Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca,2011

Dlaczego dla większości nastolatków najważniejsza rzecz w życiu

Polecane posty

Gość pytająca,2011

to naśmiewanie się ze słabszych

Gość iuius
ludzie nie nasmiewają sie ze słabszych tylko z tych ktorym zazdroszczą .

Gość pytająca,2011
znam osobę, z której się naśmiewają, a nie ma raczej czego zazdrościć

Gość eleleo
bo w ten sposób podbudowują swoje poczucie wartości.

Gość pytająca,2011
czyli co, większość dzisiejszych nastolatków jest zakompleksionych ?

Gość czerwona malva
ze mnie też się kiedyś naśmiewali, całe dzieciństwo i młodość byłam dla innych pośmiewiskiem a teraz to ja się z nich śmieję bo większość z nich ma żałosne życie a mi się całiem dobrze powodzi - na wielu płaszczyznach:)

Autorce chyba chodziło o zachowanie nastolatków do wieku ok. 15 lat, bo w wyższym wieku takich zachowań nie zauważam, w moim liceum nikt z nikogo się nie wyśmiewa, nie poniża, w innych też nie.

Tak, większość nastolatków ma ogromne kompleksy. To wynika z ich słabego rozwoju emocjonalnego, duchowego i intelektualnego, a to z kolei wynika z modelu edukacyjnego jakie funduje państwo, a także biedy rodziców i ich braku czasu w obliczu pogoni za pieniądzem.

Gość pytająca,2011
"autorko skąd te wnioski? Sama jesteś małolatką i kozłem ofiarnym ?" nie jestem kozłem ofiarnym, mam 22 lata, a wnioski wynikają z obserwacji w gimnazjum i technikum, do których chodziłam, w gimnazjum był taki chłopak, z którego większość osób się naśmiewała, w zasadzie bez powodu, zazdrościć mu raczej nie było czego, był po prostu spokojny, poszedł do tego samego technikum co ja i na przerwach często widziałam, jak się z niego naśmiewają i to nie tylko osoby z jego klasy, ale także z innych klas

Gość kamik 1996
ja jestem nastolatkiem i najważniejsze są dla mnie - pieniadze - imprezy - perfumy ciuchy seks seks sesk

Gość pytająca,2011
"Autorce chyba chodziło o zachowanie nastolatków do wieku ok. 15 lat, bo w wyższym wieku takich zachowań nie zauważam, w moim liceum nikt z nikogo się nie wyśmiewa, nie poniża, w innych też nie." najgorszy wiek to 16-19, a nie do 15, w technikum dużo bardziej go wyśmiewali

Gość do nemezis
prawdziwa agresja zaczyna się po 15tym roku życia, nie znasz ludzi

Może i nie znam, ale w moim środowisku takich prymitywnych zachowań raczej nie spotykam.

Gość indoktrynacji religijnej
W ludziach zawsze tkwi w mniejszym lub większym stopniu agresja wobec innych.],ale opisana sytuacja przez ciebie pokazuje jak kretyńskie są rozwiązania w dziedzinie szkolnictwa powyżej pewnegio wieku.Jest to taki niesłużący niczemu magazyn starych koni,którzy w świetle prawa są dziećmi.

Gość marcin-1987
co do naśmiewania się to nie wiem, ale ogólnie jeżeli chodzi o zachowanie młodzieży,to osoby w wieku 16-18 lat są chyba najgorsze, widzę, co wyprawiają osoby w tym wieku na osiedlu i to wcale nie są osoby, które chodzą do zawodówek, teraz tak po prostu jest, wiele nastolatków ma kompleksy, widziałem co działo się w gimnazjum, a co działo się w liceum, również od znajomych wiem, że osoby w wieku mniej więcej 16-18 robią największe numery

Gość ja byłem kozłem
najważniejsze w życiu dla większości osób w wieku mniej więcej 14-21 (zaczynając od najważniejszej) to: 1. gnojenie słabszych 2. alkohol 3. sex 4. imprezy z ogromną ilością alkoholu 5. papierosy