Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żizellla

czy mężczyźni potrafią byc jedynie egoistami?

Polecane posty

Gość Może nie podczas libacji,
Jasne, że nie można, ja w tej chwili nawet o niej nie myślę, a od życia tylko pracą, jestem na szczęście bardzo daleki :). Jutro mam plany pójścia na siłownie po pracy, wiem, że to bardzo poprawi mi humor, a sysytematyka również wygląd :)

A co planujesz na jutro :) ?

Może... :D od jakiegoś czasu zajmuję się szkicowaniem, mam zamiar przygotować jutro kilka projektów do moich przyszłych prac - to bardzo mi poprawia samopoczucie. A ten uśmiech :D to z powodu że tematu na forum wychodzi rozmowa pomiędzy dwojgiem ludźmi.

Ja rysować w ogóle nie potrafię :). To dobrze, że chcesz robić coś co Ci poprawi humor, a nasza rozmowa całkiem miła jest, mimo pewnych spięć na samym początku :). Zastanawiałem się czy Jesteś jedną z osób obrażonych na cały świat, myślałem, że będziesz niemiła, jak widać myliłem się :).

Obrażona na świat? Oj nie - świat nie jest taki zły jak to się niktórym wydaje - to zależy kto co dostrzega i z czym się zetknął. Myślę że użalanie się nad swoim losem nie ma większego sensu, lepiej iść do przodu niż stać w miejscu. Skąd mój temat? Pytania... pytania jak powszechnie wiadomo są po to by poznać odpowiedzi ;)

Wiesz, w świecie nie ma nic złego, źli mogą być jedyni ludzie zwalając winę na czasy i na świat właśnie. Pomyliłem się co do Ciebie, na początku mi się wydawało, że chcesz wyładować złość, pytania wydawały się dziwne, ale jeśli chodzi o egoizm to mało się kto do niego przyzna. Ludzie pokazują swój egoizm światu wtedy kiedy chociażby olewają problemy bliskich dbając jedynie o swój interes, czy manipulując kimś by go wykorzystać...

Jak widać po wątku mało komu starczyło cierpliwości żeby pokazać że jest inaczej, jasne że najłatwiej wszystko skwitować krótkim bardziej lub mniej obelżywym stwierdzeniem i zniknąć. Ale to świadczy o rozmówcy :) a raczej o jego umiejętności prowadzenia dialogu - z tym dzisiaj jest coraz gorzej :O

Niestety :O, na tym forum jest tak, że każdy może wejść i napisać swoje. Duża część osób to niestety chamstwo, gdyby Cię spotkali na ulicy, w większości, nie mieliby odwagi powiedzieć Ci w twarz tego, o czym piszą tutaj. Czasami potrafią ludzie sprawić przykrość. Wiesz, tak to bywa w życiu, że człowiek może sprawić, że poczujesz się świetnie, ale równie dobrze człowiek może sprawić, że będziesz płakała...niestety.

A z tym jest coraz gorzej, bo ludzie mają powszechny dostęp do internetu, kiedy netu nie było to nie mieli możliwości, takiej jak dzisiaj, wylewania swojej nienawiści na ludzi.

internet i ludzie w nim - to raczej już kolejny temat do rozmowy. Jakoś frustratami się nie przejmuję :D

Ja też nie, kiedyś się przejmowałem wszelkimi dogryzaniami ze strony ludzi, byłem nadwrażliwy, ale wyleczyłem się z tego, tak mi się przynajmniej wydaje :) .

Nadwrażliwośćjest przeciwwskazana, ale wrażliwość jak najbardziej człowiekowi potrzebna. Ona wyklucza egoizm, pozwala widzieć wiele wiecej niż horyzont czubka nosa. Dziękuję wszystkim za wypowiedzi,vswrgrt - ciekawe spostrzeżenia, a Tobie za poświęcony czas - jeszcze książkę chciałeś poczytać o pora juz niewczesna... :) Do "zobaczenia" :)

Ja Tobie też dziękuje :). Pojawię się tu może któregoś dnia, ale pod innym nickiem, poznasz mnie, nick dostosowuje do aktualnego tematu rozmowy. :) Co do tej wrażliwości, u faceta bywa źle postrzegana, dobrze, że pozbyłem się tej przesadnej. Idę sobie poczytać tę książkę. ;) Do "zobaczenia" :) Miłego wieczoru ;)

Osobiście uważam, że większymi egoistami są kobiety niż mężczyźni. Przykłady. 1) "Zarób. Nie zaróbmy, ale TY zarób. Miej więcej, szybciej, a jak ty będziesz zajęty zarabianiem pieniędzy to ja 2)... będę cię zdradzać, ew. szukać innego usprawiedliwiając się samotnością." Kto więc oczekuje życi usłanego różami? 3) Co do niechęci do seksu - czyż nie jej on przemiotem hamdlu u kobiety dobrem wymienialnym: jak będziesz grzeczny, może na przeprosiny. Poza tym w czym lepsza jest kobieta, któram odmawia seksu chlopakowi, który został na jej oczach pogoniony przez osiedlową menażerię? Stał się mniej męski bo...? W czym to lepsze od braku seksu po porodzie. 4) Słabość mężczyzn. Fakt większość już nie taka co drzewiej bywała, ale to kobiety płaczą o byle głupotę. No chyba, że nie są słabe a tylko obrzydliwymi zdradliwymi szantażystkami. 5) "Miłość to za mało". To kobiece powiedzenie. Ważne są jeszcze akcje obligacje etc. Niejeden biedny co się dorobił wie jakimi koniunkturalistkami są kobiety. Czy mężczyzna szuka ustawionej żony? Istnieją takie gdniidy ale stanowią mniejszość poniżej granicy błędu pomiaru. Tak jak i kobiety, które NIE patrzą na portfel. 6) K'sobność i rządanie przywilejów. Równouprawnienie - co za kłamstwo. To walka o przywileje. Mężczyzna, który nie otwiera drzwi, czy płaci li tylko za siebie jest nadal piętnowany jako cham i prostak. Czyż równoupawnienie to nie walka z poniżaniem i wyzyskiem? :o Widać tylko jednej strony :o 7) Obłuda. Nawiązując do powyższych, mężczyzna ma być ten dawniejszy: mocny, brać na klatę wszystkie burze życiowe, zarabiać, byś szarmanckim, ostoją etc. Ale nie mieć żadnych praw, które kiedyś takiemu mężczyźnie przysługiwały. Bo kobieta chce być nowoczesna, co się sprowadza do ryćkania się za młodu aż dziura będzie w stanie pomieścić spory słoik wekowy, jedzenia i picia na koszt kochanków, i szukania frajera na męża kiedy zacznie zmarszczek przybywać a cyce oklapną. Jaki ma być rzeczony frajer: powyżej. Za to nie będzie miał ani prawa głosu ani szacunku. Szmaty nie czują szacunku do swoich mężów. Slusznie. W końcu polecieli na straszne barachło. Mężczyźni w towarzystwie których się obracam (poza zawodowo) nie mają ani węża w kieszeni, ale też za bogaci nie są. I wiedzą której kobiecie jakie traktowanie się należy. Szczerze powiedziawszy: większość kobiet jest traktowana kiepsko, bo po prostu na więcej nie zasługuje. Nie mają ani cech, które zasługują na szacunek, ani długu wdzięczności u mężczyzny za przyjaźń i wsparcie (nikt tak szybko się nie ulatnia jak kobieta, której faceta spotkaly poważne kłopoty A przede wszystkim nie mają poczucia humoru. "Dzwonię do swojej kobiety: - Kochanie, policja skarbowa zamknęła mi biznes. Wkrótce komornik zablokuje konto i zabierze mieszkanie.. Wracam do domu, a po niej ani śladu, wszystkie swoje rzeczy zabrała. No i dobrze, po co mi baba bez poczucia humoru?"

Gość do Kaliban
Wlasnie w tym rzecz, kiedy chlop bankrutuje , kobita odchodzi , znam pelno suk ktore zostawily chlopa kiedy firma upadla, a tak byly na poczatku dobre kiedy mial kase.

Gość autorka to pierdoła
:D

lepiej pierdoła niż upośledzony emocjonalnie niedołęga :D:D - jak mi ciebie szkoda że miałeś tak fatalną matkę :O

Gość grssgs
a ty durnoto zwsze bedziesz sama , co za zyebane rapszle :O

Gość pimkos
autorce samotność nie grozi ale tobie czopku na pewno - trudno o drugiego takiego upośledzonego! :P

@ żizellla - podobieństwem wartości; - wyznawanym kanonem estetyki (w tym gustem muzycznym); - jej figurą; - podłożem ekonomicznym w jakim się wychowała; - relacjami między jej rodzicami. Wbrew obiegowym opiniom podobieństwa bardziej łączą, niż przeciwieństwa. No i córka złej żony nigdy nie będzie dobrą żoną.