostu przy endometriozie.

Gość zalamanna
Dziekuje Ci za slowa otuchy.Mam juz skierowanie na USG.Moj doktor mi wczoraj przyslam wiec bede chciala jutro zrobic ale najgorsze sa te mysli i ta niepewnosc. Jakiego mialas goza i co sie z nim stalo?

Gość fdssd
ale 146 to chyba bardzo zaawansowana endometrioza albo rak jajnika

Gość fdssd
bylam na diecie i po roku czasu guz zniknal. tak samo jak ca jezdzilam tez na msze o uzdrowienie do czestochowy i tez bardzo duzo dalo. diagnozowana bylam w niemczech. u mnie bylo 50%/50% ze to rak lub endo. ostateczna diagnoza miala zostac podjeta przy operacji usuniecia guza. niestety przed operacja mialam podpisac dokumenty ze zgadzam sie na usuniecie macicy jajnikow i jajowodow w przypadku raka. nie podpisalam i nie mialam operacji. do tej pory nie jestem pewna co to bylo. fakt jednak jest taki ze zniknelo.

Gość fdssd
nie leczyłam sie fakrmakologicznie bo na to nie ma lekarstwa. bylam po prostu na diecie i jezdzilam na msze.

Gość fdssd
objawy mialam bol jajnika, zawroty glowy, wymioty, kas po 1 piwie, swiatlowstret, niemoznosc jezdzenia autem. minely od razu gdy przeszlam na diete

Gość zalamanna
Pocieszam sie tylko ze w lutym tez mialam badanie USG brzucha ( wlasnie znalazlam terazam wynik badan) i tam jest napisane ze jest podejzenie o mala endometrioze.Jezeli to rak ktorego nie bylo w lutym, to mam nadzieje ze nawet jezeli jest teraz, to moze w poczatkowej fasie.Naprawde odchodze od zmyslow.

Gość fdssd
no pewnie to endo ale bardzo zaawansowane przy tej wysokosci ca. na endo nie ma lekarstwa w medycynie. daja tylko hormony, ktore jedynie spowalniaja chorobe. jedyne co leczy to dieta. a jakie masz objawy? masz bole glowy? spisz w nocy dobrze? masz zaburzenia rownowagi? bolesne stosunki lub miesiaczki?

Gość fdssd
usg robi sie przy endo dopochwowo, ale to nie daje nic jezeli zmiany sa male. malych zmian nie widac. widac jedynie zmany duze, wiec dlatego robi sie operacje laparoskopowo by stwierdzic co jest lub powycinac ogniska choroby.

Gość zalamanna
Kochana ja nie mam rzadnych obiawow.Nic mi nie dolega na pierwsze badanie lekarz zdecydowal sie poniewaz mialam straszne bole brzucha w polowie cyklu w plodne dni, po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych.Jednak juz od prawie roku wszystko sie ustabilizowali.Miesiaczko regolarne i Bole tez ustapily.Tym bardziej jestem zaskoczona takim wynikiem.Ciesze sie ze Tobie sie udalo.

Gość fdssd
no to masz raczej endo.

Gość zalamanna
Dziekuje Ci ze mi poswiecasz czas.Troche lepiej jak sie cos wiecej wie.Mam kilka razy w miesiacu silne bole glowy.Wczesniej byly one przy miesiaczce, teraz roznie .Trwaja kilka dni wiecej innych specjalnych obiawow nie mam.

Gość fdssd
mozesz mierzyc temperature dopochwowo wykres przy endo jest bardzo specyficzny

Gość fdssd
no to bole glowy tez juz wiecej mowia. a mozesz dlugo cos czytac? np uczyc sie? masz objawy alergii? meczenia sie? masz duzy brzuch?

Gość zalamanna
Wi ec jakie skutki teraz tego moga byc?

Gość fdssd
a miesiaczka? krew jakiego koloru? ile czasu trwa?

Gość fdssd
endo to choroba wg medycyny tajemnicza, nie zna sie ani przyczyn ani lekarstwa. jest to choroba autoimmunologiczna, gdzie twoj organizm sam sobie szkodzi. jest to cos jak rak ktory nie zlosliwieje. w calym ciele poczawszy od brzucha robia sie cysty, i ogniska endo. moze to dojsc takze do mozgu i spowodowac smierc. endo to glowna przyczyna bezplodnosci. ogniska endo lub guzy mozna usuwac operaccyjnie ale zwykle guzy wracaja po ok pol roku, wiec nic to nie daje. chorob ajest postepujaca, po zmianach ogniskowych nastepuja blizny i zrosty, zrasta sie wszystko w srodku. jedyne lekarstwo cud i dieta.

Gość zalamanna
No to teraz mi rozjasnilas w glupiej glowie.Od dawna mam sklonnosci do cyst.Jedna mialam usuwana na dloni, jedna na czole jeszcze jedna mam na szyi ale jeszcze nie usunieta i na lydce.Wiec zaczynam podejzewac ze to moja zmora.Nigdy nie byly one zlosliwe.Moje miesiaczki od lat sa takie same, czyli bardzo obfite i bolesne.No moze po urodzeniu dziecka staly sie mniej bolesne.

Gość zalamanna
Prosze powiedz mi cos wiecej o mierzeniu temp. i o diecie jaka jest wskazana.

Gość fdssd
w szpitalu jedna lekarka probowala mnie namowic na operacje. ze ona tez ma endo i ze wszystko ok. ze to zabieg kosmetyczny, ze w dzisiejszym swiecie to pikus. no i pytam sie jej czy ma dzieci. a ona spuscila wzrok i mowi ze nie ma no wiec skoro sami lekarze nie potrafia sie wyleczyc to z czym do ludzi:(

Gość fdssd
no to masz cud ze masz dziecko.dziekuj Bogu. dieta bez kawy i herbaty przede wszystkim, bez slodyczy i cukru, bez miesa z kurczaka i wieprzowiny. bez wegety i innych stucznych dodatkow.

Gość fdssd
temperature mierzysz o tej samej godz rano przed wstaniem z lozka. dopochwowo. zapisujesz na kartke i robisz wykres. przy endo temp w traksie okresu jest ok 37 potem spada do ok 36, nastepnie w dniu owulacji rosnie do ok 37 nastepnie spada przed okresem i w dzien okresu rosnie

Gość zalamanna
Uuu, nie jest tak zle.Co prawda pije jedna kawe dziennie wiec moge przestac.herbara tez jedna dziennie wiec tez nie ma problemu.Kurczakow i wieprzowiny nie cierpie wiec nie jem. A co do temp. bede badala .Jestem swiezo po miesiaczce wiec powinna byc nizsza.Acha jeszcze zapomnialam Ci powiedziec ze badanie CA125 robilam dzien przed miesiaczka, gdzie brzuch mnie juz bolal i byl pelny jak przed kazdym okresem.