Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanna

MARKERY

Polecane posty

Gość fdssd
ok jak cos to pisz na helenkazokienka@hotmail.com

Gość fdssd
i polecam msze mozesz tego nie rozumiec ale zaufaj

Gość zalamanna
Dziekuje Ci bardzo.Poczekam jutro na USG i sie odezwe.Naprawde mi pomoglas.Moj syn ma juz 20 lat wiec nie planowalam juz dzieci ale chcialabym jeszcze pozyc troche dla niego.:)

Gość zalamanna
Jestem juz po badaniu USG co prawda wynik mam odebrac po 15h ale lekarz ktory przeprowadzal badanie powiedzial ze zupelnie nic niepokojacego nie widzi.Jajniki czyste, macica tez, moze mala endometrioza ale naprawde minimalna. Nie wiem co o tym myslec.

Gość alinka56
moja córka kilka lat temu miała markery ponad normę, torbiele jajanika, bóle brzucha. lekarz dal skierowanie na markery, szok po odebraniu wyników, miala robione usg z doplerami (przepływowe) i juz wtedy lekarz uspokoilze nie jest żle, torbiele musiały byc usunięte operacyjnie wynik histopatologiczny byłl dobry a to najważniejsze. Dużo wtedy czytalam na te tematy. wg proferora Dębskiego markery maja rację bytu tylko w przypadku monitorowania choroby nowotworowej natomiast jako bdanie przesiewowe są niewiarygodne. Nie załamuj się idz do lekarza ktory ma praktykę szpitalną, i jak mowi że wszystko jest ok to tego się trzymaj. w razie czego nie bój się operacji jak trzeba to trzeba a zycia z takim poczucie zagrożenia to koszmar. Pozdrawiam, bedzie ok

Gość zalamanna
Alinka56 dziekuje.Dzisiaj juz wszystko zalatwilam.Czyli wyniki USG brzucha nie wskazuja zmian.Nie ma torbieli ani innych anomalii.Moj doktor dal mi szybko skierowanie na skaner pluc i brzucha zeby wczystko wykluczyc bo tez jest zaniepokojony tym markerem.Kupilam juz Ultravist ktory potrzebny jest do badania skanerem na ktore jestem umowiona w srode po poludni.Zrobilam tez dzisiaj badanie kreatyny i wynik bedzie na jutro.Jutro rano mam tez mammografie piersi wiec mysle ze do srody wszystko sie wyjasni.Dodam jeszcze ze mam powiekszone wezly chlonne za lewym uchem ktore bola i ogolnie oslabiona ale to od 3 dni.