Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oomoocna

Skóra jakby ktoś mnie pokłół igłą :/ FOTO

Polecane posty

Gość oomoocna
miałam kilka mikrodermabrazji, oszyszczanie twarzy u kosmetyczki, wszelkie zele do mycia twarzy i nic nie pomaga ;/

Gość kaja7890
A w ogole próbowałas coś z tym zrobić ? Byłas moze u lekarza? dermatologa,kosmetyki ? Mysle ze teraz w dobie rozwinietej medycyny estetycznej jest tutaj wyjscie zeby pozbyc sie tego problemu.

Gość oomoocna
bylam u kosmetyczki ale niewiele to dalo :/ dziewczyny - są tu takie które miały podobnie i sie tego jakos pozbyły ??

Gość ja mam podobnie, ale jakos
nie wiem jak sie tego pozbyc

jestem kosmetyczką. rozszerzonych porów się nie pozbędziesz bo taki masz typ cery. można je spłycić mikrodermabrazją i kwasami. przy okazji będzie to dobry zabieg na twoje przebarwienia :) i wypryski. sama mikrodermabrazja jest mało skuteczna. ale razem z kwasami AHA przynosi świetne rezultaty. wiem z doświadczenia. :)

Gość krlowao
Retinoidy od dermatologa albo kwasy do stosowania w domu (najlepiej połączenie AhA i kwasu salicylowego).

retinoidów nie trzeba. bez przesady. dziewczyny nie trzeba tym truć. to nie jest aż taki problem. kwasy AHA . bez połączenia z BHA czyli salicylowym ponieważ są po prostu mniej skuteczne. najlepiej glikolowy w stężeniu 30-50% i niskim pH np. 2,1 lub 1,2 :) ale to musi wykonać doświadczona kosmetyczka :)

Gość krlowao
Truć? Ty aby nie mylisz takiego Retinu z abo ja wiem, sterydami?

truć! poczytaj sobie o retinoidach to bedziesz wiedzieć ile skutków ubocznych może wystapić! przy tym problemie kompletnie nie trzeba używać retinoidów! zwykłe rozszerzone pory i tyle.

Gość krlwao
Wiem ile, używam od ponad 4 lat: przesuszenie skóry (nakłada się coś dobrze nawilżającego i żaden problem), chwilowe pogorszenie stanu cery, lekkie podrażnienie (jak przesadzisz z ilością), złuszczanie naskórka. Ale to nie są skutki uboczne a efektyi dowody działania. Dla mnie takie przejściowe rzeczy nie umniejszają zalet Retinu typu zmniejszanie porów, piękne usuwanie zaskórników, działanie antytrądzikowe, silne zapobieganie zmarszczkom, mniej widoczne naczynka i cienie pod oczami (dzięki pogrubieniu skóry), usuwanie blizn potrądzikowych...