Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lika...

żal do mamy...

Polecane posty

Gość Lika...

Witam! Mam 21 lat i 5 rodzeństwa...wczoraj dowiedziałam sie, ze moja mama znow jest w ciazy...Jestem zła, mam ogromny żal do niej przede wszystkim za to,że nie potrafi mi o tym powiedziec w prost(dowiedzialam sie od babci)...jest najblizsza mi osoba...ale chce zerwac z nia kontakt...czy to dobry pomysl? W dzisiejszych czasach ciezko jest utrzymac wielodzietna rodzine...moj tata juz tez nie jest najmlodszy, a mama od miesiaca ma fajna prace i bedzie musiala z niej zrezygnowac...

Gość mama sama sobie
bchora nie zrobila

Gość Lika...
starego powinno się wykastrować, albo matce wyciąć macice

Gość adrianna ***
zajmij się może swoją macicą i swoim życiem, skoroś już dorosła?

Gość Lika...
Ja już nie mieszkam z rodzicami, bo studiuje...

Gość maturks4
Rzeczywiście, dziwna rodzina na dzisiejsze czasy. A Ty pewnie martwisz się, że ci kasy ubędzie na tych studiach? Nic innego, jak usamodzielnić się i zacząć żyć własnym życiem. Skoro rodzicom to odpowiada...

Gość MistrzyniDance
uswiadom mamusie...

Gość Lika...
Sama się utrzymuje... martwię się tylko o rodzeństwo Wypada mi gadac mamie o antykoncepcji?

Gość MistrzyniDance
nie czy wypada, MUSISZ! Delikatnie, ale musisz. powiedz zwyczajnie: "mamo, nie za dużo tych dzieci, trzeba pomyśleć o ich przyszłości, żeby były pieniądze, a ty nie ułatwiasz sprawy, może idź do lekarza niech przepisze Ci tabletki, po co te kolejne ciąże..."

Gość Lika...
Dziękuje!

Gość hgywsm
Nie tylko z Mamą pogadaj o antykoncepcji ale i z Tatą , przecież sama sobie dziecka nie zrobiła, napisz ile mają lat bo jeśli po 40 to jeszcze możesz spodziewać się rodzeństwa. Niedługo święta to na prezent gwiazdkowy kup im prezerwatywy, napewno przydadzą się po porodzie a Ty będziesz miała tani i praktyczny prezent dla rodziców.

Gość Lika...
Mama ma 39 a tata juz 50

Gość MistrzyniDance
Nie prezerwatywy! Oni pewnie tak się zabezpieczają, a to żadne zabezpieczenie dla tych którzy nie umieją z nich korzystać. Tabletki dla mamy pewnie też nie najlepsze wyjście, bo przy tylu dzieciach żaden problem żeby o jednej zapomnieć, czy też wziąć o innej godzinie. Tak więc albo będzie brała tabletki z jednoczesnym użyciem gumki, albo NAJLEPSZE WYJŚCIE dla tak wielodzietnej rodziny, to zastrzyki antykoncepcyjne. Poczytaj o tym, nazywają się DEPO PROVERA. Kosztuje to mało, jedynie 60zł, tyle kosztuje 1 zastrzyk w pupę robiony co 3 miesiace, a więc bardzo tanio, potem po koljenych 3 mies. lekarz wyznacza kolejną konkretną datę i potem znowu za trzy, więc wygoda ogromna, ponad 99% skuteczności, więcej niż tabletki, a o niczym nie trzeba pamiętać, tylko o tym że po 3 mies. kolejny zastrzyk. W roku jak łatwo obliczyć wychodzi ich tylko 4. Koniecznie pogadaj o tym z mamą.