Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

glorias

jaki ubiór na cesarkę?

Polecane posty

i bede miala cc - czy na cc ubiera sie normalnie w koszulke nocna do karmienia i bielizne (majtki,stanik) ? Moze glupie pytanie ale to moj pierwszy porod i jakos wstyd mi sie pytac lekarza .. :( dzieki za odpowiedzi :)

Gość tratata2525
U mnie dali koszulę w szpitalu a pod spód nic

Gość apaulina
e tam w suknie wieczorową najlepiej

Gość apaulina
nie no śmieszne to jest ale twoje pytanie

Gość Sunia i tez Pancia
i jeszcze o szpilkach nie zapomnij.:D A tak na poważnie, to o strój nie musisz się w ogóle martwić.;)

Gość anastai
ja do cesarki byłam bez niczego.

Sunia-PANCIA proponuje,zebys ty spala nawet w szpilkach... boze jak mozna byc takim dokuczliwym czlowiekiem.

Gość ja lola
Dali mi jakas marna koszulke po sam tylek z wielkim dekoltem. Zadnych majtek i stanika. Sorki za brak polskich liter ale pisze z telefonu.polozylam sie na stole, znieczulenie, szybkie ciecie i maluszek byl juz przy mnie. Pozszywali i tyle. Potem bol ale szybko minal. Najgorsze z tego wszystkiego bylo dla mnie wstawanie z lozka-koszmar. Streszczone

Gość do glorias
na sali operacyjnej kazali sie rozebrac.nałozyli mi takie jakby przescieradło.po przewiezieniu na sale pooperacyjna,jak tylko odzyskałam czucie w nogach zapytałam czy moge ubrac sie w koszule.koszule włozyli mi pod poduszke,wiec moglam spokojnie sie ubrac.przez pierwsza dobe nie miałam majtek,polozna zmieniala podklady.a jak rano kazali wstac i isc pod prysznic,to zapytałam czy moge włozyc majtki.pozwolili,wiec jak pingwin nie musialam chodzic. ja zapytałam swojego lekarza,czy musze kupic jakas specjalna,jednorazowa koszule na cc.on powiedział ze nie,ze dadza mi na sali.powiedział,zebym zabrała dla siebie to wszystko co trzeba normalnie jak do porodu sn.z tego co wiem,w wiekszosci szpitali tna na "golasa"daja tylko to przescieradło.chociac jedna moja kolezanke cieli w jej koszul,kazali jej tylo ja do góry podciagnac.najlepiej zapytaj swojego gina,bo w kazdym szpitalu moze byc inaczej.

Gość do glorias
nie uwzam zeby bylo to glupie pytanie.ja tez nie wiedziałam jak mam sie przygotowac do cc,wiec zapytałam lekarza.a majtek na pewno nie mozesz miec,bo tna w tym miejscu.dla mnie nie samo wstanie bylo najgorsze,a głod...bo długo nie dawali po cc jesc.

Gość ja lola
Dziewczyny, nie wiem jak Wy, ale mnie bardzo swedziala skora na calym ciele. Spytalam lekarza od czego, a on ze od znieczulenia. Stanika tez nie zalozysz bo na piersi przyczepiaja sady. Zycze szczesliwego rozwiazania cesarkowego

Gość do glorias
mi było zimno.skóra nie swedziała.

Gość laura26
ojejku jak mi tez było zimno!szok,telepałam się jak głupia,mąż nakrył mnie kocem dodatkowo bo był na łóżku.Ja dostałam mega wielką koszule białą jak na jakiegoś chłopa xxxl.Dosłownie wór.Potem na drugi dzień przebrałam sie w swoją.

Gość gość
Ty to dziewczyno musisz być bardzo tempa ... przecież cesarka jest jak operacja więc do jakim cudem chcesz mieć na sobie stanik i majtki ? Do porodu naturalnego też w majtkach byś rodziła ?

Gość gość
Mi dali koszulkę taka niebieską szpitalną i musiałam w niej spać jedną noc. Zrobili mi lewatywę. Podgol się do operacji w miejscu cięcia. Zakładają cewnik. Mi było zimno w stopy jak czekałam na cc trochę to trwało bo wyskoczyła nagla cesarka i ja z planowanej czekałam.. Po znieczuleniu w kręgosłup zrobiło mi się ciepło. Wstawanie bylo okropne. Na drugi dzień ciężko ale potem już będzie lepiej. Nam w dzień cc podali sucharki na kolację. Weź sobie takie z Mamuta i dużo wody bo trzeba pić żeby pobudzić laktację. Powodzenia.

Gość gość
temat z 2011, więc ta cesarka już dawno za nią

Gość gość
Ale temat dobry

Gość gość
W chwili obecnej juz prawie koniec 2016 a dla mnie to wciąż bardzo cenne podpowiedzi.

Gość gość
Nie musicie być nago przed lekarzem ustawa 2008 art 22 robicie co wam karzą i później to tak wygląda że polska jest 100 lat do tyłu za światem ja poprosiłam lekarza żeby cewnik obmycie pola obłożenie chustami i obmycie po cc zrobiły pielęgniarki i tak się stało lekarz wszedł dopiero jak już nic nie było widać po prostu nie mieli wyjścia tym bardziej że mój facet lekarza i ginekologa faceta traktuje jak zwykłego człowieka który ma różne zboczenia podnietę i popęd i nie da się tego wyłączyć każdy facet to potwierdzi kobiety inaczej myślą i chodzą do faceta ginekologa myśląc że on jest obojętny na to badanie a tak nie jest zapytaj swojego gina czy może być twój facet przy badaniu odpowie nie a tak naprawdę na zachodzie to jest standard nie można wykonać badania gdy ginekolog byłby sam na sam z pacjentką