Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moj synek

Guz wilgoci na glowce noworodka-Co to jest?

Polecane posty

Gość Moj synek

Czy ktos sie spotkal z czyms takim? Z tylu glowki mojego tygodniowego synka zrobil sie guzek z ciecza, bardzo mieciutki i wyraznie widoczny pod skora. Szukalam o tym informacji ale wlasciwie nigdzie nic konkretnego nie ma na ten temat. Czy ktos ma z tym jakies doswiadczenie? Lekarz kazal miesiac czekac i jak nie zniknie bedzie trzeba zrobic usg.

Gość dodolot
moze to krwiak podokostnowy? moje dziecko to mialo, zniknelo bez sladu, ladnie sie wchlonał

Gość Moj synek
dodolot mozesz cos wiecej o tym napisac? jak dlugo trwalo az to zniklo?

Gość Moj synek
Dziewczyna z lipca dzieki, poczytam o tym. czt ten kaszak jest grozny, ile z nim mozna czekac do operacji?

Gość Moj synek
To moze byc krwiak podokostnowy, wystapila tez zoltaczka co tez moze byc spowodowane wystapieniem krwiaka, ale z drugiej strony moj synek urodzil sie w 36 tygodniu wiec na zoltaczke byl i tak skazany. Nie musi to miec wiec zwiazku z guzem... Juz sama nie wiem co myslec.

Gość a co lekarze na to?
?

Gość a co lekarze na to?
zrób fotke i wrzuc na fotosika

Gość Nie ma powodu
Wcale ni musiał być skazany na żółtaczkę i może być wynikiem tego guza. Mój się urodził w połowie 34 i nie miała żadnych chorób wcześniaczych poza brakiem odruchu ssania.

Gość a co lekarze na to?
piszesz ze to jest guz wilgoci czyli to jest wypełnione płynem? wiesz wilgoc to jest mało czegos guz to duzo moze to jakis wodniak?

Gość Moj synek
Guzek jest wielkosci paznokcia u kciuka. Jest na pewno wypelniony plynem. Lekarze karza czekac, po miesiacu usg jesli nie zniknie. Ale tak miesiac czekac mi sie nie usmiecha, na szczescie nie znajduje informacji ze moze sie to okazac niebezpieczne. Albo twardnieje i zostaje albo zanika.

Gość a co lekarze na to?
moze skonsultuj sie z innym pediatrą

Gość Moj synek
Na pewno to nie jest kaszak,i pojawilo sie to trzeciego dnia po porodzie.

Gość a co lekarze na to?
moze to jakies dermatologiczne/bakteryjne schorzenie? nikt nie cche pobierac tego płynu do badania?

Gość Moj synek
Nie, nikt nie chce tego plynu pobierac. Czytalam o tym i wychodzi mi ze albo zniknie albo zwapnieje i zostanie taka gulka tam. Czesciej twardnieje, nie znika. Okolo roku to trwa. Mam nadzieje ze mu to przejdzie, ale jesli stwardnieje to tez ok, zeby tylko to nie bylo nic groznego.